Αθλητικά

15/09/2011 - 12:22

O ΝΟΜ για το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Με αφορμή την απόφαση του Δήμου Μυτιλήνης για προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης θεωρεί χρήσιμο να επισημάνει τα κάτωθι:

  1. Η επιλογή του κ Γεωργίου Δάλλα, να προχωρήσει σε προφορική ενημέρωση  προς τη διοίκηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για την στατική επάρκεια του κτιρίου, υπήρξε προσωπική του απόφαση, εν αγνοία του ΔΣ του ΝΟΜ και των μελών του. Το γεγονός ότι ο κ Δάλλας υπήρξε προπονητής των ομάδων πόλο του ΝΟΜ, δεν του παραχωρεί βήμα λόγου που να απηχεί τις απόψεις του ΔΣ, πολύ δε περισσότερο, που να δεσμεύει το ΝΟΜ επί θεμάτων πέραν των αμιγώς τεχνικών, που αφορούν τις προπονήσεις και την αγωνιστική παρουσία του Ομίλου. Οι προσωπικές του απόψεις, αποφάσεις και ενέργειες αφορούν αποκλειστικά τον ίδιο και ως τέτοιες πρέπει να κρίνονται.

  1.  Η απόφαση του Δήμου για αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, πρέπει να εδράζεται σε έγγραφες αποφάσεις αρμοδίων οργάνων της πολιτείας, που λειτουργούν υπό συγκεκριμένο νομικό καθεστώς και εκδίδουν γνωματεύσεις και αποφάσεις επί θεμάτων για τα οποία είναι πιστοποιημένα, εξουσιοδοτημένα και αρμόδια. Επ αυτού, ο ΝΟΜ μέχρι στιγμής, δεν ενημερώθηκε για την ύπαρξη γνωμάτευσης ή απόφασης αρμοδίου οργάνου.

Για τους λόγους αυτούς, ο ΝΟΜ διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις, τόσο για την ορθότητα της αποφάσεως αναστολής λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, όσο και για την πραγματική έκταση του προβλήματος που οδήγησε σε αυτή.

3.  Τέλος, ο  ΝΟΜ  επιθυμεί  να  επισημάνει  ότι  η  εκτεταμένη  δημοσιότης  που

εδόθη στο θέμα ήταν τουλάχιστον ατυχής, επειδή δημιουργεί εντυπώσεις επί ενός θέματος για το οποίο δεν υπάρχει  γνωμάτευση αρμοδίας αρχής, ούτε πολύ περισσότερο οφείλεται σε κάποιο έκτακτο γεγονός, αλλά στηρίζεται σε προσωπικές απόψεις και καταγγελίες οι οποίες βεβαίως χρήζουν εξετάσεως.

Ο ΝΟΜ επιφυλάσσεται να επανατοποθετηθεί επί του θέματος, όταν υπάρξει επίσημη γνωμάτευση αρμοδίου οργάνου.

Μοιράσου το άρθρο!