Αθλητικά

19/07/2012 - 12:58

Γενική Συνέλευση Αιολικού με απολογισμό,αυτοκριτική και "καρφιά"

Με τον Πρόεδρο της ομάδας Ταξιάρχη Βέρρο ξεκίνησε η διαδικασία και στην αρχική ομιλία του περιέγραψε  περιεκτικά τα πεπραγμένα της χρονιάς, που έφεραν τον Αιολικό μετά από χρόνια σε πορεία πρωταθλητισμού, χωρίς να καταφέρει ωστόσο στο τέλος να κατακτήσει τον τίτλο, αναλύοντας λάθη, αστοχίες αλλά και επιτυχημένες κινήσεις της διοίκησης που τέθηκαν σε κριτική ανάλυση εν συνεχεία από τους παρευρισκομένους.

Χωρίς περιστροφές ο Πρόεδρος του Αιολικού μίλησε για «άνιση» ουσιαστικά μάχη που έδωσε η ομάδα του αναφορικά με τις χρήσεις των γηπέδων του Δήμου Λέσβου, στην εκρηκτική συνύπαρξή της με την ΑΕΛΚ, χρεώνοντας ανοιχτά στη δημοτική αρχή μεροληπτική στάση υπέρ της Καλλονιάτικης ΠΑΕ, για να συνεχίσει με το αγωνιστικό κομμάτι. Στο οποίο εξήγησε τους λόγους της απομάκρυνσης του Φώτη Κοκκινέλλη από τον πάγκο της ομάδας στη δεύτερη μόλις αγωνιστική (σ.σ. ευχαριστώντας τον ωστόσο για τη διαχρονική του προσφορά στον Αιολικό), για να φέρει στον Ταρλά έναν προπονητή μεγαλύτερης κατηγορίας και περισσότερων εμπειριών.

Ο κ. Βέρρος κατέληξε πως ίσως αυτή η απόφαση της διοίκησης εκ του αποτελέσματος ήταν εσφαλμένη, καθώς η παρουσία ενός ξένου προπονητή στη φετινή συγκυρία, διατάραξε τις ισορροπίες στα αποδυτήρια, φτάνοντας μέχρι και στο σημείο της ανοιχτής κριτικής του προπονητή μέσου συνέντευξης Τύπου στο πρόσωπο των διοικούντων, που επέφερε και το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Ταξιάρχης Βέρρος ωστόσο μίλησε (σ.σ κάτι ανάλογο είχε γίνει και μεσούσης της σεζόν από τον Σταύρο Γρυπιώτη) και για εξωγενείς παράγοντες που σε κάθε ευκαιρία επιχειρούσαν να βλάψουν την προσπάθεια του Αιολικού, αντιμετωπίζοντας όπως είπε "ΚΥΠατζίδικες μεθόδους" και φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την πλευρά της ΑΕΛΚ, χωρίς να την κατονομάσει.

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Αιολικού χώρισε τη σεζόν σε δύο σκέλη. Στο πρώτο, του Α' Γύρου όπου η ομάδα αντιμετώπισε απίστευτα εχθρικές διαιτησίες, έχοντας και παράπλευρες απώλειες (σ.σ. πολύμηνη τιμωρία Αποστολίδη) και στο δεύτερο, του Β' γύρου όπου ο Αιολικός εξωθήθηκε στο να καταναλώνει φαιά ουσία και ενέργεια για να βρει γήπεδο να προπονηθεί, ή και να αγωνιστεί.

Στη δευτερολογία του ο Πρόεδρος του Αιολικού φανερά ενοχλημένος από τη δριμεία –όπως τουλάχιστον υποστηρίζει – κριτική που του ασκείται το τελευταίο διάστημα ανωνύμως στο διαδίκτυο, ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει πιστός στην υπόσχεσή του από πέρυσι το καλοκαίρι, επενδύοντας τα χρήματα που του αναλογούν όπως και στον πρώτο χρόνο της θητείας του.

Την ομιλία του Προέδρου του Αιολικού, ακολούθησαν τοποθετήσεις του Αντιπροέδρου Γιάννη Φλωρίδη, αλλά και του Σταύρου Γρυπιώτη για να φτάσουμε στο πρώτο στάδιο των ερωτήσεων με το ΣΦΑΜ και τον Πρόεδρό του Κώστα Παπτσά να ασκεί κριτική -από τα "ορεινά"- για το γεγονός πως από ένα σημείο και μετά οι διοικούντες απομονώθηκαν, αγνοώντας την ενδεχόμενη βοήθεια του Συνδέσμου.

Στην επιφάνεια ήρθε ξανά το θέμα της ικανοποιητικής ή μη διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας από πλευράς του ΣΦΑΜ (σ.σ σε ανταπάντηση της διοίκησης του Αιολικού), με αφορμή την καλοκαιρινή κόντρα για την έλευση παικτών που αγωνίστηκαν πρόπερσι με τη φανέλα της ΑΕΛΚ και εξαιτίας αυτού του λόγου δεν είχαν υψηλή δημοτικότητα στις τάξεις των οργανωμένων…

Επί τάπητος τέθηκαν ξανά τα θέματα δημιουργίας ακαδημιών, της εθελοντικής προσφοράς στην ομάδα (σ.σ. η οποία είναι ανύπαρκτη…), της στροφής προς τα εγχώρια ταλέντα και τους γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Οι φράσεις του παλαίμαχου Δημήτρη Καρακλά, αλλά και του «δασκάλου» Δημητριάδη πως ο «Αιολικός είναι καταδικασμένος να κάνει πρωταθλητισμό από ιδρύσεως», επανέφεραν στην πραγματικότητα όσους ενδεχομένως πιστεύουν πως ο Αιολικός είναι καλό να αποσυρθεί στις τοπικές κατηγορίες για να επιτύχει κοινωνική και οικονομική εξυγίανση. Ο «δάσκαλος» μάλιστα είπε γλαφυρά με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο: «Κάποιοι θέλουν η ομάδα να ψηθεί στα τοπικά. Δεν είμαστε μελιτζάνες, κύριοι. Ο Αιολικός είναι η μεγαλύτερη και λαοφιλέστερη ομάδα του Αιγαίου».

Στον οικονομικό απολογισμό, η διοίκηση ξεκαθάρισε -θέτοντας στη διάθεση του κάθε ενδιαφερομένου σχετική λίστα- πως η ομάδα οφείλει περί τις 30.000 ευρώ. Μία εξέλιξη ικανοποιητική, αφού το ποσό αυτό σχολιάστηκε ως φυσιολογικό με το Γιάννη Φλωρίδη να απορρίπτει το σκεπτικισμό κάποιων μελών της συνέλευσης στο άκουσμα του ποσού, πως είναι φυσιολογικό στα πλαίσια της λειτουργίας του εμπορίου και των αγορών. «Κάθε επιχείρηση έχει συνέχεια δεν έχει διάρκεια μίας χρονιάς…», είπε χαρακτηριστικά με το Γιώργο Κουτρομπίλα να προσθέτει, πως δεν υπάρχει καμία ομάδα που να μην χρωστάει, ωστόσο άπαντες θα εξοφληθούν…

Αν υπήρχε μία καλή εξέλιξη στη φετινή Γενική Συνέλευση του Αιολικού σε σχέση με τις προηγούμενες (και πολύ πιο κρίσιμες) του παρελθόντος, αυτή ήταν η παρουσία του Προέδρου της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρου Ψαρρόπουλου.

Ο ισχυρός παράγοντας του λεσβιακού ποδοσφαίρου όχι μόνο έδωσε το «παρών» στη συνέλευση, αλλά κατέθεσε όποτε χρειάστηκε την άποψή του, συμμετείχε στη συζήτηση που ακολούθησε με τον προβληματισμό αναφορικά με το μέλλον και προσκάλεσε δημόσια τη διοίκηση του Αιολικού να συζητήσουν στο άμεσο μέλλον σε μία προγραμματισμένη συνάντηση, για τα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησιωτικό σωματείο και μπορεί η ΕΠΣΛ να πιέσει υπό προϋποθέσεις να τα… παλέψει.

Γιατί κακά τα ψέματα η «νησιωτικότητα» του Αιολικού, είναι μία υπόθεση που χρήζει αντιμετώπισης διαχρονικά, από τα υψηλά κλιμάκια της ΕΠΟ, στα οποία ωστόσο έχει αναμφίβολα λόγο και ισχύ ο Πρόεδρος της τοπικής μας Ένωσης.

Ο κ. Ψαρρόπουλος λοιπόν, ακούγοντας τον προβληματισμό για το γεγονός πως ο Αιολικός εναποθέτει τεράστιο μέρος του προϋπολογισμού του στις μετακινήσεις (σ.σ που δεν καλύπτονται από τη διοργανώτρια αρχή), σε συνάρτηση με τη γεωγραφική του τοποθέτηση στο νέο υπό σχεδιασμό χάρτη της Δ' ή της Γ' Εθνικής, τόνισε πως ακόμη είναι δυστυχώς πρώιμο να εκτιμήσει κανείς τις προθέσεις της ΕΠΟ, σχολιάζοντας πως επικρατεί ένα κομφούζιο αυτή τη στιγμή στην Ομοσπονδία.

Ωστόσο ζήτησε από τη διοίκηση του Αιολικού να συναντηθούν και να συνεννοηθούν από κοινού για την προώθηση των συμφερόντων της ομάδας σε αυτό το σημαντικό μέτωπο. Ας σημειωθεί πως η εξέλιξη αυτή, στα προηγούμενα χρόνια μόνο αυτονόητη δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί, για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν.

Σημαντική εξέλιξη ωστόσο λογίζεται και η ένθερμη παρουσία του άλλοτε Προέδρου της ομάδας Παντελή Πατερέλλη στις υποθέσεις του Αιολικού, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση της διοίκησης να συμμετέχει στις συζητήσεις με τους φερόμενους ως υποψηφίους επενδυτές στην ομάδα, ενισχύοντας τις πιθανότητες θετικής έκβασής τους. Ο κ. Πατερέλλης με την παρουσία του διευκόλυνε τις εργασίες της συνέλευσης με καθοριστικές παρεμβάσεις και η εμπειρία του στις ποδοσφαιρικές υποθέσεις αναμφίβολα, από τη στιγμή που τίθεται στη διάθεση της διοίκησης, είναι ανεκτίμητη…

πηγή: sportlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!