Αθλητικά

31/08/2013 - 21:09

Οι «Παγουράδες» έμειναν με τη δίψα...Καλλονή - Γιάννενα 1-0

yle="text-align: justify;">Δεύτερη νίκη για την ΑΕΛ Καλλονής  κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα στην 3η αγωνιστική της .  Η Καλλονή παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και έχοντας την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού κέρδισε με 1-0  την ομάδα των Ιωαννίνων στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η ομάδα της Καλλονής είχε περισσότερο πάθος και δίψα για τη νίκη.  Η μαγική στιγμή που σφράγισε τον αγώνα ήρθε στο 53'. Ο Λεοζίνιο με όμορφο σουτ-πλασέ έξω από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 1-0 . Υπέροχο γκολ με βραζιλιάνικη υπογραφή! Είχε προηγηθεί δοκάρι στο 31' από το δυνατό σουτ του Μανούσου.

 

Αναλυτικά 

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη υποδέχτηκε στο άδειο ΟΑΚΑ τον ΠΑΣ Γιάννινα σε μια ιστορική αναμέτρηση καθώς ήταν η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες κοντράρονταν σε επαγγελματική κατηγορία.
 
Τα αρχικά πλάνα
Οι δύο προπονητές παρέταξαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ τις ομάδες τους με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Γιάννη Ματζουράκη να χρησιμοποιεί στην άμυνα τους Άλβες, Αναστασιάδη, Ποντανί και Χωριανόπουλο. Αμυντικά χαφ οι Λεάντρο και Φαρία, δεξιά στην επίθεση ο Μανούσος, αριστερά ο Γκαρσία, στην κορυφή ο Καζάκης και πίσω του, σε ρόλο δεκαριού ο Λεοζίνιο.
Απ' την άλλη, ο Σάββας Παντελίδης χρησιμοποίησε τους Κολοβέτσιο, Τζημόπουλο, Μιχαήλ και Ντάσιο στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Τσουκαλάς και Λίλα, στο δεξί φτερό της επίθεσης ο Κοροβέσης και στο αριστερό ο Τσάβες, δεκάρι ο Βίλα και μοναδικός προωθημένος ο Μπράνα Ίλιτς.
 
Ανούσια υπεροχή της Καλλονής
Η Καλλονή μπήκε πιο δυνατά στον κακό αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ θέλοντας να πάρει την κατοχή και να δημιουργήσει ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία.
Η πρώτη ευκαιρία για την ομάδα της Μυτιλήνης ήρθε στο πέμπτο λεπτό όταν ο Γκαρσία βρέθηκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα αλλά δεν βρέθηκε κανείς να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και αυτή απομακρύνθηκε από την άμυνα του ΠΑΣ.
Οι «σαρδέλες» προσπαθούσαν να απειλήσουν τόσο από τις πτέρυγες με τους δραστήριους Γκαρσία και Μανούσο όσο και από τον άξονα με το Λεοζίνιο να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα πραγματοποιώντας κάποια επικίνδυνα σουτ προς την εστία του Βελλίδη.
Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ιδιαίτερα γρήγορος και οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα να «πουλάνε» τη μπάλα εύκολα.
Η σημαντικότερη φάση του πρώτου μέρους ήρθε στο 31ο λεπτό και ήταν για την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη. Ο Μανούσος πραγματοποίησε το σουτ από τα δεξιά, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.
Ο ΠΑΣ περιορίστηκε σε ένα παθητικό ρόλο μη μπορώντας να βγει μπροστά και να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα κρατώντας ωστόσο το μηδέν για την εστία του και αυτό αποδείχθηκε και από τα στατιστικά καθώς στο πρώτο μέρος δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια (!) σε αντίθεση με την Καλλονή που είχε δέκα.
 
Έλαμψε ο Λεοζίνιο
Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη μπήκαν αποφασισμένοι να σημειώσουν ένα γκολ προκειμένου να πάρουν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο και το κατάφεραν στο 54ο λεπτό με το Λεοζίνιο. 
Ο Βραζιλιάνος συνεργάστηκε άψογα έξω από την περιοχή με τον Γκαρσία και πραγματοποίησε το πλασέ από τον άξονα, έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη.
Από κει κι έπειτα, η ομάδα της Μυτιλήνης έκλεισε τα μετόπισθέν της και θέλησε να έχει ένα κοντρόλ παιχνίδι μην επιτρέποντας στον ΠΑΣ να απειλήσει.
Οι φάσεις ήταν λιγοστές από πλευράς της ομάδας της Ηπείρου ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη θέλησαν να φανούν πιο απειλητικοί χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάποια κλασσική ευκαιρία.
Έτσι, η Καλλονή έφτασε τους έξι βαθμούς σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της δείχνοντας ότι είναι ικανή να πετύχει το στόχο της παραμονής.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Ποντανί, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Φαρία (66' Σιλιγαρδάκης), Μαρσέλο (89' Βλαστελάκης), Λεοζίνιο, Μανούσος, Αραμπίγε, Καζάκης (74' Γκάσιτς)
ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος (66' Στρούνα), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς (75' Βισέντο), Κοροβέσης (56' Γιάκος), λίλα, Ίλιτς, Βίλα, Τσάβες
 
Επιμέλεια: Νίκος Βόπης/nova spor
 

 

Μοιράσου το άρθρο!