Αθλητικά

06/02/2013 - 17:47

Νίκησε η Καλλονή - Ξεφεύγει ο Εργοτέλης - Ανεβαίνει ο Πανσερραϊκός

Νίκησε η Καλλονή - Ξεφεύγει ο Εργοτέλης -  Ανεβαίνει ο Πανσερραϊκός

Ακάθεκτος για την επιστροφή του στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ βαδίζει ο Εργοτέλης. Οι Κρητικοί επικράτησαν 1-0 στη Φυλή του Θρασύβουλου με γκολ του Ρομάνο και αποσπάστηκαν 5 βαθμούς από το 2ο Ηρακλή Ψαχνών που απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην Πάτρα από την Παναχαϊκή. Οι Πατρινοί μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης αλλά το σουτ του Σέγκου στο 67' προσέκρουσε στο δοκάρι.

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν ΑΕΛ και Δόξα στη Λάρισα, ενώ σε τροχιά πλέι οφ μπήκε ο Πανσερραϊκός που επικράτησε στα Μέγαρα του Βύζαντα 1-0 και η Καλλονή που επιβλήθηκε με 2-0 της Αναγέννησης στη Μυτιλήνη (Μανούσος  36 ΄ , Ντιμπαλά 62')
 
Αναλυτικά:

Σημαντική νίκη λίγο πριν το τέλος του πρώτου γύρου της φετινής Football League ΟΠΑΠ πέτυχε η ομάδα μας κόντρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών με 2-0 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής. Η ομάδα μας μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και μόλις στο 11ο λεπτό είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Λεοζίνιο, ωστόσο, ο Βραζιλιάνος είδε τον τερματοφύλακα Λαμπάκη να αποκρούει την μπάλα στο πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος και κέρδισε ο Γιώργος Μανούσος.

Αυτό όμως δεν πτόησε καθόλου τους ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι επιτίθονταν με κάθε τρόπο καθώς η τριάδα των Μανούσου, Ντιμπαλά, Κάντζι -ο οποίος άφησε υποσχέσεις στο ντεμπούτο του μπροστά στους Λέσβιους φιλάθλους- έβγαζε φωτιές. Το γκολ για την ομάδα μας ήρθε στο 37ο λεπτό. Ο Ντιμπαλά έβγαλε όμορφη σέντρα στη μικρή περιοχή και εκεί ο αμαρκάριστος Μανούσος έκανε ψύχραιμο κοντρόλ και με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0 σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη η υπεροχή της ομάδας επιθετικά και αμυντικά μεταφράστηκε σε ένα δεύτερο γκολ. Αυτή τη φορά «δράστης» ήταν ο Πατρίκ Ντιμπαλά ο οποίος στο 62' «άνοιξε λογαριασμό» με τα χρώματα της ΑΕΛΚ μας. Ο υψηλόσωμος επιθετικός έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μαρσέλο πήρε την κεφαλιά και διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα μας σφραγίζοντας τη νίκη. Το ντεμπούτο του σήμερα έκανε και ο Ισπανός Μάρα ο οποίος άφησε πολλές θετικές εντυπώσεις.

Τώρα η ομάδα μας θα ξεκινήσει την προετοιμασία της για την 21η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Βόλου. Σκόρερ: (37' Μανούσος, 62' Ντιμπαλά)

Συνθέσεις ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ(Μπάμπης Τεννές) Μάππας, Σερφά (60' Λαμπρόπουλος), Αναστασιάδης, Βαλιός, Κριπιντίρης, Μαρσέλο, Λεοζίνιο (72' Μάρα), Χωριανόπουλος, Μανούσος, Ντιμπαλά, Κάντζι (80' Γάλας)

Αναγέννηση Γιαννιτσών(Σάββας Κωφίδης) Λαμπάκης, Χαρμάνας (46' Ζαγοριανός), Καρακάσογλου, Καρπαθάκης, Γιόγιος, Σιδηρόπουλος, Κυριακίδης, Καμπάνης (80' Τσιλόγλου), Καπνίδης, Βλαχόπουλος, Σαμαρόπουλος


 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής
 
ΛΑΡΙΣΑ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 0-0
 
ΦΩΚΙΚΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-0
 
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0-1 
(5' Ρομάνο)
 
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 0-1 
(73' Κόντος)
 
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 1-1
 
(56' Σπίνουλας - 14' Λιόσης)
 
ΚΑΒΑΛΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ 3-0 
(27' Ν' Ντιαγέ, 57' Πάτο, 88' Πλιάγκας)
 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 1-0 
(42'  Σ. Κωνσταντινίδης πεν.)
 
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 2-0 
(36' Μανούσος , 62' Ντιμπαλά)
 
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 4-0 
(41', 78' Μπελόν, 50', 59' Καμαρά)

Μοιράσου το άρθρο!