Αθλητικά

07/08/2013 - 03:58

Καλλονή: Κερδίζει τις εντυπώσεις

Καλές μεταγραφές, λιγοστές ηχηρές αποχωρήσεις, πάθος για καθιέρωση στη μεγάλη και ενθαρρυντικά σημάδια στα φιλικά. Πώς να μην αισιοδοξούν στην Καλλονή για μία καλή πορεία στη Σούπερ Λίγκα;
 
Λιγότερο από δύο εβδομάδες απέμειναν για την πρώτη της Καλλονής στη Σούπερ Λίγκα. Και μπορεί αυτή να έρχεται απέναντι στον πρωταθλητή Ολυμπιακό και ούτε καν στην (ανέτοιμη) φυσική της έδρα-που θα πρέπει να ξεχάσει τουλάχιστον για την αρχή της σεζόν-αλλά στο ΟΑΚΑ, ωστόσο στη Μυτιλήνη έχουν πολλούς λόγους να αισιοδοξούν πως το καμάρι του νησιού ήρθε στη Σούπερ Λίγκα για να μείνει.
 
Με τον Γιάννη Μαντζουράκη στον πάγκο και… μελετημένες μεταγραφές η Καλλονή δείχνει ικανή να πετύχει τον πρωταρχικό στόχο της σωτηρίας και-γιατί όχι;-να κοιτάξει ψηλότερα. Νίκησε την Μπολόνια (1-0) στην Ιταλία και τη Μανίσασπορ στην Τουρκία (1-0), ήρθε ισόπαλη με τη Τζένοα (0-0), ενώ ακόμη και στις ήττες από Λιβόρνο και Ακίσαρσπορ παρουσίασε θετικά δείγματα.
 
Οι μεταγραφές της ως τώρα αποκλειστικά… διεθνείς, αλλά με παίκτες που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα ή έχουν παίξει στην Κύπρο. Ξεχωρίζει ο σέντερ φορ Εμάνουελ Περόνε που έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα, ενώ αποκτήθηκαν ο δανεικός μπακ από τον Ολυμπιακό Λεάντρο, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Γιονάν Γκαρσία που είχε περάσει από τον Άρη, καθώς και οι «Κύπριοι»-καθώς προέρχονται από το Παραλίμνι-Μιγκέλ Φαρία (Πορτογάλος μέσος) και Άντριου Χογκ (Μαλτέζος τερματοφύλακας) . Παράλληλα επέστρεψε ο γνώριμος από τη σεζόν 2011/12 Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Μάρκος Ντος Σάντος. Συνεπώς η προσαρμογή για όλους θα είναι πιο εύκολη και γρήγορη.
 
Δεν έλειψαν και κάποιες αποχωρήσεις, όπως των Μανουσάκη, Νάτσο, Σερφά, Κάντζι, Ντιμπαλά και Γκονζάλες, ενώ το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο Γιάννης Μαντζουράκης δοκιμάζει τον Έγκον Ενρίκε και θα αποφασίσει σύντομα για την τύχη του.
 
Κάθε αρχή και δύσκολη, λένε, αλλά η Καλλονή δείχνει ικανή να πει σε όλους πως ήρθε για να μείνει και δεν είναι… περαστική από τη Σούπερ Λίγκα.
 
Πηγή: sport-fm.gr

Μοιράσου το άρθρο!