Αθλητικά

21/12/2015 - 07:11

Νίκη και.... ελπίδα για τον Αιολικό

Ο Αιολικός κατάφερε να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι της 12ης Αγωνιστικής του 3ου Ομίλου στη Γ' Εθνική, επικρατώντας του Παναρκαδικού με σκορ 2-0, σε ματς που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο "Κώστας Κεντέρης" της Καλλονής. Οι "κυανόλευκοι" παρέμειναν έτσι σε απόσταση 6 βαθμών από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης παρέταξε την ομάδα με τον Πουρή κάτω από τα δοκάρια, τους Στουρνάρα και Καδή ακραίους μπακ, Παπαζούδη και Κριπιντίρη στο κέντρο της άμυνας, Μίχο και Μπακάλη στο άξονα, μπροστά τους τον Κέρι, ακραίους χαφ τους Μανουσάκη, Γάλα και στην επίθεση τον Σίμωση.

Η ομάδα της Μυτιλήνης πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι μάλιστα σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αντίπαλο. Ο Αιολικός κατόρθωσε να προηγηθεί στο 29ο λεπτό με ψύχραιμο πλασέ του Δήμου Μανουσάκη, έπειτα από σύγχυση στην περιοχή των Αρκάδων, έχοντας στη συνέχεια τον πλήρη έλεγχο ως την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Εκεί, ο προπονητής της ομάδας αναγκάστηκσε να αλλάξει τα πλάνα του, αφού ο Παπαζούδης αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τον Γιώργο Σαμπάνη να περνά στη θέση του.

 

Με την επανέναρξη, ο Αιολικός ζήτησε πέναλτι σε προσπάθεια του Λόρι Κέρι, με την μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυντικού, αλλά τη διαιτητή Λαμπαδαρίου να δίνει συνέχεια στο ματς, θεωρώντας πως δεν υπήρχε παράβαση. Τρία λεπτά αργότερα, λίγο έλειψε το ματς να τιναχτεί στον αέρα, όταν ο Παναρκαδικός εκτέλεσε κόρνερ με τον Καδά και ο Κώτσιρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χρησιμοποιώντας το χέρι αντί το κεφάλι του! Η Λαμπαδαρίου προς στιγμήν έδειξε σέντρα, όμως έπειτα και από τις έντονες διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών του Αιολικού, συμβουλεύτηκε το βοηθό τους και υπέδειξε τελικώς την παράβαση, ακυρώνοντας το γκολ του Παναρκαδικού.

Ο Αιολικός προσπάθησε εδωσε χώρο στον αντίπαλό του και προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ σε κάποια από τις αντεπιθέσεις του. Σε μία από αυτές ο Σίμωσης είδε την μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι, στο 74ο λεπτό, έπειτα από όμορφη προσπάθειά του. Στο 77' η διαιτητής της συνάντησης τα... μπέρδεψε. Ο Μπούτας αντίκρισε κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μπακάλη, με τη Λαμπαδαρίου να του δείχνει κόκκινη, νομίζοντας ότι ήταν η δεύτερη! Με την παρέμβαση των... ψυχραιμοτέρων, πήρε πίσω την κόκκινη με αποτέλεσμα να παραμείνει η αριθμητική ισορροπία στο γήπεδο.

 

Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών αγώνα όμως, ο Τόλης Λαλάς που είχε περάσει νωρίτερα στο ματς στη θέση του Μανουσάκη, "κλείδωσε" τη νίκη του Αιολικού, εκμεταλλευόμενος μια κόντρα έξω από την περιοχή και πλασάροντας ψύχραιμα για το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Αναμφίβολα, η νίκη του Αιολικού ήταν αρκετά σημαντική, διατηρώντας την ομάδα της Μυτιλήνης μέσα στο "κόλπο" της ανόδου. Ωστόσο, ζητούμενο τη δεδομένη στιγμή είναι μετά τις γιορτές, η νίκη αυτή να έχει και συνέχεια στη Ζάκυνθο, απέναντι στο Λεβάντε, σε μια αγωνιστική όπου Σπάρτη και Παναργειακός κοντράρονται μεταξύ τους.

 

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γ. Ταουσιάνης): Πουρής, Καδής, Στουρνάρας, Μπακάλης, Παπαζούδης (46' λ.τρ. Γ. Σαμπάνης), Κριπιντίρης, Γάλας (74' Κίστα), Μίχος, Σίμωσης, Μανουσάκης (85' Λαλάς), Κέρι

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Γ. Αντωνόπουλος): Ψυχογιός, Ασσέν Ζουρνταίν (47' Γογωνάς), Μπούτας, Καστριτσέας, Κυριακόπουλος, Αρώνης, Σταθουλόπουλος (46' Αρδάμης), Δήμος, Γαρυφαλλόπουλος (59' Χρήστου), Καδάς, Κώτσιρας

 

 

πηγη: spotlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!