Αθλητικά

29/07/2022 - 11:44

Μυτιλήνη: πρώτος νυχτερινός αγώνας δρόμου Μικρασιατικής μνήμης

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου νυχτερινού αγώνα δρόμου Μικρασιατικής μνήμης

Ο προγραμματισμένος για το βράδυ του Σαββάτου 23ης Ιουλίου 2022, πρώτος νυχτερινός αγώνας δρόμου Μικρασιατικής μνήμης, αναβλήθηκε με ομόφωνη απόφαση των συνδιοργανωτών Συλλόγου Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners, αθλητικού σωματείου 'Όμιλος Κλασσικού Αθλητισμού Μυτιλήνης' και ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μυτιλήνης, λόγω της φυσικής καταστροφής στη περιοχή Βατερών-Βρίσας και της γενικής κινητοποίησης για την αντιμετώπισή της.

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα είναι η προσεχής Κυριακή 31 Ιουλίου. Οι προδιαγραφές του αγώνα είναι ακριβώς ίδιες, δηλαδή η ώρα έναρξης είναι 21.00 το βράδυ και η διαδρομή διατρέχει τον ιστό της πόλης της Μυτιλήνης, με χώρο εκκίνησης-τερματισμού μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Λεσβιακού Καλοκαιριού και περιλαμβάνει 2 αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, καθώς και αγώνα 1 χιλιομέτρου για παιδιά 12-14 ετών. Στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή 160 αθλητές και αθλήτριες. Για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, θα περιοριστεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την πλατεία Κωνσταντινουπόλεως (κτίριο Περιφέρειας), στην Προκυμαία, στην Ερμού, και στην Ναυμαχίας Έλλης μέχρι το εργοστάσιο Καλαμάρη, από τις 20.00 έως τις 11.00 το βράδυ, με μέριμνα των αρμόδιων αρχών. Επίσης δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων στον χώρο της εκκίνησης (Άγαλμα της Ελευθερίας) και στον χώρο του πεζόδρομου ‘Τσαμάκια’ από τις 18.00 έως τις 23.00. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η απόδοση τιμής σε μια ιδιαίτερη στιγμή της ελληνικής ιστορίας, η προαγωγή του αθλητικού πνεύματος, καθώς επίσης και η ανάδειξη των πολλών και σημαντικών σημείων ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης της Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!