Αθλητικά

28/05/2014 - 16:49

Μπράβο μας....Σχεδόν ένα χρόνο κλειστό το Κολυμβητήριο Μυτιλήνης

Η επισκευή και η λειτουργία του Κολυμβητηρίου της Μυτιλήνης, θα πρέπει να αποτελέσει μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής του νησιού μας, με δεδομένο ότι ο νέος Δήμαρχος υπήρξε και πρωταθλητής στη θρυλική ομάδα πόλο του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης.

Σχεδόν ένα χρόνο κλειστό το Κολυμβητήριο
Δυστυχώς, σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μέρα που μπήκε λουκέτο στο Κολυμβητήριο της πόλης μας, με αποτέλεσμα να μείνουν άστεγα τα σωματεία και οι ναυταθλητικοί σύλλογοι του Δήμου Λέσβου.
Ο «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ» πολλές φορές μέσα από τα ρεπορτάζ του έχει αναδείξει το πρόβλημα, ωστόσο προς το παρόν η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη και το μοναδικό Κολυμβητήριο κλειστό.
Ως γνωστόν, ο αθλητικός αυτός χώρος έκλεισε μετά από απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζε, τα οποία, άλλωστε, επισημάνθηκαν και μέσα από τη μελέτη του Καθηγητή του ΕΜΠ Κώστα Σπυράκου.
Η λύση που προκρίθηκε και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ως η προσωρινώς πιο συμφέρουσα και γρήγορη, για ν ανοίξει το Κολυμβητήριο, ήταν η υποστύλωση του αθλητικού χώρου με μεταλλικές κατασκευές.
Ωστόσο, από τη μέρα της απόφασης μέχρι σήμερα, έχουν περάσει αρκετοί μήνες, χωρίς, όμως, να έχει προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.
Φαίνεται πως το μεγάλο αγκάθι της υπόθεσης αυτή τη στιγμή, αποτελεί η απροθυμία της ΕΑΣΛ να δώσει την έγκρισή της, ώστε στο πίσω μέρος του οικοπέδου της που συνορεύει με το Κολυμβητήριο, να τοποθετηθούν οι σιδερένιοι σκελετοί που θα στηρίξουν τον αθλητικό χώρο.

ΔΕΝ ΕΠΗΛΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Προς το παρόν, παρά το γεγονός ότι έγιναν επαφές της Δημοτικής Αρχής και στελεχών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, δεν επήλθε συμφωνία, αφού η ΕΑΣΛ εμμέσως πλην σαφώς ζητά από τη Δημοτική Αρχή ανταποδοτικά να τακτοποιηθούν και κάποιες δικές της εκκρεμότητες.

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ
Σε σχετικό έγγραφο που απέστειλε η ΕΑΣΛ πριν από 2,5 μήνες περίπου στο Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσής μας την Παρασκευή 7/3/2014, όπου συζητήθηκε σχετικό αίτημα του Δήμου Λέσβου, παραβρέθηκε μηχανικός του Δήμου, ο οποίος παρουσίασε το αίτημά σας, για την προσωρινή τοποθέτηση βάσεων υποστυλωμάτων για ενίσχυση του Κολυμβητηρίου, στην ιδιοκτησία μας, στη ζώνη λιμένος Μυτιλήνης.
Η διάθεσή μας για συνεργασία και προσφορά στο Δήμο Λέσβου είναι δεδομένη και έχει εκφραστεί έμπρακτα. Σας έχουμε παραχωρήσει αμισθί τη χρήση του οικόπεδου μας στον Παπάδο της Γέρας για χώρο στάθμευσης δημοτικών μηχανημάτων και οχημάτων εδώ και παρά πολύ καιρό, αλλά και σε αίτημά σας για αμισθί παραχώρηση χώρου για ανάλογη χρήση στον Τρίγωνα δεν ήμασταν αρνητικοί. Πλην, όμως, υπάρχουν ζητήματα και εκκρεμότητες με το Δήμο Λέσβου, οι οποίες κάποτε θα πρέπει να λυθούν και να διευκρινιστούν και η παρούσα συγκυρία είναι μια ευκαιρία. Θα παρακαλούσαμε, λοιπόν, να ορίσετε συνάντηση, για να συζητηθούν και να διευκρινιστούν όλα τα παραπάνω θέματα».
Προς το παρόν το θέμα της έγκρισης από την πλευρά της ΕΑΣΛ παραμένει σε εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα η δημοπράτηση του έργου να καθυστερεί σημαντικά. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες υποστύλωσης, το Κολυμβητήριο κινδυνεύει να παραμείνει για δεύτερη χρονιά κλειστό.

 

Μαρία Χατζηγεωργίου / Εφημερίδα Δημοκράτης

Μοιράσου το άρθρο!