Αθλητικά

23/03/2023 - 19:12

Μπορεί την υπέρβαση η Εθνική Ομάδα;

Τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αρχίζουν για την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία θα κληθεί απέναντι στη δευτεραθλήτρια κόσμου Γαλλία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία και το Γιβραλτάρ να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, ώστε να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και να προκριθεί στην τελική φάση του θεσμού στα γήπεδα της Γερμανίας.

Βέβαια, εφόσον αναφερόμαστε σε όμιλο με Γαλλία και Ολλανδία, ο καθείς καταλαβαίνει πως το σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ αναζητεί μία μεγάλη υπέρβαση δυνάμεων, απέναντι σε ομάδες… μεγαθήρια, ενώ ακόμη και η Ιρλανδία διαθέτει μπαρουτοκαπνισμένους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ένα έξτρα κίνητρο. Εκείνο της επιστροφής σε μία μεγάλη διοργάνωση, καθώς η «γαλανόλευκη» δεν προκρίθηκε στα τελικά του Euro 2016, του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, του Euro 2020, αλλά και του πρόσφατου Μουντιάλ στο Κατάρ.

Το ανανεωμένο σύνολο του Πογιέτ καλείται να κάνει μια υπέρβαση ανάλογη της εποχής Ρεχάγκελ, αλλά υπάρχει πίστη στο γαλανόλευκο στρατόπεδο με πολλούς ποδοσφαιριστές μας να αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο. Φυσικά, η Ελλάδα έχει το… μαξιλαράκι της συμμετοχής στα play-offs του Nations League σε περίπτωση που δεν καταφέρει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του προκριματικού ομίλου. Η Τουρκία θα είναι ο αντίπαλος στον νοκ-άουτ ημιτελικό και ο νικητής του Γεωργία-Καζακστάν στον τελικό του δικού μας path, σε περίπτωση που καμία από αυτές τις τρεις επίσης δεν εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση.

Στο σάιτ στοιχήματος της Bwin δεν υπάρχουν ακόμη αποδόσεις πρόκρισης στην τελική φάση του θεσμού για την Εθνική μας ομάδα. Ωστόσο, το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ προσφέρεται σε απόδοση 81.00 για να επαναλάβει τον προ εικοσαετίας θρίαμβο της κατάκτησης της διοργάνωσης.

Στην κορυφή των φαβορί βρίσκεται η οικοδέσποινα Γερμανία. Παρά την πρόσφατη αποτυχία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ κράτησε στον πάγκο της τον Χάνζι Φλικ, για τον οποίο άπαντες στην ομοσπονδία πιστεύουν πως μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε διακρίσεις. Αυτό βέβαια σε συνδυασμό με τους ταλαντούχους και ποιοτικούς παίκτες που έχει στη διάθεσή του, φαντάζει, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες, ως η νούμερο ένα υποψήφια για την κατάκτηση του τροπαίου.

Μαζί με τους Γερμανούς και οι Γάλλοι, οι οποίοι διαθέτουν στο ρόστερ τους παίκτες που έχουν αποδείξει πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να κρίνουν ακόμα και ένα ολόκληρο τουρνουά. Με ηγέτη τον Εμπαπέ και δίπλα του τον Ντεμπελέ, τον Τσουαμενί, τον Καμαβινγκά, τον Κουντέ, τον Ουπαμεκανό, τον Κονάτε, τον Ερνάντεζ κ.α. συγκαταλέγεται, αναμφίβολα, στους υποψήφιους για να πάρει την κούπα.

Μοιράσου το άρθρο!