Αθλητικά

24/11/2011 - 07:18

Η ΑΕΛ Καλλονής στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος

Ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι η ΑΕΛ Καλλονής πήρε τελικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος αποκλείοντας τον αξιόλογο ΠΑΟΚ Γλυφάδας εκτός έδρας. Σε ένα παιχνίδι όπου είχε 2 γκολ και 3 αποβολές στην κανονική του διάρκεια, 2 γκολ στη μισή ώρα της παράτασης αλλά και αποκρούσεις στα πέναλτι, η ΑΕΛΚ πήρε τελικά αυτή τη πρόκριση.

 Για πρώτη φορά στην βασική 11άδα σε επίσημο παιχνίδι παρέταξε ο Louciano τον Χρήστο Πουρή κάτω από τα δοκάρια και τους Νίκο Χατζόπουλο και Bruno Paes στο χώρο της άμυνας.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τη πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και τις φάσεις καθώς ο Τσαμουρλίδης με σουτ που επιχείρησε τράνταξε το δοκάρι του Χρήστου Πουρή, αλλά και σε μια ακόμη παρόμοια φάση  απέκρουσε με θεαματικό τρόπο ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ Καλλονής.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και την συμπλήρωση 5 λεπτών ο Καραχάλιος βρήκε τον τρόπο με σουτ και να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους. Δύο λεπτά αργότερα ο Dos Santos αποβάλλεται από το παιχνίδι. Η ΑΕΛΚ όμως παρ' όλα αυτά δεν έδειξε να τα χάνει προς στιγμήν και άρχισε να πιέζει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Έτσι έφερε το παιχνίδι και πάλι στα ίσια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει στα καρέ του τον ΠΑΟΚ Γλυφάδας και να δημιουργεί συνεχώς ευκαιρίες. Στο 56ο λεπτό όμως οι γηπεδούχοι έχασαν το αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς και αυτοί έμειναν με 10 παίκτες ύστερα από αποβολή του Παπαδήμα. Οι παίκτες της ΑΕΛ Καλλονής ήθελαν πολύ αυτή τη νίκη και συνέχιζαν να πιέζουν όλο και περισσότερο. Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης ήταν το γκολ του Μιχάλη Κριπιντίρη στο 77ο λεπτό μετά από όμορφο σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή. Η πίεση της Καλλονής όμως συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να μην αφήσουν περιθώρια στους γηπεδούχους να αντιδράσουν, δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες. Η μεγαλύτερη όλων ήταν αυτή του Γιώργου Μανούσου στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας του αγώνα, όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Παγούδη αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Γλυφάδας απέκρουσε. Στην επόμενη φάση και τελευταία της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι έμειναν με 9 παίκτες λόγο αποβολής με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία του Τσάτσιου.

Στην παράταση συνεχίστηκε ο δυνατός ρυθμός του αγώνα αλλά το πάθος των ποδοσφαιριστών για την νίκη. Στο 5ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης ο Leozinho βρήκε τον τρόπο και με ένα πολύ όμορφο σουτ έκανε το 1-2 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από το πάγκο της ΑΕΛΚ. Όμως η Γλυφάδα δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα, αφού στο 15ο λεπτό της παράτασης ο Τσαμουρλίδης τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πουρή και ο ίδιος παίκτης 4 λεπτά πριν τη λήξη και της παράτασης ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Το παιχνίδι πήρε κι άλλη παράταση και η αγωνία συνεχίστηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί το σκορ κατέληξε στο 4-5 υπέρ της ΑΕΛ Καλλονής στα 14 συνολικά πέναλτι τα οποία χτυπήθηκαν. Για τους γηπεδούχους το ένα κατάληξε στο δοκάρι και τα άλλα δύο απέκρουσε ο Χρήστος Πουρής. Στο τελευταίο πέναλτι ο Καρακώστας ευστοχώντας έδωσε τη πρόκριση στην ομάδα της ΑΕΛ Καλλονής όπου τώρα θα αντιμετωπίσει στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης την ομάδα του Πανιωνίου στη φάση των '32' του θεσμού.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ Γλυφάδας (Νίκος Γκουλής): Παγούδης, Παπαδήμας, Παραράς, Κολοτούρος, Τσαμουρλίδης, Αγκιρίμπα, Κάμπας (90+1' Καζαντζής), Φέτσης (76' Πετρόπουλος), Ταραλίδης (79' Τσούτσης), Τσιάτσιος, Καραχάλιος.

ΑΕΛ Καλλονής (Λουτσιάνο Ντε Σόουζα): Πουρής, Καρακώστας, Γάλας, Κριπιντίρης, Marcelo, Leozinho, Paes, (90+1' Σκάγκλια), Τριανταφύλλου (52' Μανούσος), Χατζόπουλος, Dos Santos, Μακρίδης (65' Μανουσάκης).

Μοιράσου το άρθρο!