Αθλητικά

25/08/2012 - 08:07

Ευρωπαϊκή μεταγραφική βόμβα για την ΑΕΛ Καλλονής!

Ευρωπαϊκή μεταγραφική βόμβα  για την Καλλονή!

yle="text-align: justify; ">Θωράκισε τον άσο! Σε μια σπουδαία μεταγραφή προχώρησε η Καλλονή το βράδυ της Παρασκευής 24/8… Η ομάδα της Λέσβου απέκτησε για ένα χρόνο τον Αυστριακό διεθνή τερματοφύλακα Χέλγκε Πάιερ, ο οποίος μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στη Ραπίντ Βιέννης.

Ο 33χρονος γκολκίπερ βρίσκεται ήδη στη Μυτιλήνη, υπέγραψε το συμβόλαιό του (στην κεντρική ΦΩΤΟ δίπλα στον πρόεδρο της Καλλονής Νίκο Μιχαλάκη) και το Σάββατο 25/8 θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στην προπόνηση της νέας ομάδας του. «Είμαι χαρούμενος για την ολοκλήρωση της μεταγραφής μου στην Καλλονή, έχω πληροφορηθεί πως πρόκειται για μια οργανωμένη ομάδα. Είναι μια νέα εμπειρία στην καριέρα μου και πιστεύω πως θα βοηθήσω την Καλλονή για να πετύχει τους υψηλούς στόχους της», δήλωσε στο apollon1891.gr ο Αυστριακός τερματοφύλακας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι άγνωστη για τον Πάιερ, απεναντίας είναι κομμάτι της οικογένειάς του, καθώς ο παππούς του, από την πλευρά της μητέρας του, ονόματι Νικόλαος Κούτσουκας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ο ίδιος σε νεαρή ηλικία είχε βρεθεί στη συμπρωτεύουσα.

Η επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής του Χέλγκε Πάιερ από την ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονή αναφέρει τα ακόλουθα σε σχέση με το βιογραφικό του:

«O Χέλγκε Πάιερ γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1979 στο Wels της Αυστρίας. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στις ακαδημίες της Ραπίντ Βιέννης, στην οποία υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Από το ντεμπούτο του το 2001 μέχρι και το καλοκαίρι που πέρασε αποτέλεσε τον παίκτη-"σημαία" της ομάδας της Βιέννης, όντας μάλιστα και αρχηγός της από το 2006. Ήταν κάτω από τα δοκάρια της σε 300 παιχνίδια συνολικά (αυστριακή Bundesliga - Κύπελλο Αυστρίας), ενώ έχει αγωνιστεί σε τριάντα αγώνες στο Europa League και έξι στο Champions League. Είναι 20 φορές διεθνής με τη φανέλα της Αυστρίας, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του το 2004 και 25 φορές διεθνής με την Εθνική Ελπίδων. Πρόκειται για έναν αξιόλογο τερματοφύλακα και η μεταγραφή του στην ΑΕΛΚ μας είναι μια από τις πιο σημαντικές που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια ομάδα της κατηγορίας».

Μοιράσου το άρθρο!