Αθλητικά

14/03/2013 - 07:15

Κυπελλούχος Λέσβου ο Αιολικός

Κυπελλούχος Λέσβου ο Αιολικός

Κυπελλούχος Λέσβου για 16η φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Αιολικός, που επικράτησε στον τελικό της Αναγέννησης Γέρας με σκορ 1-2, σε ένα πολύ όμορφο ματς με φάσεις εκατέρωθεν, που αποζημίωσε τους περισσότερους από 300 φιλάθλους, οι οποίοι βρέθηκαν στο Ενωσιακό Γήπεδο της Θερμής.

Αναμφίβολα, η σκηνή που στιγμάτισε τον τελικό του Κυπέλλου Λέσβου ήταν κατά τη διάρκεια των απονομών από τη διοργανώτρια ΕΠΣΛ προς την ομάδα του Αιολικού, που επικράτησε της Αναγέννησης Γέρας με σκορ 1-2 στο Ενωσιακό της Θερμής.

Οι φίλαθλοι της ομάδας της Γέρας, έχοντας έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Βουρανή για την υπόδειξη των δύο πέναλτι σε βάρος της ομάδας τους, ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες. Παρά το γεγονός πως και οι δύο φάσεις δε χωράνε αμφισβήτηση, η απώλεια του τίτλου για τους φίλους της Αναγέννησης ενδεχομένως και να επηρέασε την κρίση τους.

Εξάλλου, αυτή ήταν η πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία των Γεραγωτών (μετά τη συγχώνευση) που φτάνει σε ένα τελικό και μία από τις λίγες για ομάδα της ευρύτερης περιοχής, με την τελευταία κατάκτηση να προσδιορίζεται τη σεζόν 1974-75, όταν η Γέρα κέρδισε στον τελικό τον Παλλεσβιακό με 4-3!


Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Αιολικό, ο οποίος κέρδισε πέναλτι στο 9ο λεπτό σε ανατροπή του Αλευρά από τον Βλάμη, παράβαση ξεκάθαρη, με τον διαιτητή Βουρανή να είναι κοντά στη φάση και να μη διστάζει να υποδείξει την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Χάρης Γκόντζος, που ευστόχησε από τα 11 βήματα, βάζοντας την ομάδα της Μυτιλήνης σε ρόλο οδηγού από πολύ νωρίς.

Η Αναγέννηση Γέρας προσπάθησε να ισορροπήσει και βρέθηκε σε κάποιες περιπτώσεις σε καλή θέση για γκολ, ωστόσο η αμυντική συμπεριφορά του Αιολικού ήταν σοβαρή και οι παίκτες του απομάκρυναν κάθε πιθανό κίνδυνο για την εστία του Κάμπερ, ο οποίος υπερασπίστηκε για πρώτη φορά φέτος την εστία της ομάδας, μετά τον τραυματισμό του.
Το ημίχρονο βρήκε τον Αιολικό μπροστά στο σκορ με 0-1, ωστόσο με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Γεραγώτες έχασαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν ο Σεραφίγκος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Αμέσως μετά, στο 50ο λεπτό, ο Γκόντζος βρέθηκε σε προφανή θέση για γκολ, δεχόμενος κράτημα από τον Κουκούλη μέσα στην περιοχή με τον Βουρανή να σφυρίζει δεύτερο πέναλτι υπέρ της ομάδας της Μυτιλήνης.

Αναπόφευκτα, ο Κουκούλης αποβλήθηκε με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες, σε μια φάση για την οποία υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς Γέρας, με τον διαιτητή πάντως να είναι βέβαιος για την απόφασή του. Το δεύτερο πέναλτι εκτέλεσε ο Θεαγένης Διονυσάτος, κάνοντας το 0-2 και βάζοντας έτσι γερές βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου από τον Αιολικό.

Παρά το γεγονός, ότι η Αναγέννηση Γέρας αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, ήταν πιο δραστήρια στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα, πιέζοντας τον Αιολικό και προσπαθώντας να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό από το ματς.

Μάλιστα, η ομάδα του Νίκου Μάτα, ο οποίος παρακολούθησε όρθιος πίσω από τον πάγκο της Γέρας την αναμέτρηση λόγω της τιμωρίας του από την ΕΠΣΛ, κατάφερε να μειώσει με σκόρερ τον Μαλακό στο 60ο λεπτό και να μπει γερά ξανά στο παιχνίδι.

Ήταν τέτοιο το πάθος των παικτών της Αναγέννησης, που σε ορισμένες περιπτώσεις ανάγκαζε τον Αιολικό να βρίσκεται και με τους 11 παίκτες του στο δικό του μισό γήπεδο σε παθητικό ρόλο, γεγονός που πιστοποιεί την διεξαγωγή ενός πραγματικού ντέρμπι. Βέβαια, η εμπειρία της ομάδας της Μυτιλήνης, που είχε στη σύνθεσή της παίκτες με παραστάσεις από ανώτερα πρωταθλήματα, ήταν καθοριστική στην εξέλιξη του ματς κατά το τελευταίο ημίωρο, με τον Αιολικό να κρατά χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα το υπέρ του 1-2 και να στέφεται τελικώς κυπελλούχος Λέσβου για την αγωνιστική περίοδο 2012-13.

Με το τελευταίο σφύριγμα του Βουρανή, οι παίκτες της Αναγέννησης Γέρας διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου προς τη διαιτητική τριάδα και μάλιστα, αποβλήθηκε με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα ο Τακός, που νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς

Παρά την έντονη δυσαρέσκεια της κερκίδας των τυπικά γηπεδούχων Γεραγωτών, οι υποδείξεις στα δύο πέναλτι κρίνονται σωστές, ωστόσο ο Βουρανής ελέγχεται για μια φάση στο πρώτο ημίχρονο, μεταξύ του Κουκούλη και του Γκόντζου.

Ο παίκτης της Αναγέννησης σε πρώτο χρόνο έριξε κουτουλιά και σε δεύτερο χρόνο μπουνιά στον παίκτη του Αιολικού, αψιμαχία για την οποία οι δύο παίκτες τιμωρήθηκαν με μία κίτρινη έκαστος, τη στιγμή που ο επόπτης Κάντας είχε σηκώσει τη σημαία αντιλαμβανόμενος το περιστατικό, χωρίς ωστόσο να τον συμβουλευθεί ποτέ ο άρχοντας του αγώνα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Κάμπερ, Βαξεβάνης, Γιοβάνης, Τσαρτσίδης, Μανουσάκης, Καδής, Πετρουζέλλης, Διονυσάτος, Μουτζούρης, Αλευράς, Γκόντζος

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΕΡΑΣ: Χατζηκλειδαράς, Βασίλογλου, Τσιταντίνος, Καπταγιάννης, Βλάμης (60' Τακός), Κουκούλης, Παυλέλλης (46' Κουκούλης), Ζαφειρίου, Μαλακός, Δελόλμας (88' Καραβατάκης), Σεραφίγκος

 

πηγη: sportlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!