Αθλητικά

05/11/2014 - 20:17

«Νέο κολυμβητήριο στη Μυτιλήνη μέχρι το καλοκαίρι»

yle="text-align: justify;"> Γράφει ο Στρατής Τσιντώτας / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου 

Αποφασισμένος να δώσει οριστική λύση στο θέμα του κολυμβητηρίου Μυτιλήνης, εμφανίζεται ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, δηλώνοντας χθες στα "Νέα της Λέσβου" ότι μέχρι το καλοκαίρι το νησί θα αποκτήσει ένα νέο σύγχρονο κολυμβητήριο. Μάλιστα είναι διατεθειμένος να εκπληρώσει την υπόσχεσή του ανεξαρτήτως αν το κράτος στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια αυτή, τονίζοντας ότι το κολυμβητήριο θα γίνει με κάθε τρόπο. 

«Θα το κάνουμε ακόμη και μόνοι μας»

 

Την λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο του κολυμβητηρίου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και έχει αναδείξει επανειλημμένα η εφημερίδα μας, φαίνεται να έχει έτοιμη ο Σπύρος Γαληνός, καθώς όπως δηλώνει μέχρι το καλοκαίρι η Μυτιλήνη θα έχει ένα νέο σύγχρονο κολυμβητήριο: «Γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόβλημα και έχουμε ήδη δρομολογήσει τις εξελίξεις, ώστε μέχρι το καλοκαίρι η Μυτιλήνη να αποκτήσει ένα νέο σύγχρονο κολυμβητήριο. Έχουμε ήδη ζητήσει με επιστολές μας προς τα αρμόδια υπουργεία να μας χρηματοδοτήσουν και να αναλάβει το κράτος τις ευθύνες του, καθώς δεν μπορεί ένα νησί, όπως η Λέσβος, με τόση μεγάλη παράδοση στον ναυταθλητισμό να μην διαθέτει κολυμβητήριο. Μάλιστα, όπως ξέρετε, έχουμε ήδη ζητήσει να παραχωρήσουμε το παλιό κολυμβητήριο στο Λιμενικό Ταμείο, ώστε να στεγαστούν εκεί υπηρεσίες του και να βοηθήσει και αυτό οικονομικά στην κατασκευή της νέας αθλητικής εγκατάστασης».

Όσο για το κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος, ο κ. Γαληνός ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας ότι ο προϋπολογισμός ενός τέτοιου έργου είναι απολύτως εφικτός: «Δεν θα χρειαστούν εκατομμύρια ευρώ, όπως πιθανόν να θεωρούν πολλοί. Στόχος μας είναι να κατασκευάσουμε ένα κολυμβητήριο με μπαλόνι, που θα μπορεί να ανοίγει το καλοκαίρι και να είναι πιο πρακτικό και για τους αθλητές. Το κόστος δεν είναι τεράστιο και μπορεί να γίνει σε λίγους μήνες, όπως το έχουμε σχεδιάσει. Ήδη στον προϋπολογισμό του 2015 έχουμε εγκρίνει ένα κονδύλι 200.000 ευρώ για το κολυμβητήριο και ζητάμε και από το κράτος να συμβάλει. Αν δεν το κάνει, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μόνοι μας και ας ντρέπονται εκείνοι. Εμείς θα κάνουμε κολυμβητήριο μέχρι το καλοκαίρι γιατί δεν νοείται να μην υπάρχει στην Λέσβο χώρος για να προπονούνται οι δεκάδες αθλητές και αθλήτριες του ναυταθλητισμού».

Τέλος, όσον αφορά το πού θα γίνει το νέο αυτό κολυμβητήριο, ο Δήμαρχος δεν θέλησε να το ξεκαθαρίσει: «Αυτό είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Μπορεί να γίνει είτε στον Μακρύ Γιαλό στις εγκαταστάσεις του ΝΟΜ, είτε στον Καρά-Τεπέ που υπάρχει ήδη έτοιμος χώρος. Αυτό εξαρτάται από το τι χρειάζεται και πού μπορεί να γίνει πιο εύκολα».


Διαβάστε επίσης:

Π. Βογιατζής: τι θα γίνει με το σφραγισμένο κολυμβητήριο Μυτιλήνης;

Μοιράσου το άρθρο!