Αθλητικά

18/04/2015 - 08:15

Μυτιλήνη: το ποδόσφαιρο κέρδισε τη ξενοφοβία και το ρατσισμό

Φ

ιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με στόχο να μπουν γκολ στην εστία του ρατσισμού και της ξενοφοβίας διοργάνωσε το σωματείο ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου «Βύρων» της Μόριας Λέσβου.

Αντίπαλοι, η ομάδα παλαιμάχων του σωματείου και η ομάδα των «συγχωριανών» τους μεταναστών και προσφύγων που φιλοξενούνται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια και το οποίο λειτουργεί λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το γήπεδο.

«Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους συνανθρώπους μας, αυτούς που βιώνουν τις πιο σκληρές συνθήκες. Και μέσα από το ποδόσφαιρο, που ενώνει και δεν χωρίζει κανέναν, θέλαμε να δώσουμε λίγη χαρά στους πρόσφυγες και να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση», είπε ο πρόεδρος της ομάδας Θανάσης Ψούνος.

Στις κερκίδες βρέθηκαν κάτοικοι της Μόριας, αλλά και «κάτοικοι» - φιλοξενούμενοι στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής της Μόριας, χειροκροτώντας παρέα το αποτέλεσμα. Το σκορ υποδηλώνει πως ο ποδοσφαιρικός αγώνας είχε και θέαμα, αφού περιελάμβανε εννέα γκολ συνολικά. Και φυσικά καμία σημασία δεν έχει ποιος νίκησε.

Ο «Mr Iv», όπως αυτοσυστήθηκε, χαφ της ομάδας των μεταναστών από το Κονγκό, είπε για τον αγώνα και το ταξίδι του ως τη Λέσβο: «Το ταξίδι μου από το Κονγκό ήταν πολύ δύσκολο. Έφτασα όμως εδώ, άφησα πίσω μου τους πολέμους και την οικονομική στενότητα και αυτό είναι σημαντικό για εμένα. Είναι πολύ ωραίο που έχουμε μία τόσο καλή επικοινωνία με τους Έλληνες και το διαπιστώσαμε και με αυτή την όμορφη πρόσκληση. Το ποδόσφαιρο δεν έχει γλώσσα, μιλάει στις καρδιές μας…».

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!