Αθλητικά

30/06/2012 - 21:05

H Καλλονή απάντησε στο Κούγια... με 4αρα στην Παναχαϊκή

yle="text-align:justify;">Αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο Α' Ημίχρονο, η... Βραζιλιάνα ΑΕΛΚ πήρε μια πανάξια νίκη κόντρα στην Παναχαϊκή με σκορ 4-0, στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής των play off της Football League, που έριξε αυλαία για την αγωνιστική περίοδο 2011-12.

Η ομάδα της Καλλονής μπήκε από το ξεκίνημα δυνατά στο γήπεδο και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της απειλητική επίσκεψη στα καρέ της Παναχαϊκής, όταν στο 3ο λεπτό ο Ταραχούλσκι πάσαρε στο Λεοζίνιο και ο Βραζιλιάνο μέσος με ψύχραιμο σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Η υπεροχή των Καλλονιατών ήταν τέτοια, που δεν άργησαν να πετύχουν και το 2-0 στο 17ο λεπτό, με σκόρερ αυτή τη φορά τον Μάρκο Ντος Σάντος που ήρθε με φόρα στο δεύτερο δοκάρι, στην πλάτη των αμυντικών. Οι Πατρινοί, με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν και ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Στρατής Βαλλιός με κοντινό πλασέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας της Καλλονής.

Στην ανάπαυλα ο προπονητής της Παναχαϊκής προσπάθησε με κάποιες αλλαγές να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, όμως και πάλι η ΑΕΛΚ ήταν εκείνη που "χτύπησε" από μια στημένη φάση με εκτελεστή τον Λεοζίνιο. Ο Ταραχούλσκι γύρισε το κορμί του, όμως το σουτ του κόντραρε και ο Μαρσέλο Άλβες που καραδοκούσε στη μικρή περιοχή δε δυσκολεύτηκε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 4-0, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Οι παίκτες της ΑΕΛΚ ήταν ολογάνερο πως βρήκαν για τους δικούς τους λόγους κίνητρο σε μια αναμέτρηση δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον, σε μια προσπάθεια να πάρουν... ρεβάνς εντός αγωνιστικού χώρου για τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα κόντρα στους Πατρινούς (δύο ήττες και μια ισοπαλία), αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου για τα όσα επικαλέστηκε στις δηλώσεις του  ο Πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας.

Ο Γιάννης Ματζουράκης μάλιστα βρήκε την ευκαιρία και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν αποτέλεσαν βασικές του επιλογές τη φετινή σεζόν, όπως ο Βαλλιός και ο Λίμα που ξεκίνησαν στην 11άδα ή ο Ντάμπος που πέρασε ως αλλαγή.

Συνθέσεις

ΑΕΛ Καλλονής: Μάππας, Κριπιντίρης, Βαλιός (59' Βλαστέλλης), Λίμα, Σιλιγαρδάκης (73' Τζιωρτζιόπουλος), Χωριανόπουλος, Ντος Σάντος, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Μανούσος, Ταραχούλσκι (63' Ντάμπος)

Παναχαϊκή: 
Πουρής, Ιωάννου (46' Μπουρλάκης), Θεοδωρέλλης, Φούφουλας, Ουρτάδο, Φουρτάδο, Σπίνουλας (82' Παπαστεργίου), Κοκκίνης, Βλασόπουλος, Τσεμπερίδης, Πετρόφ (39' Ντίνας)

Στο άλλο ματς στο "Ελ Πάσο", η Καλλιθέα δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει του αδιάφορου Πλατανιά -που είχε κατακτήσει την άνοδο από την Τετάρτη- και με δύο γκολ των Καλτσά (21') και Κατσίκη (67' πεν.) πήρε τη νίκη με σκορ 2-0.

Η Βαθμολογία

 Play off - ΤΕΛΙΚΗ
Αγ.BαθμοίΓκολ
1.Πλατανιάς6117-5
2.Καλλιθέα6106-5
3.ΑΕΛΚ685-4
4.Παναχαϊκή687-11

πηγη: sportlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!