Αθλητικά

20/04/2012 - 11:17

Κίνδυνος για λουκέτο σε γήπεδο και κολυμβητήριο Μυτιλήνης- Αιτία η κόντρα Μιχαλάκη-Βέρου

Γράφει:  ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ / εφημερίδα  "Τα ΝΕΑ της  ΛΕΣΒΟΥ"

 

-       Το θέμα της σύναψης προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με το  Μετσόβιο Πολυτεχνείου για τον έλεγχο στατικότητας του Σταδίου Μυτιλήνης, η αφορμή για το νέο επεισόδιο στην μεταξύ τους κόντρα

-       Αιχμές  Χατζηκομνηνού  (που μίλησε και ως δικηγόρος της ΠΑΕ) για το ποίοι κρύβονται πίσω από τις καταγγελίες περί ασφάλειας των κερκίδων, «φωτογραφίζοντας» τον Πρόεδρο του Αιολικού Ταξιάρχη Βέρο.

-       Κατά μέτωπο επίθεση Βέρου εναντίον Χατζηκομνηνού, Κορδώνη και Μιχαλάκη που αναμένεται  να  απαντήσει με μηνύσεις και αγωγές

-       Μηνυτήρια αναφορά της Ταξιαρχούλας Πνακά στον εισαγγελέα για να κλείσουν Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και Κολυμβητήριο, γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας αθλητών και θεατών.   

-       Απειλή με «λουκέτο» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

O N. Μιχαλάκης στη συνεδρίαση του Δ.Συμβουλίου

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει πλέον η κόντρα μεταξύ του Προέδρου της ΑΕΛΚ Νίκου Μιχαλάκη και του Προέδρου του Αιολικού Ταξιάρχη Βέρου, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει μέχρι που θα φτάσουν οι δυο πλευρές. Το τελευταίο επεισόδιο στην διαμάχη τους γράφτηκε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο όπου επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα της σύναψης προγραμματικής σύναψης του Δήμου Λέσβου, με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου για τον έλεγχο στατικότητας του Σταδίου Μυτιλήνης αλλά και του κολυμβητηρίου. Παρουσία του κ. Μιχαλάκη η συζήτηση ξέφυγε από την ουσία του θέματος με τον κ. Χατζηκομνηνό να αφήνει αιχμές κατά της συζύγου του κ. Βέρου η οποία εργάζεται στην πολεοδομία, την κ. Πνακά να ετοιμάζει μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα με την οποία θα ζητά το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων για να διαφυλάξει την ασφάλεια των αθλητών και των θεατών και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους να παρακολουθούν με έκπληξη τα όσα επί τρεις περίπου ώρες διαδραματίζονταν στην αίθουσα. Το θέμα τελικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με τις παρατάξεις των κ. Πάλλη και Παλαιολόγου να ψηφίζουν λευκό ενώ λευκό ψήφισε για το θέμα του κολυμβητηρίου και η παράταξη Πατερέλλη.

Αιχμές Χατζηκομνηνού

Το θέμα αφορούσε την έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λέσβου και του Εργαστηρίου αντισεισμικής τεχνολογίας του Πολυτεχνείου, με αντικείμενο την στατική επάρκεια του κολυμβητηρίου Μυτιλήνης αλλά και των κερκίδων και των κτισμάτων εντός του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης.  Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Βατός στην εισήγηση του τόνισε ότι είναι απαραίτητη η σύναψη της σύμβασης ώστε να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για την στατικότητα των δυο αθλητικών εγκαταστάσεων, με ειδικά μηχανήματα και με την τεχνογνωσία των μηχανικών του Πολυτεχνείου, προκειμένου ο Δήμος να είναι σε θέση την νέα αγωνιστική περίοδο να πάρει άδεια καταλληλότητας των αθλητικών αυτών εγκαταστάσεων. Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο κ. Χατζηκομνηνός ( ο οποίος είναι παράλληλα και δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ) ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή στο όλο θέμα αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της υπαλλήλου της πολεοδομίας σύζυγο του Ταξιάρχη Βέρου: « Το Δεκέμβριο του 2010 η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου με έγγραφο της είχε ζητήσει από τον Δήμο μετά από ανώνυμη καταγγελία να ενημερωθεί για τον αν υπάρχει πρόβλημα με την στατικότητα του Σταδίου Μυτιλήνης και συγκεκριμένα με τις κερκίδες. Η απάντηση από την αρμόδια υπάλληλο της πολεοδομίας ήρθε 8 μήνες μετά τον Αύγουστο του 2011 δηλαδή κάτι που μας προκαλεί απορίες και ερωτηματικά καθώς λίγες μέρες μετά ήρθε και η απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας της Περιφέρειας που έδινε προσωρινή άδεια καταλληλότητας στο Στάδιο ζητώντας να γίνουν μια σειρά από παρεμβάσεις» τόνισε ο κ. Χατζηκομνηνός. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι υπάρχει πόλεμος εναντίον της ΑΕΛΚ με στόχο να την στείλουν να παίξει στον Πειραιά ή στην Αθήνα, βγάζοντας ακατάλληλο το Δημοτικό Στάδιο, υπονομεύοντας με τον τρόπο αυτό και το Λεσβιακό ποδόσφαιρο.

Πνακά κατά Χατζηκομνηνού

Η τοποθέτηση του κ. Χατζηκομνηνού, έφερε την αντίδραση της Αντιδημάρχου Τουρισμού Ταξιαρχούλας Πνακά η οποία ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να προστατεύσει τους υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι κατηγορούνται χωρίς να μπορούν να απαντήσουν: «Δεν είναι δυνατόν να γίνεται επίθεση σε υπαλλήλους του Δήμου  οι οποίοι έκαναν ευσυνείδητα την δουλειά τους και οι οποίοι θίγονται και δεν έχουν την δυνατότητα να απαντήσουν. Το πρόβλημα στο Κολυμβητήριο είναι σαφώς μεγαλύτερο. Είμαι υποχρεωμένη να κάνω μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα και να ζητήσω να κλείσουν και οι δυο αθλητικές εγκαταστάσεις προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα. Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να έρθει μια μητέρα αύριο αν συμβεί κάτι και να με πει φόνισσα επειδή δεν προστάτευσα το παιδί της» ανέφερε η κ. Πνακά

Ο Παντελής Πατερέλλης

Ο κ. Πατερέλλης στην τοποθέτηση του ζήτησε καταρχήν από τις δυο ομάδες να τα βρουν και συνέχισε ζητώντας από την Δημοτική Αρχή να υπογράψει μεν την σύμβαση με το Πολυτεχνείο ωστόσο αυτή να έχει άμεσο αποτέλεσμα και η μελέτη που θα δοθεί να είναι εφαρμόσιμη: « Θα ψηφίσουμε υπέρ της σύμβασης όσον αφορά το Στάδιο που δεν έχει και μεγάλο πρόβλημα, θα ψηφίσουμε όμως λευκό για το κολυμβητήριο γιατί αυτό που είναι το ζητούμενο είναι η μελέτη που θα μας δοθεί από τον κ. Σπυράκο να είναι εφαρμόσιμη και όχι απλά να μας διαπιστώσει το πρόβλημα. Το πρόβλημα το ξέρουμε ότι υπάρχει, αυτό που ζητάμε είναι να μας πουν πως θα το λύσουμε» είπε ο κ. Πατερέλλης.

Κολυμβητήριο Μυτιλήνης

Κώστας Σπυράκος: «Στο χέρι του Δήμου η όλη διαδικασία»

Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο Καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ Κώστας Σπυράκος, δεν θέλησε να μας πει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν το Στάδιο Μυτιλήνης και το κολυμβητήριο τονίζοντας όμως ότι είναι στο χέρι του Δήμου τόσο η επιτάχυνση των διαδικασιών όσο και η εφαρμογή της μελέτης: « Δεν μπορώ να σας πω πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα στατικότητας στις δυο εγκαταστάσεις αν πρώτα δεν κάνουμε τους  απαραίτητους ελέγχους. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι  ότι μπορούμε να κάνουμε μελέτη η οποία θα είναι πλήρης και θα είναι άμεσα εφαρμόσιμη. Το πόσο χρόνο θα πάρουν όλα αυτά και η  «ποιότητα»  της μελέτης, τι θα περιέχει δηλαδή, εξαρτάται από τον Δήμο Λέσβου και το τι θα μας ζητήσει. Εμείς είμαστε έτοιμοι από όλες τις απόψεις να ξεκινήσουμε ακόμη και σήμερα»

Αντεπίθεση Βέρου

Ταξιάρχης Βέρος

Με ανακοίνωση του χτες ο Ταξιάρχης Βέρος απάντησε στα όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο κάνοντας ευθεία επίθεση στον κ. Χατζηκομνηνό αλλά και στην Δημοτική Αρχή. Όπως αναφέρει τις τελευταίες ημέρες είναι αποδέκτης πρωτοφανούς επίθεσης από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής κ. Μιχαλάκη, τόσο ως φυσικό πρόσωπο όσο και σαν πρόεδρος του Δ.Σ. του Αιολικού με  αποκορύφωμα την αήθη  επίθεση που του  έγινε όπως υποστηρίζει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηκομνηνός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του αυτή επιτέθηκε ονομαστικά στη σύζυγό του εμπλέκοντάς την στο θέμα της καταλληλότητας του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης:  «Ένα θέμα το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την παρέμβαση της Γ.Γ Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, λόγω της άρνησης των αρμοδίων επιτροπών να βεβαιώσουν την ασφάλειά της εγκατάστασης. Επιτροπές στις οποίες δεν μετέχει η σύζυγός μου, το αμάρτημα της οποίας ήταν να απαντήσει ως υπάλληλος της Πολεοδομίας, σε Εισαγγελική παραγγελία και σε σχετικό έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου μετά από καταγγελία που έγινε σε χρόνο που δεν είχα καμία σχέση με τον Αιολικό. Βέβαια ο κ. Χατζηκομνηνός ενεργώντας ως δικηγόρος του κ. Μιχαλάκη – ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση και παρακολουθούσε την παράσταση του «υπαλλήλου» του –έκανε ότι μπορούσε να δικαιολογήσει τον μισθό του και δικαίωσε για μία ακόμη φορά το Λεσβιακό λαό που τον έστειλε εκεί που τον έστειλε. Το εντυπωσιακό ήταν η στάση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου που του επέτρεψε να σπιλώνει ανθρώπους που δεν ήταν παρόντες προκειμένου να πάρει την απάντησή του και μάλιστα από τηλεοράσεως αφού οι συνεδριάσεις μεταδίδονται από τοπικό κανάλι. Είναι προφανές ότι ο κ. Μιχαλάκης χαίρει μίας άτυπης ασυλίας τόσο από τη Δημοτική αρχή όσο και από άλλες Αρχές. Θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει και να λέει ότι θέλει χωρίς τίποτα να τον αγγίζει. Οι εποχές όμως που η οικονομική επιφάνεια και οι σχέσεις με πολιτικούς αρκούσε για να έχεις την δυνατότητα να ενεργείς κατά το δοκούν και να λες ότι θες έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ο κ. Μιχαλάκης και οι συνοδοιπόροι του θα το διαπιστώσουν αυτό σύντομα. Και τότε θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος».

Απειλεί με «λουκέτο» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Με έγγραφο του το οποίο εστάλει στον Δήμο Λέσβου στις 22 Μαρτίου, με την ένδειξη επείγον,  ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτης Χατζημιχάλης,  που έχει και την ευθύνη χορήγησης της άδειας λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, ζητά να γίνουν μια σειρά από παρεμβάσεις εντός 15 ημερών, με κυριότερο το θέμα της στατικότητας των κερκίδων. Όπως αναφέρεται στην επιστολή σε περίπτωση μη εφαρμογής των όσων ζητά, «θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία» να κλείσει δηλαδή το Στάδιο Μυτιλήνης, καθώς χωρίς την σχετική άδεια που εκδίδει η υπηρεσία δεν μπορεί να διεξαχθεί καμία αθλητική συνάντηση στην αθλητική εγκατάσταση.

Μοιράσου το άρθρο!