Αθλητικά

04/10/2022 - 19:21

Η Λέσβος φιλοξένησε ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός

Η ΛΕΣΒΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Ένα μεγάλο αθλητικό ποδηλατικό γεγονός,  μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον ήταν τα στοιχεία επιτυχίας του 7ου Molyvos Urban MTB, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία,  βάζοντας την Λέσβο στον παγκόσμιο χάρτη της ορεινής ποδηλασίας για άλλη μια φορά.

 

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας LESVOS – MOLYVOS URBAN MTB RACE XCO – C2, από τους πιο μεγάλους αγώνες στην Ευρώπη, με την συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι καλύτεροι ποδηλάτες εθνικών ομάδων από όλο τον κόσμο βρέθηκαν μαζί με σκοπό την συγκέντρωση βαθμών για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Παράλληλα με τους Διεθνείς αγώνες, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Eliminator XCE που πρόσφερε στους παραβρισκόμενους εξαιρετικές εντυπώσεις και χάρισε όμορφο θέαμα σε όσους παρακολούθησαν από κοντά τους αγώνες με θέα το κάστρο του Μολύβου.

 

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, τελευταία μέρα των αγώνων, οι ποδηλάτες έδωσαν συναρπαστικές ποδηλατικές μάχες με το Εθνικό Κύπελλο να πρωτοστατεί και να ακολουθούν οι διεθνείς αγώνες UCI και συμπληρωματικά ο καθιερωμένος αγώνας  MOLYVOS URBAN MTB OPEN, που έριξε την αυλαία στην φετινή διοργάνωση σε ένα κλίμα χαράς με πλήθος κόσμου να συμμετέχει και να χειροκροτεί τους νικητές στην απονομή των επάθλων και στις βραβεύσεις.

 

Θερμές ευχαριστίες του Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε όλους τους συντελεστές της  διοργάνωσης: την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, την Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, το ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, την Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, την Δημοτική Κοινότητα Μήθυμνας, το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Lesvos Ride, το Alter Bike Tours καθώς και όλους τους εθελοντές και τα μέλη του Φορέα.

Τον Χρυσό Χορηγό Υδρόγειο Ασφαλιστική και όλους τους άλλους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης.

 

Η διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) και ο στόχος της είναι η προώθηση της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς του τουριστικού προορισμού της Λέσβου, καθώς και η ανάδειξη του  ξεχωριστό Ολυμπιακού αθλήματος της Ορεινής Ποδηλασίας “Cross Country MTB”.

 

Την τελική κατάταξη όλων των αγώνων καθώς και φωτογραφικό υλικό θα μπορείτε να δείτε αναλυτικά όταν θα ανακοινωθούν στο www.molyvosmtb.com

Μοιράσου το άρθρο!