Αθλητικά

07/03/2013 - 14:26

Κι εγένετο... Γυμναστικός Σύλλογος ΑΕΛΚ !

Κι εγένετο... Γυμναστικός Σύλλογος  ΑΕΛΚ !

Η Καλλονή είναι γνωστή για πολλά πράγματα. Πέρα όμως από το μέρος και τις συνήθειές του, όλα όσα προσφέρει στον επισκέπτη και διάφορα άλλα παρεμφερή, είναι γνωστή και για την ΑΕΛΚ. Την ομάδα ποδοσφαίρου που διατηρεί. Τώρα, η ΑΕΛΚ, απέκτησε και ευρύτερη αθλητική δραστηριότητα με τη δημιουργία του Γυμναστικού Συλλόγου ΑΕΛΚ!

Από το καλοκαίρι είχε ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημιουργία της Ερασιτεχνικής ΑΕΛΚ, με το καταστατικό της να είναι έτοιμο από τις 31 Αυγούστου και να έχει κατατεθεί προς έγκριση στους αρμόδιους φορείς. Όπως έκανε γνωστό σήμερα (07/03), η ΠΑΕ ΑΕΛΚ, το σωματείο «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΕΣΒΟΥ-ΚΑΛΛΟΝΗΣ Γ.Σ.» αναγνωρίστηκε επίσημα από το μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης. Έτσι, η Λέσβος καλωσορίζει ένα ακόμα αθλητικό σωματείο στο νησί…

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ:

«Είχαμε πει από καιρό πως η ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ συνιστά έναν αθλητικό και κοινωνικό οργανισμό στη Λέσβο. Αυτή είναι η επιδίωξη του Πρόεδρου της ΑΕΛΚ μας Νίκου Μιχαλάκη αλλά και όσων καθημερινά καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η ΑΕΛΚ να γίνει σημείο αναφοράς των αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων στο νησί.

Στο πλαίσιο αυτού του οργανισμού, λοιπόν, υποδεχόμαστε με υπερηφάνεια και ικανοποίηση το νέο μας «μέλος». Τον Γυμναστικό Σύλλογο της ΑΕΛΚ!

Με την υπ' αριθμ. 78/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, αναγνωρίστηκε η σύσταση μη κερδοσκοπικού σωματείου, με έδρα τη Μυτιλήνη Λέσβου, επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΕΣΒΟΥ-ΚΑΛΛΟΝΗΣ Γ.Σ.» και διακριτικό τίτλο «Α.Ε.Λ.Κ. Γ.Σ.» και σκοπούς τους αναφερόμενους στο από 31-08-2012 καταστατικό του.

Σκοποί του Σωματείου είναι οι ακόλουθοι:

Α) Η επιδίωξη της αγωνιστικής και της γυμναστικής δραστηριότητας γενικώς και της σωματικής άσκησης δια των εκάστοτε αναγνωρισμένων από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε) και Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Π.Ε), ολυμπιακών αθλημάτων, εκτός του ποδοσφαίρου, και των εκάστοτε αναγνωρισμένων από τις παραπάνω επιτροπές αθλημάτων.

Β) Η καλλιέργεια της αγάπης προς τον αθλητισμό, τη διεύρυνση του Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού κινήματος, τη διάδοση κυρίως των αγωνισμάτων κλασσικού αθλητισμού (στίβου), των αγωνισμάτων της ολυμπιακής πάλης, και οποιοδήποτε αναγνωρισμένου ολυμπιακού αθλήματος, τη δημιουργία συνθηκών εκείνων που θα φέρουν την πνευματική , ψυχική και ηθική εξύψωση των μελών του μέσω της εκγύμνασης του σώματος.

Γ) η ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος, η βελτίωση των συνθηκών για την εξέλιξη του αθλητισμού και η δημιουργία δραστηριοτήτων για την προσέλκυση των νέων, με μορφωτικές , αθλητικές, καλλιτεχνικές και γενικά πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δ) Η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες.

Ε) Η καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητισμού στο πλαίσιο του φίλαθλου πνεύματος και των κανόνων που απορρέουν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

ΣΤ) Η διάδοση των αθλητικών ιδεωδών και γενικώς των πολιτιστικών αξιών της καθημερινής ζωής, η διάδοση του ευ αγωνίζεσθαι, η καταπολέμηση συμπεριφορών που δεν συμβιβάζονται με την πολιτιστική φύση του αθλητισμού, όπως κυρίως της βίας, του ρατσισμού και οποιασδήποτε άλλης διάκρισης, μέσω διαρκούς επιμόρφωσης των μελών του και της ανάπτυξης πνεύματος ευθύνης και αλληλεγγύης μεταξύ τους.

Μέσα για την επίτευξη των ως άνω σκοπών που επιδιώκει το σωματείο είναι:

Α) Η ίδρυση και λειτουργία γυμναστηρίων και αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων γενικά, καθώς και η λειτουργία αθλητικών και αγωνιστικών τμημάτων.

Β) Η άθληση και εκγύμναση των μελών σε συνδυασμό με την εφαρμογή επιμορφωτικών προγραμμάτων όπως: σεμινάρια, διαλέξεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Γ) Η διοργάνωση και η συμμετοχή σε αγώνες στίβου, ολυμπιακής πάλης, γυμναστικής, αθλοπαιδιών και γενικότερα σε όλα τα επισήμως αναγνωρισμένα από τη Δ.Ο.Ε, ολυμπιακά αθλήματα, και τη Δ.Π.Ε, παραολυμπιακά αθλήματα εκτός του ποδοσφαίρου».

 

πηγη: onsports.gr

Μοιράσου το άρθρο!