Αθλητικά

10/09/2019 - 06:28

Ο Μπάμπης Μπουντάκης στην κορυφή του Καϊμακτσαλάν

Με επιτυχία αγωνίστηκε στις 8/9/2019 με τα χρώματα του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου στην Έδεσα ο αθλητής του, Μπάμπης Μπουντάκης.

Έτρεξε στην απαιτητική ανάβαση 35 χιλιομέτρων του όρους Καϊμακτσαλάν, από τους καταρράκτες της Έδεσσας έως το χιονοδρομικό κέντρο του ομώνυμου βουνού.
Στόχος του Λέσβιου αθλητή ήταν ο χρόνος του να είναι περίπου στις 2 ώρες κάτι που κατάφερε με χρόνο 2 ώρες και 11 δευτερόλεπτα! Με πολύ κόπο διατήρησε μια μέση ταχύτητα 17,4 χιλιόμετρα σε μια διαδρομή που οι κλίσεις της κυμαίνονταν από +5,6% έως και 14%, με μεγάλο τμήμα της διαδρομής στο 12% ενώ η τελική μέση κλίση υπολογίζεται στο 10%. Ο αγώνας κύλησε ομαλά χωρίς κάποιο απρόοπτο, με πίεση από το Λέσβιο Ποδηλάτη πάνω απ τα όρια επιτυγχάνοντας έτσι μια πολύ καλή 8η θέση στην κατηγορία του (Κατηγορία 40-49) και μια 24η Γενικής Κατάταξης. Το επίπεδο συμμετοχών ήταν αρκετά υψηλό με συμμετοχές από την ελίτ της Ελληνικής ποδηλασίας δρόμου! Πρώτος Γενικής πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Σταύρος Κανελλόπουλος του Παναθηναϊκού, 2ος πήρε καρό σημαία ο Δημήτρης Δουβετζίδης του Π.Ο. Πατρών, ενώ το βάθρο στην τρίτη θέση γενικής συμπλήρωσε ο Πολυχρονίδης Ιωάννης από το Team Ποδηλατομανία.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συγχαίρει τον αθλητή του Χαράλαμπο Μπουντάκη για την εξαίρετη θέση που κατέλαβε στον αγώνα Ανάβασης "Καϊμακτσαλάν".

--------------

Αγώνας Αντοχής 82 χλμ Χαλκίδας  

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2019 η συμμετοχή του ΠΟ.ΣΥ.ΛΕ, με τους Ντίνο Γιάννη και Μανωλιά Γιώργου, στον αγώνα αντοχής της ΠΕΠΑ, "Ποδηλατικό 2ήμερο Χαλκίδας".
Με χαρακτηριστική άνεση κέρδισε ο Γιώργος Μανωλιάς, αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, τη συμμετοχή του στην ποδηλατική Σπαρτακιαδα του 2019 μια και ο Ντίνος Γιάννης την είχε ήδη εξασφαλίσει από προηγούμενή του συμμετοχή!
Με χρόνους 2:36:16 για το Γιώργο Μανωλιά και 2:43:09 το Γιάννη Ντίνο, κατατάχθηκαν σε πολύ καλές θέσεις στις κατηγορίες τους Β1 και Β2.
Άψογη η διοργάνωση από την ΠΕΠΑ σε μια διαδρομή που ξεκίνησε από τη Χαλκίδα, διέσχισε τη γέφυρα του Ευρίπου και συνέχισε δίπλα στη θάλασσα μέχρι να φτάσει στην πρώτη ανάβαση. Εκεί ανηφόρισε προς το Πλατανάκι όπου οι αθλητές συνάντησαν κλίσεις έως και 13,5%. Στη συνέχεια κατηφόρισε ξανά προς Χαλκίδα σε ένα ιδιαίτερα τεχνικό κομμάτι με κλειστές στροφές και κλίσεις έως -17%. Στο 55ο Χλμ τους αθλητές περίμενε η δεύτερη ανάβαση του αγώνα στη γνωστή από τους αγώνες αυτοκινήτου Ριτσώνα. Ξανά κατάβαση προς Χαλκίδα και τερματισμός.
Η εμπειρία ήταν υπέροχη και το ραντεβού ανανεώθηκε για την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη μπροστά στο Παναθηναϊκό στάδιο για την εκκίνηση της 31ης ποδηλατικής Σπαρτακιάδας.
Να προσθέσουμε εδώ και την εξαιρετική επίδοση του αθλητή από τη Λέσβο (εγγεγραμμένου στον Π.Ο.Πατρών) Βαγγέλη Βουλγαράκη με χρόνο 2:45:57.

Μοιράσου το άρθρο!