Αθλητικά

28/06/2011 - 23:53

Κλήρωση πρωταθλήματος πόλο ανδρών Δ' Εθνικής- Αισιοδοξία στο Ν.Ο. Μυτιλήνης

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία της Κ.Ο.Ε. (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας), η κλήρωση για την Α’ Φάση – Προκριματική του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Polo Δ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών 2011, που θα διεξαχθεί στις 15, 16 & 17 Ιουλίου 2011.      Ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης, μετά τον περσινό αναπάντεχο υποβιβασμό της ομάδας ανδρών στην Δ’ Εθνική Κατηγορία, τοποθετήθηκε σε όμιλο της Αττικής και κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στο Κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου τις ομάδες ΥΔΡΑΪΚΟΣ, Ν.Ο. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ και ΤΡΙΑΙΝΑ ΒΟΥΛΑΣ.

 Παρά τα ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υδατοσφαίριση του  Ν.Ο.Μ., με κυρίαρχο την έλλειψη βασικού χρηματοδότη για

τη μεταγραφική στήριξη της ομάδας (όπως συμβαίνει με τους περισσότερους συλλόγους της χώρας, ακόμη και με τους καινούργιους και άσημους), αλλά και των άλλων γνωστών προβλημάτων που εμποδίζουν την ανάπτυξη του αθλήματος στη Μυτιλήνη (ακατάλληλο & μικρό κολυμβητήριο, έλλειψη φιλικών αγώνων προετοιμασίας λόγω απόστασης, κ.α.), η ανδρική ομάδα του Ν.Ο.Μ. διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο, που στηρίζεται στους ντόπιους παλιούς αθλητές και κυρίως στα νέα ταλέντα της εφηβικής ομάδας.

 Αν αξιοποιηθούν σωστά οι δυνατότητές της και φανεί λίγο τυχερή, η ομάδα του Ν.Ο.Μ.  πιστεύεται ότι θα μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπώς στο προσεχές πρωτάθλημα και να πετύχει το μοναδικό της φετινό στόχο, που δεν μπορεί να είναι άλλος από την πρόκριση στην τελική φάση και στη συνέχεια η άνοδος στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

 Φυσικά ο στόχος αυτός θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητος και προφανής για την ιστορία του Ν.Ο.Μ., εν τούτοις η ραγδαία πρόοδος του αθλήματος σε περιοχές που δεν το καλλιεργούσαν σε βάθος μέχρι πρόσφατα (όπως συμβαίνει επί παραδείγματι με τους αντιπάλους του Ν.Ο.Μ., που οι περισσότεροι είναι νεοφανή σωματεία), σε συνδυασμό με τη στασιμότητα που χαρακτηρίζει την ανάπτυξη της υδατοσφαίρισης στη Μυτιλήνη, τον καθιστούν ζητούμενο, ενώ χρόνο με το χρόνο τα πράγματα γίνονται ολοένα και δυσκολότερα για την πορεία του ιστορικού Ν.Ο.Μ.

 Αν δεν βρεθεί ικανό χρηματοδοτικό σχήμα, που να αναλάβει επί της ουσίας το πόλο του Ν.Ο.Μ., γεγονός που συμβαίνει με τα άλλα ναυταθλητικά σωματεία της χώρας, όπως για παράδειγμα με τη γείτονα Χίο, όπου άπαντες (φορείς, επιχειρηματίες, αυτοδιοίκηση, κ.α.) στηρίζουν αδιαλείπτως επί δεκαετίες το Ν.Ο. Χίου με τα γνωστά αποτελέσματα, καθιστώντας τον το σπουδαιότερο αθλητικό σύλλογο του Αιγαίου,  τότε το μέλλον της λεσβιακής υδατοσφαίρισης με την πλούσια παράδοση διαγράφεται ζοφερό.

Μοιράσου το άρθρο!