Αθλητικά

06/11/2011 - 20:27

Ιωνικός – Αιολικός 1 – 0

Με το... αριστερό ξεκίνησε ο Αιολικός τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, αφού γνώρισε τελικά την ήττα με 1-0 από τον Ιωνικό στη Νεάπολη. Η ομάδα του Φώτη Κοκκινέλλη πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς στη δυνατή έδρα των Νικαιωτών, οι οποίοι έπαιξαν έξυπνα και κατέκτησαν στις... λεπτομέρειες το τρίποντο της νίκης. Όπως εξελισσόταν, άλλωστε ο αγώνας ήταν σχεδόν ξεκάθαρο πως αυτός που θα έβρισκε πρώτος το δρόμο προς τα δίχτυα, θα έφευγε και νικητής. Στο πρώτο ημίχρονο, εξάλλου ο Αιολικός είχε τον έλεγχο και έπαιρνε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα του Ιωνικού. Έτσι περιορίστηκε σε παιχνίδι κέντρου και ελέω της κακής κατάστασης που βρισκόταν ο αγωνιστικός χώρος, οι ποδοσφαιριστές του προσπαθούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα κυρίως με ψηλές μπαλιές και από στημένες φάσεις. 

Από εκτέλεση φάουλ του Θεαγένη Διονυσάτου απειλήθηκε για πρώτη φορά η εστία του Ρόπα στο 18ο λεπτό. Ο αρχηγός του Αιολικού προσπάθησε να τον αιφνιδιάσει με φαλτσαριστή εκτέλεση από τα δεξιά, ωστόσο ο έμπειρος τερματοφύλακας με γροθιές έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.  Στην επόμενη φάση, μάλιστα  ο πορτιέρο των γηπεδούχων κράτησε και πάλι το μηδέν στην εστία του σε ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία του Διονυσάτου, ο οποίος έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή και σούταρε, αλλά ο Ρόπας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία. Στην επαναφορά μάλιστα ο Τσουλάκος δεν μπόρεσε να επωφεληθεί και έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αυτές ήταν οι δύο καλύτερες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μία ακόμη που αξίζει να σημειωθεί είναι εκείνη του 20ου λεπτού, όταν ο διαιτητής Ιωσηφίδης ορθά ακύρωσε γκολ του Ιωνικού μετά από εκτέλεση φάουλ του Στεφανή, καθώς έγινε επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα του Αιολικού Καλαϊτζίδη. Στην επανάληψη η ομάδα της Μυτιλήνης έδειξε να μπαίνει αποφασισμένη για να επιβάλει το ρυθμό της και ήταν πιο δραστήρια. Όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε στροφές και έχοντας κύριο εκφραστή των επιθέσεων της τον Χατζηκυριάκο προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Ιωνικού. Από το... πουθενά όμως, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς στο 69ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μυλωνά, ο Εμρά εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Δεν έφτανε για τον Αιολικό το γκολ που δέχθηκε, έξι λεπτά αργότερα έμεινε και με δέκα παίκτες, όταν ο διαιτητής Ιωσηφίδης εξάντλησε όλη του την αυστηρότητα και απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μιχάλακη, που είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή. Ο Αιολικός παρά το αριθμητικό μειονέκτημα τα έπαιξε όλα για όλα στο υπόλοιπο του ματς, με τον Κοκκινέλλη να περνά και τον Παπαδόπουλο, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα στη Νεάπολη.

Ιωνικός: Ρόπας, Τσιτσομήτσος, Κόκκαλης, Τριανταφύλλου Στεφανής, Μαντούβαλος, Μυλωνάς, Επιτροπάκης, Κουμουλίδης, Εμρά, Κανταράς

Αιολικός: Καλαϊτζίδης, Αγιακάτσικας, Μουτζούρης (46' Καδής), Καπταγιάννης, Αποστολίδης, Χατζηκυριάκης, Μίχος, Διονυσάτος (60' Μιχαλάκης), Τσουλάκος, Κάρδαρης, Βούρος (80' Παπαδόπουλος)

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Κολλάρος/sportlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!