Αθλητικά

23/05/2012 - 18:56

Η Καλλονή στα play off για άνοδο στην Α Εθνική - Πανηγυρίζει η Λέσβος!

"ΑΕΛΚ μας δώστα όλα και νικησέ τους όλους να σε δω στην Α΄ Εθνική"! Ονειρώδες, πρωτόγνωρο, ξεχωριστό!

Ήταν ονειρώδες, ήταν συγκλονιστικό και σίγουρα πρωτόγνωρο για τα λεσβιακά δεδομένα. Η ΑΕΛΚ  κέρδισε τον Πλατανιά Χανίων σε έναν αγώνα όπου παίκτες και κόσμος έγιναν ένα για τη νίκη. Στη 34η αγωνιστική της Football League, στο φινάλε του πρωταθλήματος, η ομάδα της Καλλονής  πήρε το εισιτήριο για τα playoffs ανόδου στην Α Εθνική (Superleague)  και πλέον βάζει πλώρη για κάτι διαφορετικό...

O "Λεό" μόλις έχει ευστοχήσει στην εκτέλεση πέναλτι και πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του και τον κόσμο

Οι παίκτες της ΑΕΛΚ ευχαριστούν τον κόσμο για την βροντερή του παρουσία!

Η Καλλονή επικράτησε 1-0 του Πλατανιά την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Φουτμπολ  Λιγκ και εκμεταλλευόμενη την ήττα του Πιερικού (Ηρακλής Ψαχνών- Πιερικός 4-0)  ανέβηκε στην 6η θέση και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα πλέι οφ ανόδου. Το χρυσό γκολ  για την ομάδα της Μυτιλήνης  σημείωσε ο Λεοζίνιο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 39ο λεπτό. Η Καλλονή ισοβάθμησε στην 6η θέση με τον Πανσερραϊκό όμως είχε καλύτερη διαφορά στην ισοβαθμία με τους Σερραίους και έτσι θα είναι αυτή που θα διεκδικήσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ψάχνοντας το γκολ που θα τους έδιωχνε το άγχος. Η ομάδα της Καλλονής  έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 33ο λεπτό όταν το σουτ του Μανούσου προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια έσκασε λίγο έξω από τη γραμμή τέρματος του Πλατανιά. Στο 37' η Καλλονή κέρδισε πέναλτι όταν ο Ντο Σάντος ανατράπηκε από τον Παληγιώργο, ο οποίος αντίκρισε την  κόκκινη κάρτα και αποβλήθηκε. Την ποινή εκτέλεσε εύστοχα ο Λεοζίνιο ο οποίος έγραψε το 1-0. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικό χαρακτήρα με τους παίκτες της Καλλονής να κάνουν συντήρηση και να φτάνουν στη νίκη που τους χάρισε τη συμμετοχή στα πλέι οφ.

Συνθέσεις ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ: Σουλογάνης, Τραορέ, Κριπιντίρης, Μήτσης, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Μανούσος, Ντος Σάντος, Μανουσάκης, Ταραχούλσκι Πλατανιάς Χανίων: Παπαδόπουλος, Τζανής, Δημήτρης, Μανουσάκης, Παλιγεώργος, Γκονζάλες, Δέντσας, Μαρτσάκης, Μιρτσέκα, Μαραγκουδάκης, Ναζλίδης

---------------------------------------------------

Στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα ο προπονητής του Πλατανιά Χανίων και ο συνεργάτης-προπονητής Λουτσιάνο Ντε Σόουζα δήλωσαν:

Γιάννης Χατζηνικολάου - Προπονητής Πλατανιά Χανίων

Τελείωσε μια χρονιά σήμερα πάρα πολύ δύσκολη. Αυτός ο γολγοθάς να παίζουν οι ομάδες Κυριακή - Τετάρτη ήταν ακόμη δυσκολότερο για τις νησιωτικές ομάδες όπως η Καλλονή και εμείς. Δυσκολευόμαστε με αυτές τις μετακινήσεις και όπως καταλαβαίνετε η κούραση των παικτών είναι πολύ μεγαλύτερη από κάποιων άλλων ομάδων. Παρόλα αυτά είμαστε περήφανοι που κατορθώσαμε να μπορέσουμε εδώ και 2-3 Κυριακές να  έχουμε εξασφαλίσει την είσοδό μας στα μπαράζ και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις με τις άλλες ομάδες την άνοδό μας στη μεγάλη κατηγορία. Θα ήθελα να τους δώσω συγχαρητήρια γι'αυτό τον άθλο που κατάφεραν. Υπερβάλανε τους εαυτούς τους από την αρχή του χρόνου. Με την ευκαιρία θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στους προκατόχους μου προπονητές. Είμαι ευγνώμων για τη διοίκησή μας που είναι κοντά και θα ήθελα κι αυτούς να τους ευχαριστήσω. Όπως επίσης ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο του Πλατανιά και στην ευρύτερη περιοχή των  Χανίων που είναι κοντά στην ομάδα που διεκδικεί μετά από 40 χρόνια να βγει μια ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Συγχαρητήρια στην Καλλονή για την πορεία της, ειδικά στο δεύτερο γύρο και θα τα πούμε, φιλικά πάντα, στους αγώνες μπαράζ.

Λουτσιάνο Ντε Σόουζα - Συνεργάτης-προπονητής ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Για εμάς σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα. Και για τη διοίκηση και για τους ποδοσφαιριστές και για τον κόσμο της Λέσβου. Καταφέραμε μετά από μεγάλη προσπάθεια να περάσουμε στα playoffs και σίγουρα θα μας δώσει μια ακόμη χαρά για να συμμετέχουμε μέχρι το τέλος σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο, που είναι πολύ μακριά, για την προσπάθειά του. Στη διοίκηση και στους ποδοσφαιριστές που όλα ανήκουν σε αυτούς. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Τα καταφέραμε μέσα σε πολλές δυσκολίες και ιδιαίτερα στο δεύτερο γύρο που παίζαμε Τετάρτη-Κυριακή και με τις ομάδες να έρχονται ξεκούραστες απέναντι στην Καλλονή. Έκαναν υπερπροσπάθεια τα παιδιά και κατάφεραν να βγάλουν την ομάδα στα playoffs. Ο κόσμος πιστεύω ότι μας βοήθησε πάρα πολύ στο δεύτερο γύρο ιδιαίτερα και τον θέλουμε κοντά μας στη συνέχεια. Στο ποδόσφαιρο εκτός από τη δουλειά που πρέπει να κάνεις πρέπει να έχεις και καρδιά. Από εδώ και πέρα κοιτάμε όλους τους αντίπαλους στα μάτια.

Μήνυμα από τον Πρόεδρο Νίκο Μιχαλάκη

Θέλω να πω συγχαρητήρια στους παίκτες. Θα ήθελα πολύ να ήμουν κοντά τους, να τους σφίξω το χέρι και να μοιραστώ όλη αυτή τη χαρά και την ικανοποίηση που μου μεταφέρουν οι συνεργάτες μου. Ήταν μεγάλη η προσπάθεια που κάναμε αυτή τη χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Κάναμε πράγματα που δεν είχαν ξαναγίνει στα χρονικά του λεσβιακού ποδοσφαίρου. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και ήταν ένα στοίχημα γι'αυτή την ομάδα τα playoffs. Ήταν ένας στόχος που πίστευα πως μπορούσαν να τον πετύχουν και το έκαναν. Θέλω όμως να τους δω το ίδιο πεισμωμένους στα μπαράζ και να προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Για εμάς τους ναυτικούς ένα ταξίδι τελειώνει όταν πατήσουμε στο λιμάνι και όχι όταν ρίξουμε άγκυρα. Θέλω να τους πω πως το ταξίδι δεν έχει τελειώσει. Δεν έχει πιάσει αυτή η ομάδα ακόμη λιμάνι.

Πέτυχαν να επιβεβαιώσουν αυτό που όλες οι ομάδες με τις οποίες παίξαμε έλεγαν, δηλαδή, πως έχουμε «ένα από τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας». Είναι επαγγελματίες, γνωρίζουν από μεγάλα παιχνίδια και πιστεύω θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φτάσουν την ΑΕΛΚ πιο ψηλά ακόμη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στο προπονητικό team, στον Γιάννη Ματζουράκη, τον «Λούτσι» και όλα τα παιδιά. Ειλικρινά θα ήθελα να ήμουν εκεί...

-----------------------------

Συγκλονιστικό φινάλε στη Football League

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε της κανονικής περιόδου στη Football League, τόσο σε ό,τι αφορά στην κατάκτηση του τίτλου, όσο και στις θέσεις των play off και τη σωτηρία.

Μεγάλοι κερδισμένοι η ΑΕΛ Καλλονής και ο Φωκικός. Η ομάδα της Λέσβου επικράτησε 1-0 του Πλατανιά Χανίων και σε συνδυασμό με τη συντριβή του Πιερικού στα Ψαχνά (4-0), πήρε το πολυπόθητο 4ο εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου! Στην Άμφισσα, ο Φωκικός πέτυχε το θαύμα και έμεινε στην κατηγορία! Νίκησε 2-0 την αποδεκατισμένη ΑΕΛ και έστειλε στη Football League 2 τον Αγροτικό Αστέρα!

Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Βέροια με 10λεπτη καθυστέρηση (!), αλλά η Καλλονή δεν του έκανε το χατίρι. Τα «λιοντάρια» νίκησαν 1-0, πάντως, στέρησαν τον τίτλο από τη «Βασίλισσα του Βορρά» και χάρισαν το πρωτάθλημα στον Πανθρακικό!

Στα Γιαννιτσά, αν και στο πρώτο ημίχρονο η Καλλιθέα έχανε 2-1 από την τοπική Αναγέννηση, επικράτησε 3-2 και ξεκινά με δύο πόντους στα play off, ενώ με νίκη στα Μέγαρα (1-0) έκλεισε την κανονική σεζόν η Παναχαϊκή. Στο αδιάφορο ματς της ημέρας, η Αναγέννηση Επανομής αποχαιρέτησε τον Αλέκο Βοσνιάδη με νίκη (3-1) σε βάρος του Θρασύβουλου.

Η βαθμολογία των play off:

Η Καλλιθέα, η Παναχαϊκή, ο Πλατανιάς και η ΑΕΛ Καλλονής θα μπουν την Τρίτη (29/05) στην κληρωτίδα των play off, με πιθανότερη ημερομηνία έναρξης στις 3 Ιουνίου. Δεδομένου ότι ο «συντελεστής» για να προκύψει η βαθμολογία είναι «4», η βαθμολογία που θα ξεκινήσουν οι τέσσερις ομάδες είναι η εξής:

1. Καλλιθέα 2 2. Παναχαϊκή 1 3. Πλατανιάς 1 4. ΑΕΛ Καλλονής 0 Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής: ΑΕΛ Καλλονής – Πλατανιάς 1-0 Φωκικός – ΑΕΛ 2-0 Πανσερραϊκός – Βέροια 1-0 Ηρακλής Ψαχνών – Πιερικός 4-0 Αν. Γιαννιτσών – Καλλιθέα 2-3 Αν. Επανομής – Θρασύβουλος 3-1 Βύζας Μεγάρων – Παναχαϊκή 0-1 Αγροτικός Αστέρας – Εθνικός Αστέρας 3-0 α.α. Διαγόρας – Πανθρακικός 0-3 α.α. Τελική Βαθμολογία: Πανθρακικός και Βέροια  είναι από σήμερα και επίσημα  στην Ά Εθνική Υποβιβασμός για  Αγροτικό Αστέρα , Εθνικό Αστέρα , Διαγόρας Ρόδου 4 ομάδες στα play off για άνοδο στην Α Εθνική

-------

Μοιράσου το άρθρο!