Αθλητικά

30/11/2019 - 06:08

Ο πρώτος αγώνας ορεινής ποδηλασίας στον κρατήρα του ηφαιστείου της Ανεμώτιας. 

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στην περιοχή της Ανεμώτιας ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας «AMENOTIAS KAMPOS – MTB». Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στον εντυπωσιακό κρατήρα του  ηφαιστείου της Ανεμώτιας

Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από το Σύλλογο Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «Ο Κάμπος» και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Τοπικής Κοινότητας Ανεμώτιας και της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας. Επίσης, υποστηρίζεται από την Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου). 

Τεχνικός σύμβουλος του αγώνα ήταν το «LESVOS RIDE».

Ο αγώνας ξεκίνησε από την είσοδο του Δημοτικού Σχολείου Ανεμώτιας. Οι αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνα διέσχισαν το ηφαίστειο της Ανεμώτιας και μέσα από παλιά μονοπάτια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αθέατες ομορφιές της Ανεμώτιας και τα μοναδικής σπουδαιότητας ηφαιστειακά μνημεία και τοπία της. Οι ποδηλάτες ακολουθώντας την αγροτική οδό στην πλαγία του ηφαιστείου της Ανεμώτιας διέσχισαν τον κάμπο και τους αμπελώνες της περιοχής αλλά και τα εντυπωσιακά ηφαιστειακά τοπία με τις μοναδικές εναλλαγές βλάστησης και γεωτόπων.

Στον τερματισμό, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου και πριν τις απονομές, οι φιλόξενοι κάτοικοι της Ανεμώτιας και τα μέλη του Συλλόγου Αμπελουργών κέρασαν όλους τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές της δράσης με τοπικά εδέσματα από σταφύλι και πετιμέζι συντροφιά με παραδοσιακή μουσική. 

Η δράση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

Μοιράσου το άρθρο!