Αθλητικά

12/08/2013 - 16:05

This is «Μανούσος story» - Ούζο όταν... πιεις, γίνεσαι γκολτζής!

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΤΣΗ /sentragoal.gr
 
Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς για το πανέμορφο κι ιστορικό νησί της Μυτιλήνης που διακρίνεται τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας για το εξαιρετικής ποιότητας ούζο που παράγει. Η οικογένεια Μανούσου, όμως, φαίνεται πως το έχει βάλει αμέτι μου χαμέτι μου να κάνει γνωστή τη Λέσβο (τόπος καταγωγής της) για την παραγωγή... γκολτζήδων, διότι... ούζο όταν πιεις δεν γίνεσαι μόνο ευθύς, αλλά, όπως φαίνεται, και γκολτζής.
 
Ο πατέρας Γιάννης πέτυχε σημαντικά ρεκόρ με τη φανέλα του Αιολικού, όντας ο αρχισκόρερ των «κυανόλευκων» με 134 γκολ σε όλες τις κατηγορίες. Τα 35 του τέρματα τη σεζόν 1983-84, που αποτέλεσαν ρεκόρ για τη Γ' Εθνική, του προσέφεραν, μάλιστα, τη μεταγραφή στον Πανιώνιο της Α' Εθνικής (8 συμμετοχές, 1 γκολ). Οι τρεις επεμβάσεις μηνίσκου, όμως, τον ανάγκασαν να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία μόλις 28 ετών και του έκοψαν την καριέρα.
 
 
«Σε μια δυο μέρες μπορεί να είναι εδώ ο Βιθέντε»
Τη... σκυτάλη έχει πάρει εδώ και σχεδόν μία οκταετία ο 26χρονος σήμερα γιος του Γιώργος Μανούσος. Ο ύψους 1,78 μ. στράικερ φρόντισε προχθές να συστηθεί στο κοινό της Super League (για όσους δεν τον ήξεραν) με δύο πανέμορφα γκολ που... ανάγκασαν τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στην Τούμπα να τον χειροκροτήσουν τρεις φορές.
 
Δύο αμέσως μετά τα γκολ και μία κατά τη διάρκεια της αλλαγής του. Η καθολική αναγνώριση για έναν επιθετικό που ήρθε στη Super League για να... μείνει. Η απαγόρευση δηλώσεων που έχει αποφασίσει το αφεντικό της Καλλονής, Νίκος Μιχαλάκης, για τις προσεχείς τρεις εβδομάδες στάθηκε... τροχοπέδη για μία συζήτηση μαζί του. Ωστόσο, το «Goal» έχει το... στόρι και θα σας ξετυλίξει το κουβάρι.
 
Πρώτος τον πίστεψε ο Ματζουράκης
Ο Γιώργος Μανούσος, που έχει δηλώσει ότι έχει σαν πρότυπο επιθετικού τον πατέρα του, είναι περήφανος Μυτιληνιός. Ονειρευόταν την προσωπική διάκριση στη μεγάλη κατηγορία της χώρας και τώρα του δίνεται η ευκαιρία να το κάνει με την Καλλονή Λέσβου. Με λίγα λόγια, είναι αποφασισμένος να οδηγήσει εαυτόν και ομάδα σε επιτυχίες.
 
Την πρώτη ευκαιρία συμμετοχής στην Α' Εθνική την είχε με τον ΟΦΗ σε ηλικία 21 ετών το 2008. Μετά από μία εξαιρετική σεζόν με τον Αιολικό στη Γ' Εθνική (32 συμμετοχές, 9 γκολ τη σεζόν 2007-08) πήρε μεταγραφή για την ομάδα της Κρήτης. Στην αρχή ο Φράντισεκ Στράκα δεν τον πίστεψε. Κάτι που έκανε, όμως, ο Γιάννης Ματζουράκης που διαδέχτηκε τον Τσέχο στους «μελανόλευκους», έστω κι αν αρχικά τοποθέτησε τον Μανούσο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ακολούθως τον πέρασε στα άκρα της επίθεσης, με τον νεαρό τότε επιθετικό να τον δικαιώνει σε σημείο που ο Ματζουράκης να δηλώνει: «Αν δουλέψει σκληρά, μπορεί να φτάσει και στην Εθνική Ελλάδας». 
 
Προτιμά την κορυφή 
Κι όντως, αν ο Μανούσος συνεχίσει έτσι, όπως προχθές στην Τούμπα, σίγουρα θα τραβήξει τα... βλέμματα του Σάντος. Ο 27χρονος επιθετικός πέρυσι έβαλε 14 γκολ σε 37 συμμετοχές με την Καλλονή (είχε και τέσσερις ασίστ), παρότι αγωνίστηκε ως επί το πλείστον στα άκρα της επίθεσης κι όχι στην κορυφή, όπως επιθυμεί. Με τον Γιάννη Μαντζουράκη αντάμωσαν και πάλι φέτος, ύστερα από τέσσερα χρόνια. Ο έμπειρος προπονητής τον έχει δοκιμάσει και στα άκρα και στην κορυφή της επίθεσης στα φιλικά προετοιμασίας. Προχθές του έδωσε έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Καζάκη, αλλά στην πορεία του ματς ο Μανούσος... τράβηξε για μπροστά.
 
Και το αποτέλεσμα; Δύο πανέμορφα γκολ (αξίζει να τα αναζητήσετε στο Διαδίκτυο), προϊόν της εκρηκτικότητας, του ταλέντου και της αυτοπεποίθησης του Ελληνα στράικερ, ο οποίος -κρατώντας χαμηλούς τόνους- είναι αποφασισμένος να αποδείξει στην ποδοσφαιρική Ελλάδα ότι αξίζει. Και θα το κάνει με την ομάδα του νησιού, όπου γεννήθηκε. Την Καλλονή της Λέσβου. 

Μοιράσου το άρθρο!