Αθλητικά

24/10/2013 - 15:37

Μανούσος: «Μην μου στερήσετε αυτό που θέλω να κάνω από μικρό παιδί»

Σ

υντάκτης : ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΖΥΚΑΣ/pamesport.gr

Ο επικεφαλής του ιατρικού τμήματος της Καλλονής, Βαρβαγιάννης ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την απαγορευμένη ουσία που βρέθηκε σε δείγμα του Γιώργου Μανούσου, στην σημερινή απολογία των δυο, στο όργανο της διοργανώτριας Superleague.

Ο Λέσβιος παθολόγος, κατά την απολογία του ποδοσφαιριστή στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League υποστήριξε πως από λάθος του δεν δηλώθηκε το φάρμακο που χορηγήθηκε στον παίκτη, ο οποίος την παραμονή του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης είχε πρησμένο αστράγαλο και του έγινε ένεση στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

«Ο Μανούσος την προηγούμενη ημέρα του αγώνα (σ.σ. 21/9) είχε ενοχλήσεις στο πόδι και ο αστράγαλός του ήταν πρησμένος. Πήγε στο νοσοκομείο και έκανε ένεση, έπειτα από δική μου εντολή, αν και εγώ είχα φύγει από το νησί. Ο γιατρός που του έκανε την ένεση μου είπε τι φάρμακο του έδωσε. Ήξερα ότι είχε κορτιζονούχα ουσία, είχε φτιάξει τη λίστα για όλα τα φάρμακα που είχαν λάβει οι ποδοσφαιριστές για να ενημερώσω τους ανθρώπους που κάνουν τον έλεγχο, αλλά δεν έβαλε το φάρμακο του Μανούσου. Ήταν λάθος μου. Είμαστε πρώτη φορά στην κατηγορία και ακόμα δεν έχουμε. προσαρμοστεί πλήρως. Ζητώ να μην τιμωρηθεί για ένα λάθος».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Έλληνα άσου, κ.Λίβας, υποστήριξε:«Η δράση του φαρμάκου είναι αντιφλεγμονώδης και δεν βοηθάει στην απόδοση. Για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να λαμβάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από τις τιμές που βρέθηκαν αποδεικνύεται πως ο παίκτης την έχει πάρει μία φορά, την παραμονή του αγώνα. Άλλωστε, ο ποδοσφαιριστής δεν χρειάζεται κανένα βοήθημα».

Μάλιστα, εκείνη την στιγμή παρέδωσε τον φάκελο του Γιώργου Μανούσου με όλα τα εργομετρικά τεστ των τελευταίων τριών ετών.

Τέλος, ο ποδοσφαιριστής της Καλλονής, υποστήριξε στην απολογία του: «Ενημέρωσα τον γιατρό για την ένεση που μου έκαναν, αλλά δεν ασχολήθηκα περισσότερο γιατί δεν με ρώτησαν. Σας παρακαλώ μη μου στερήσετε αυτό που θέλω να κάνω από μικρό παιδί».Η απόφαση για την υπόθεση του Γιώργου Μανούσου αναμένεται να βγει την Πέμπτη (24/10) το απόγευμα, όπου θα ανακοινωθεί αν θα τιμωρηθεί και το χρονικό διάστημα που θα μείνει εκτός.

Μοιράσου το άρθρο!