Αθλητικά

11/05/2013 - 19:40

Καλλονή με Καλλί-θεα στην Super League... Κέρδισε 2-0 την Καλλιθέα

Καλλονή με Καλλί-θεα στην Super League... Κέρδισε 2-0 την Καλλιθέα

Καλλονή με Καλλί-θεα στην Super League... Κέρδισε 2-0 την Καλλιθέα

&n

bsp;

Σπουδαίας σημασίας νίκη πήρε η Καλλονή  για την άνοδό της στηνστην Super League. Η Καλλονή επικράτησε 2-0 της Καλλιθέας στο γήπεδο της Μυτιλήνης και ανέβηκε στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.
 
 
Πιο δύσκολα και σίγουρα πιο αγχωτικά απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 2-0, η Καλλονή νίκησε την Καλλιθέα και έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την κατάληψη μίας εκ των τριών πρώτων θέσεων που δίνουν την απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.
 
Μάλιστα, με το πρόγραμμα που έχει στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν, δεν θα είναι υπερβολή αν κάποιος τη χρίσει φάβορι έναντι των άλλων ομάδων, καθώς, μετά το εκτός έδρας παιχνίδι της προσεχούς Τετάρτης (15/5) με τον Πανσερραϊκό, έχει δύο θεωρητικά εύκολα παιχνίδια με Αναγέννηση Επανομής και Αναγέννηση Γιαννιτσών και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου. Ματς που μπορεί να κρίνει πολλά, όμως μπορεί να είναι ακόμα και αδιάφορο βαθμολογικά για τους Μυτιληνιούς.
 
Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, πάντως, κατάφερε στο ματς με την Καλλιθέα να... ανησυχήσει τους φίλους της που βρέθηκαν μαζικά στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, καθώς μπορεί να είχε από το ξεκίνημα την υπεροχή, όμως της έλειπε η ουσία. Βασισμένοι κυρίως σε ατομικές ενέργειες παικτών όπως ο Λεοζίνιο και ο Κάντζι, οι γηπεδούχοι έφτασαν αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή, αλλά τα έκαναν... μαντάρα στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα απoδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.
 
Στην επανάληψη και αφού στο 48’ ο Μανούσος αστόχησε σε τετ α τετ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία του Κατσούλη, τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν υπέρ της Καλλονής. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα που είδε ο Ρουσάκης στο 56’ έκανε τους φιλοξενούμενους να κλειστούν ακόμα περισσότερο και τους Μυτιληνιούς να προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασπάσουν την καλά στημένη άμυνά τους.
 
Και τελικά τα κατάφεραν στο 78ο λεπτό, όταν από μπαλιά του Ντιμπαλά, ο Κάντζι έβαλε την προβολή και νίκησε τον Κατσούλη για το 1-0. Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα, όμως το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης «πάγωσε» στο 82’, όταν ένα τρομερό σουτ του Σταύρου τράνταξε τη συμβολή των δοκών του Σιδεράκη, με την Καλλονή να γλιτώνει από τύχη. Οι γηπεδούχοι κατάλαβαν ότι πρέπει να «καθαρίσουν» το ματς και, αφού ο Κατσούλης σταμάτησε δύο φορές τον Λεοζίνιο (σουτ στο 83’ και τετ α τετ στο 84’) και το δοκάρι του τον έσωσε σε σουτ του Λαμπρόπουλου στο 89’, έγινε το 2-0 στις καθυστερήσεις.
 
Οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα στο 94’, ο Ντιμπαλά έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση νίκησε τον Κατσούλη με άπιαστο σουτ, «σφραγίζοντας» μια πολύτιμη νίκη για την Καλλονή.
 
Διαιτητής του αγώνα ο Κωνσταντάκης (Αχαΐας).
 
ΚΑΛΛΟΝΗ (Μπάμπης Τεννές): Σιδεράκης, Κώτσιος, Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σιλιγαρδάκης (71’ Κριπιντίρης), Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Μανούσος (88’ Γάλας), Ντιμπαλά, Κάντζι (80’ Βλαστέλλης).
 
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Κατσούλης, Αρβανίτης, Βιγιαρέχο, Ρουσάκης, Χατζόπουλος, Μουσταφίδης, Κατσικογιάννης (80’ Σίλβα), Φερέιρα, Τρεκαρίτσι (66’ Φουτσίνι), Ατματσίδης (70’ Σταύρου), Ντακόλ.

Μοιράσου το άρθρο!