Αθλητικά

13/12/2015 - 19:45

Λύγισε στο τέλος η Καλλονή - Στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (βίντεο)

Με γκολ στο 90'+4 ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει υπερπολύτιμο τρίποντο και να βυθίσει τους Μυτιληνιούς * Με 10 από το 76' οι φιλοξενούμενοι, που τελείωσαν με 9

 
 
Ανάσα παραμονής πήρε ο Ατρόμητος το απόγευμα της Κυριακής (13/12) καταφέρνοντας να κάμψει με πολύ μεγάλη δυσκολία την αντίσταση της Καλλονής.
Οι Περιστεριώτες νίκησαν με 1-0 και μάλιστα σκοράροντας στις καθυστερήσεις, σε ένα ματς που είχαν και πάλι αρκετά προβλήματα κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν μπορούσαν να βγάλουν αυτοματισμούς και το αποτέλεσμα ήταν να μην κάνουν φάσεις.
Η αποβολή του Ελλακόπουλου στο 76' τους έδωσε τη δυνατότητα να σφυροκοπήσουν την Καλλονή στο υπόλοιπο του ματς και ευτύχησαν τελικά να πάρουν ένα τρίποντο που τους δίνει σημαντική διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Όσο για τους φιλοξενούμενους, ήταν καλύτεροι για ένα ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια έπεσε αισθητά η απόδοσή τους. Θα μπορούσαν να έχουν πάρει τον βαθμό και φάνηκε πως αυτό επιδίωκαν προκειμένου να μην τους ξεφύγει ο Ατρόμητος. Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν και έμειναν στον πάτο της βαθμολογίας.
Αν υπήρχε κάτι στο οποίο άξιζε να σταθεί κανείς από το πρώτο μέρος, αυτό είναι η σφοδρή σύγκρουση του Γιορέντε με τον Ναπολεόνι στο 9'. Αποτέλεσμα αυτής να γυρίσει η γλώσσα του πρώτου και να αντικατασταθεί άμεσα.
Από εκεί και πέρα, η Καλλονή φαινόταν να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Ακόμη κι αν δεν είχε την κατοχή της μπάλας, έδειχνε πιο απειλητική με τις αντεπιθέσεις που έβγαζε. Η καλύτερη ευκαιρία ήταν δική της, αυτή του Μανούσου στο 27', ενώ είχε άλλες δύο τελικές και μία αντεπίθεση που κόπηκε στο φινάλε.
Ο Γεωργίου ήταν πολύ καλός και με την ταχύτητά του και τη διεισδυτικότητά του δημιουργούσε προβλήματα, ενώ βοηθούσε και ο Σάμπα που κρατούσε μπάλα και τη μοίραζε όσο μπορούσε. Οι δυο τους και ο Μανούσος άλλαζαν θέσεις κατά διαστήματα.
Όσο για τον Ατρόμητο, ήταν φλύαρος και αναποτελεσματικός. Έπρεπε να φτάσουμε στο 42' για να κάνει την πρώτη του τελική προσπάθεια! Επί της ουσίας δεν ανησύχησε τον Χογκ, έστω κι αν ανέβηκε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
 
Στο δεύτερο 45λεπτο τα δεδομένα ήταν διαφορετικά από νωρίς. Οι Περιστεριώτες μπήκαν καλύτερα και ξεκαθάρισαν πως αυτοί θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης έχοντας σε όλη τη διάρκεια την υπεροχή.
Η Καλλονή ήταν σχεδόν ακίνδυνη και αυτό έχει εξηγήσεις. Ο Μανούσος περιορίστηκε, ενώ ο Σάμπα, χάθηκε. Ο Βραζιλιάνος ήταν εμφανές πως δεν είχε δυνάμεις και γι' αυτό αντικαταστάθηκε στη συνέχεια.
Ούτε ο Ελλακόπουλος, όμως, βοήθησε καθώς μέσα σε ένα δίλεπτο πήρε δύο κίτρινες και αποβλήθηκε. Η δεύτερη, πάντως, θα μπορούσε και να μην του έχει βγει. Αυτή η απόφαση επηρέασε φυσικά την εξέλιξη του αγώνα, καθώς από το 76' οι Μυτιληνιοί αναγκάστηκαν να παίζουν μόνο άμυνα κι ενώ λίγο πριν είχαν ισορροπήσει.
Μετά το 80' ο Ατρόμητος ανέβηκε κατακόρυφα, όπως είχε κάνει και με τον Πανθρακικό. Άρχισε να δημιουργεί τελικές και να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Τελικά η λύτρωση ήρθε στο 90'+4 με τον Λε Ταλέκ να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και να κρεμά τον Χογκ και τον Ουσέρο από τη γραμμή να τη στέλνει στα δίχτυα. Χρόνος για να αντιδράσουν οι φιλοξενούμενοι δεν υπήρχε και το μόνο που έγινε ήταν να αποβληθεί και ο Κεϊτά.
 
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φωτιάδης (Σερρών), βοηθοί οι Κουράκης (Ηρακλείου) και Κασσαβέτης (Αιτωλοακαρνανίας), ενώ τέταρτος ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).
Κίτρινες: 74' Ουσέρο, 90'+1 Μπίτολο - 53' Κεϊτά, 67' Μανούσος, 75' Ελλακόπουλος, 78' Γεωργίου, 90'+1 Τσαμπούρης
Κόκκινη: 76' Ελλακόπουλος, 90'+6 Κεϊτά
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Ούμπιντες, Φυτανίδης, Κοντοές, Κούρος, Ουσέρο, Μπίτολο, Μπρίτο, Μπαστακός, Λημνιός (58' Μαρσελίνιο), Ναπολεόνι.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Ούκα, Αναστασιάδης, Γιορέντε (14' Κρολ), Καλτσάς, Κεϊτά, Σάμπά (71' Ελλακόπουλος), Γεωργίου, Μπαργκάν, Μανούσος.
 
 
πηγη: a-sports.gr / sport-fm.gr

Δείτε  τις φάσεις και τα γκολ του αγώνα

sport-fm.gr / novasports.gr

 

Μοιράσου το άρθρο!