Αθλητικά

17/03/2014 - 06:08

Νίκη Αιολικού στο ντέρμπι με Διαγόρα - Όλα ανοιχτά στην μάχη των play-out!

Σ

ε ένα ντέρμπι όπως πως το περίμεναν άπαντες στην προαναγγελία του, στο κατάμεστο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής από φίλους και των δύο ομάδων, ο Αιολικός διατήρησε το αήττητό του, επιβεβαιώνοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι ότι είναι δίκαια πρώτος και καλύτερος και ο Διαγόρας απέδειξε ξανά ότι είναι πραγματικά μία μεγάλη ομάδα, με τη δυναμική του κόσμου του να στέλνει μήνυμα για την αναγκαιότητα επιστροφής της Αγίας Παρασκευής στις κατηγορίες που πραγματικά ανήκει…

To τελικό 1-3 υπέρ του Αιολικού, μένει στην ιστορία σε ένα από τα ομορφότερα τοπικά ντέρμπι των τελευταίων ετών.

Στα πλέον αξιοσημείωτα η κοινή παρουσία των οργανωμένων φίλων του Αιολικού και του Διαγόρα στις κερκίδες με τα πανό τους, καθώς και η κοινή φωτογράφισή τους μετά, αλλά και η παραδοχή των ανθρώπων του Αιολικού για την άψογη φιλοξενία που έτυχε η αποστολή και ο κόσμος του στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής.

Στα καθαρά αγωνιστικά, το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο, με τον Αιολικό να χάνει δύο σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί με τον Καδή και τον Μαλακό, αλλά να χάνει λίγο αργότερα τον… Λαλά που συγκρούστηκε με αντίπαλό του και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά στα μέσα του πρώτου μέρους. Στο 41΄ ο Μιχαλάκης με πολύ όμορφο σουτ έξω από την περιοχή, άνοιξε το σκορ μέσα σε αποθέωση από τους φίλους των φιλοξενούμενων, με το Διαγόρα ωστόσο να διαμαρτύρεται έντονα για τη φάση απ΄ όπου ξεκίνησε το γκολ, υποστηρίζοντας ότι δεν δόθηκε φάουλ πριν γίνει κάτοχος της μπάλας ο επιθετικός του Αιολικού.

Μάλιστα στο χρονικό σημείο αυτό, εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο διαμαρτυρόμενοι ο προπονητής του Διαγόρα Θοδωρής Παπαλόπουλος με τον Γενικό Αρχηγό Χρυσόστομο Χατζηκυριαζή, οι οποίοι και αποβλήθηκαν, με τον διαιτητή Βουρανή να δίνει σήμα στους 22 ποδοσφαιριστές να κατευθυνθούν προς τα αποδυτήρια, διακόπτοντας για πάνω από 15 λεπτά την αναμέτρηση, στο μοναδικό μελανό ίσως σημείο του αγώνα.

Μετά τη διακοπή και στις καθυστερήσεις που κράτησε ο Λέσβιος διαιτητής, ο Διαγόρας κατάφερε να φέρει στα ίσια το ματς με ασύλληπτο κεραυνό του Φιλιανού έξω από την περιοχή και να δώσει με τη σειρά του το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια στην πλευρά των γηπεδούχων!

Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν ακόμα καλύτερος, με τον Μαλακό αρχικά και έπειτα τον Σεραφίγγο το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Παπαλόπουλος με τη μπάλα να βρίσκει στη συνέχεια στο δοκάρι, να χάνουν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να δώσουν ξανά το προβάδισμα στην ομάδα της Μυτιλήνης. Η αντίδραση ωστόσο των γηπεδούχων ήταν άμεση και ο Χατζηκυριάκος στο 65΄ έχασε μοναδική ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής… Αντί του 2-1 όμως, ήρθε στην αμέσως επόμενη φάση το 1-2, για τον Αιολικό, με σκόρερ τον Σεραφίγγο που αυτή τη φορά δεν χαρίστηκε και εκμεταλλεύτηκε ατομικό λάθος του Χατζηκυριάκου.

Ο Μαλακός θα μπορούσε να είχε «τελειώσει» το παιχνίδι λίγο αργότερα για τον Αιολικό, με το Φιλιανό στο 78΄ όμως να χάνει μεγάλη ευκαιρία για τον Διαγόρα και για την ισοφάριση. Σε χέρι του Αθανασέλλου, ο Αιολικός κέρδισε πέναλτι στο τελευταίο δεκάλεπτο που έδειξε πως είχε πολλά περισσότερα αποθέματα δυνάμεων, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο κορυφαίος του αγώνα Σεραφίγγος, για το τελικό 1-3, δίνοντας το έναυσμα για τα πανηγύρια στους φίλους του Αιολικού.

Το παιχνίδι βρήκε τους παράγοντες και τους φίλους των δύο ομάδων να έχουν μόνο καλές κουβέντες ο ένας για τον άλλον, με τον Αιολικό να ευχαριστεί  για την εξαιρετική φιλοξενία την ομάδα της Αγίας Παρασκευής. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, πέραν της κοινής παρουσίας των οργανωμένων φίλων και των δύο ομάδων και η παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, με καταγωγή από την Αγία Παρασκευή Χαράλαμπου Αθανασίου στα κερκίδες, παρέα με τον διαχρονικό υποστηρικτή της ομάδας της Μυτιλήνης Παναγιώτη Τρύφωνα.




Η Αναγέννηση Γέρας υπέφερε στην έδρα του Αλκιβιάδη, αλλά την κρίσιμη στιγμή έδειξε την ποιότητά της και κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην ομάδα του Κάτω Τρίτους που καιγόταν για βαθμό ή βαθμούς με το τελικό 1-2 και γκολ των Βλάμμη και Ζαφειρίου. Η ομάδα του Κάτω Τρίτους έχασε μάλιστα και πέναλτι στο 30΄αλλά και πολλές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις για να πάρει κάτι από το παιχνίδι…

Με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Προοδευτική των Λιονταριών στη Θερμή με γκολ των Κατσαρού και Νανίδη, με τον Οδυσσέα Ελύτη να αναδεικνύεται ισόπαλος με την Άναξο στην Πέτρα χωρίς γκολ.

Μεγάλη νίκη που προβληματίζει ακόμα περισσότερο τον Αιγέα, πέτυχε ο Ατρόμητος Ανεμώτιαςμε χρυσό σκόρερ τον Νικολόφ. Με τον Καλλουντζή να κάνει ρεκόρ δεκαετίας, βάζοντας πέντε γκολ(!!) ο Όλυμπος επικράτησε με 5-3 του Βύρωνα Μόριας στην Αγιάσο. Χατ τρικ πέτυχε ο Κιοσσές για την ομάδα της Μόριας!

Τέλος με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, ο Αετός έκλεψε τη χαρά από τον Παπανικολή που προηγούνταν με πέναλτι από το 80΄ με 1-0! Ο Πασπαλιάρης στο 91΄ και ο Κούκλος στο 93΄ γλίτωσαν τον Αετό από απροσδόκητη ήττα αφήνοντας με το παράπονο την υπερπροσπάθεια των γηπεδούχων.


Με μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας πήρε μεγάλη νίκη επί του Κεραυνού Αφάλωνα, φτάνοντας στους 28 βαθμούς αλλά για να αποφύγει την διαδικασία των μπαράζ θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα, δηλαδή νίκη και επί του Αιολικού στα δύο τελευταία παιχνίδια της… Ο Κεραυνός προηγήθηκε δύο φορές στο παιχνίδι και μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη είδε έναν ψυχωμένο Ατρόμητο, να πραγματοποιεί αντεπίθεση και να φτάνει στο υπέρ του τελικό 3-2!


28η Αγωνιστική
Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας-Κεραυνός Αφάλωνα 3-2
Παπανικολής Ερεσού-Αετός Λουτρών 1-2
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Αιολικός 1-3
Άναξος-Οδυσσέας Ελύτης 0-0
Λιονταράκια-Προοδευτική Σκ. Καλλονής 1-2
Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Αναγέννηση Γέρας 1-2
Όλυμπος Αγιάσου-Βύρων Μόριας 5-3
Ατρόμητος Ανεμώτιας-Αιγέας Πλωμαρίου 1-0

 

πηγη: sportlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!