Αθλητικά

17/01/2016 - 19:51

Καλλονή μόνο για ένα ημίχρονο. Αστέρας Τρίπολης - Καλλονή 3-1

Κ

αλή για ένα ημίχρονο η Καλλονή, όμως στο δεύτερο φάνηκε η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων και ο Αστέρας μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά πέτυχε τρία γκολ και επικράτησε 3-1 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League. 

 
Προηγήθηκαν με πέναλτι του Μανούσου οι φιλοξενούμενοι στο 40’, αλλά οι Αρκάδες απάντησε με τρία τέρματα. Δύο ο Ιγκλέσιας (52’/61’), ένα ο Γιάννου. Με δέκα από το 63’ οι «σαρδέλες» λόγω δεύτερης κίτρινης του Ελλακόπουλου. Με εννέα ολοκλήρωσαν οι γηπεδούχοι, καθώς ο Τορμένα αποχώρησε ως τραυματίας στο 84’ και είχε κλείσει τις αλλαγές του ο Στάικος Βεργέτης και ο Ζησόπουλος είδε δεύτερη κίτρινη λίγο πριν το φινάλε. 
 
 
Το ματς
 
Αναπάντεχα τόσο καλή ήταν η Καλλονή στο πρώτο μέρος. Και το αναπάντεχα πηγαίνει στο γεγονός ότι η βαθμολογική της απόσταση και η αγωνιστική είναι σημαντική. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο μέρος και παρότι οι Αρκάδες είχαν την κατοχή της μπάλα από την αρχή, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα ο Δαύκος στο πρώτο μέρος. Κοντά στο πρώτο τέταρτο είχαν τέσσερις τελικές οι «σαρδέλες» και οι τρεις ήταν καλές φάσεις, με τον Μανούσο να απειλεί με δυνατό σουτ και στο 17’ οι Καλτσάς απείλησε τον Μπαντή και ο Γουέρε αμέσως μετά να στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Έλληνα πορτιέρο. 
 
Από εκεί και πέρα ο Αστέρας ανέβασε σταδιακά την απόδοση του, με τον Στανισάβλεβιτς να δηλώνει «παρών» και να δείχνει σε δύο εκτελέσεις φάουλ ότι έχει… καλό πόδι. Η καλύτερη φάση του Αστέρα στο πρώτο μέρος ήρθε από λάθος εκτίμηση του Δαύκου ύστερα από σέντρα και τον Νίκο Φερνάντες που προσπάθησε να τον κρεμάσει να στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από την εστία. 
 
Εκεί όμως που προσπαθούσε να δείξει ο Αστέρας ότι είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, ήρθε κόντρα στη ροή του το γκολ από την Καλλονή, που συνολικά το δικαιούτο βάσει της απόδοσης της έως εκείνο το σημείο. Ο Ζησόπουλος ανέτρεψε τον Μανούσο στα όρια της μεγάλης περιοχής και ο Καλογερόπουλος, που σφύριξε αμέσως, χρειάστηκε λίγο χρόνο και τη βοήθεια του επόπτη ώστε να σιγουρευτεί αν πρέπει να δώσει φάουλ απλά ή πέναλτι και πήρε τη σωστή απόφαση. 
 
Το δεύτερο μέρος ήταν εντελώς διαφορετικό. Φαινόταν από τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι ο Αστέρας είχε άλλες… διαθέσεις με το πρώτο μέρος, μπήκε γκαζωμένος και από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσαν να τον ακολουθήσουν οι παίκτες της Καλλονής. Ωστόσο, σε μια φάση παράξενη η ομάδα της Μυτιλήνης πλησίασε στο 2-0. Ο Μανούσος γύρισε για τον Μάρκοβιτς, ο Μπαντής βγήκε με τα πόδια για να προλάβει τον επιθετικό των φιλοξενούμενων, η μπάλα έκανε γκελ ακριβώς μπροστά του και λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα του. 
 
Από εκείνο το σημείο και μετά ξεγλίστρησε από τα χέρια τους. Σε ένα δεκάλεπτο μέσα ο Αστέρας έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη, σημειώνοντας τρία γκολ. Η αρχή έγινε με τον Ιγκλέσιας (52’) που έκανε την κεφαλιά από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής και έστειλε την μπάλα σε σημείο που δεν μπορούσε να διώξει ο Δαύκος. Ενδέχεται να έχει κάνει και φάουλ βέβαια, καθώς «καβάλησε» τον προσωπικό του αντίπαλο. Και εκεί που προσπαθούσε να συνέλθει και να «επιστρέψει» στο ματς, δέχθηκε δεύτερο τέρμα με τον Στανσάβλεβιτς να βγάζει φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα τον Γιάννου που με ωραίο συρτό σουτ τον νίκησε. 
 
Ο Αστέρας δεν αρκέστηκε στο προβάδισμα και «καθάρισε» το ματς ουσιαστικά από το 62ο λεπτό. Λάθος του Σπυρόπουλου αρχικά, η μπάλα στρώθηκε στον Φούντα που νικήθηκε από τον Δαύκο. Στη συνέχεια της φάσης ο Αναστασιάδης δεν έδιωξε καλά και η μπάλα ύστερα από λίγη περιπέτεια έφθασε στον Ιγκλέσιας που με πολύ ωραίο σουτ έκανε το 3-1 με την μπάλα να βρίσκει λίγο και στα χέρια του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Δεν έφθαναν όλα αυτά ήρθε και η αποβολή του Ελλακόπουλου στο 63’ με δεύτερη κίτρινη. 
 
Η Καλλονή έκανε την απέλπιδα προσπάθεια στο τελευταίο πεντάλεπτο, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι χαλάρωσαν οι παίκτες του Αστέρα που ενδιάμεσα είχε κάποια σουτ από μακρινή απόσταση για να σημειώσουν και τέταρτο γκολ. Πάντως, η προσπάθεια του δεν είχε αντίκρισμα. Λίγο πριν το φινάλε ο Ζησόπουλος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη, η πρώτη ήταν στη φάση του πέναλτι και άφησε με εννέα παίκτες την ομάδα του, καθώς ο Τορμένα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου στο 84’ και ενώ είχε κλείσει τις αλλαγές του ό Στάικος Βεργέτης. 
 
 
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας (83’ Τορμένα), Στανισάβλιεβιτς (59’ Μάσα), Φούντας, Φερνάντες (46’ Μπερτόλιο), Γιάννου
Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Τσαμπούρης, Ελλακόπουλος, Καλτσάς, Γεωργίου, Πολ Γουερέ (69’ Γιουκαρής), Μανούσος (88’ Κάρλσον), Μάρκοβιτς (74’ Νομπρέγκα).
 
 

 

Δείτε  τις φάσεις και τα γκολ του αγώνα

sport-fm.gr / novasports.gr

 

Μοιράσου το άρθρο!