Αθλητικά

19/05/2013 - 20:36

Νίκησε και την Επανομή - Καλλονή λίγο πριν το όνειρο

Νίκησε και την Επανομή - Καλλονή λίγο πριν το όνειρο

>Την πέμπτη της συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα πήρε η Καλλονή η οποία επικράτησε 3-1 της Αναγέννησης Επανομής.

 
Πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 3-1 και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λεοζίνιο, η Καλλονή πήρε τη νίκη απέναντι στην Αναγέννηση Επανομής και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της απευθείας ανόδου.
 
Το κακό για την ομάδα της Λέσβου, όμως, είναι ότι δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς το αν θα βρεθούν στη Σούπερ Λίγκα χωρίς να χρειαστεί να παλέψουν στα πλέι-οφ, καθώς ακόμα και αν νικήσουν στα δύο επόμενα ματς με Αναγέννηση Γιαννιτσών και Ολυμπιακό Βόλου, είναι πολύ πιθανό να μην βρεθούν στην πρώτη 3αδα.
 
Και γι’ αυτό θα πρέπει να... χτυπάνε τα κεφάλια τους στον τοίχο, για την προ έξι αγωνιστικών γκέλα με τον Βύζαντα στα Μέγαρα. Από εκείνο το παιχνίδι (στο οποίο ήταν εξαιρετικά άτυχοι) κι έπειτα, βέβαια, οι Μυτιληνιοί έχουν σοβαρευτεί και απέναντι στην Επανομή πήραν το πέμπτο σερί «τρίποντό» τους. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης και εδώ και καιρό υποβιβασμένη, πάντως, το πάλεψε, καθώς πίεσε αρκετά και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το άγχος των γηπεδούχων. Μάλιστα, στο 5ο λεπτό θα μπορούσε να έχει προηγηθεί, όμως, στο τετ α τετ με τον Σιδεράκη, ο Δραγανίδης βρήκε αέρα!
 
Από το 20’ και μετά, η Καλλονή ανέβασε ρυθμούς και αφού στο 22’ η κεφαλιά του Αναστασιάδη σταμάτησε στο δοκάρι, στο 29’ άνοιξε το σκορ, με τον Λεοζίνιο να εκτελεί κόρνερ και τον Κάντζι με σουτ στην κίνηση να «γράφει» το 1-0. 
 
Τρία λεπτά αργότερα (32’) οι ρόλοι άλλαξαν, με τον Κάντζι να δίνει στον Λεοζίνιο και τον Βραζιλιάνο να γίνεται από δημιουργός, εκτελεστής, κάνοντας με ωραίο πλασέ απ’ το ύψος της περιοχής το 2-0.
 
Τα δύο αυτά γκολ έδιωξαν το άγχος από τους γηπεδούχους, που αρχικά ξαφνιάστηκαν απ’ την καλή παρουσία των «πρασίνων» και με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Λεοζίνιο «καθάρισε» το ματς. Ο Βραζιλιάνος μέσος πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και παρά το ότι είχε μπροστά του αρκετά σώματα, βρήκε τον τρόπο να τη στείλει στα δίχτυα του Μαλάμη και έβαλε... φωτιά στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης.
 
Παρ’ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν, συνέχισαν να παίζουν ελεύθερα και αφού έχασαν μια-δυο καλές ευκαιρίες, βρήκαν το γκολ που άξιζαν, όταν στο 77’ ο Τοπούζης έφυγε στην κόντρα, «χόρεψε» τους αμυντικούς της Καλλονής και με πλασέ έξω απ’ την περιοχή μείωσε σε 3-1.
 
Ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να έχει σκοράρει ξανά, αλλά ο Σιδεράκης σταμάτησε σωτήρια το σουτ του στο 88’, ενώ το ματς έκλεισε με τον Σιλιγαρδάκη να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 91ο λεπτό.
 
Διαιτητής του αγώνα ο Τίκας (Ευρυτανίας)
 
ΚΑΛΛΟΝΗ (Μπάμπης Τεννές): Σιδεράκης, Αναστασιάδης (56’ Βαλιός), Γάλας, Σερφά, Κώτσιος, Κριπιντήρης, Λεοζίνιο (76’ Γκόβας), Μαρσέλο, Σιλιγαρδάκης, Ντιμπαλά, Κάντζι (69’ Βλαστέλλης).
 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ (Νίκος Σακελλαρίδης): Μαλάμης, Νταντάμης, Μάρκες Περέιρα (69’ Λαμπρινάκης), Παπατζίκος, Σαμουηλίδης, Κουλίδης, Μπαλάσας, Αναστασίου, Τσανδάρης (78’ Κυριακάκης), Δραγανίδης (55’ Καρτάλ), Τοπούζης
 
 
Βαθμολογία
 
 
1. Απόλλων Σμύρνης 71
2. Ηρακλής 71
3. Εργοτέλης 70
-------------------------------------------------
4. ΑΕΛ Καλλονής 69
5. Ολυμπιακός Βόλου 69
6. Παναιτωλικός 67
7. Νίκη Βόλου 67
 
a-sports.gr
 
 

Μοιράσου το άρθρο!