Αθλητικά

10/08/2013 - 19:09

Όταν ο Μανούσος κατέκτησε την Τούμπα... ΠΑΟΚ - ΑΕΛ Καλλονής 1-3

 
Η ΚΑΛΛΟΝΗ ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ 3-1 ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΑ... ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ * ΣΚΟΡΑΡΕ ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΣΛΟΒΑΚΟΣ
 
Όταν δεν είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ και «υποχρεώνεις» τους φιλάθλους του να σε χειροκροτήσουν (δις) σε ένα παιχνίδι (έστω και φιλικό), τότε σίγουρα κάτι έχεις κάνει πολύ καλά.
 
Ο Γιώργος Μανούσος ήταν... όλα τα λεφτά στο φιλικό της Καλλονής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, καθώς σημείωσε δύο εκπληκτικά γκολ στη νίκη των Μυτιληνιών με 3-1.
 
Ο Χουμπ Στέφενς από την άλλη, σίγουρα προβληματίστηκε από την εμφάνιση των παικτών που χρησιμοποίησε και το μόνο θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι ο Μίροσλαβ Στοχ σκόραρε.
 
Κατά τ’ άλλα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ουκ ολίγες φορές άνω-κάτω την άμυνα του «Δικεφάλου του Βορρά», «χτυπώντας» κυρίως στην κόντρα. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα στο ματς, αλλά ήταν ανούσιος. Και στο 33’ βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν ο Μανούσος πήρε τη μπάλα στα δεξιά, συνέκλινε προς τον άξονα, εκθέτοντας τον Σπυρόπουλο και αφού «άδειασε» και τον Κατσικά, με ένα εκπληκτικό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο «γάμα» της εστίας του Γλύκου.
 
Κι αν στο γκολ αυτό ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έκανε προσπάθεια, αλλά δεν γινόταν να αποκρούσει, στη φάση του 40’ απλά παρακολούθησε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Από βολέ του Χογκ, ο Καζάκης πήρε την κεφαλιά λίγα μέτρα κάτω απ’ τη σέντρα, ο Μανούσος άφησε τη μπάλα να σκάσει και ανάμεσα στους Σκόνδρα και Λόπεθ, έπιασε ένα σουτ από τα 35 μέτρα κι έκανε το 0-2!
 
Οι χλιαρές αποδοκιμασίες στο τέλος του πρώτου μέρους δεν «ξύπνησαν» τους παίκτες του ΠΑΟΚ και λίγο μετά το ξεκίνημα της επανάληψης (48ο λεπτό), ο Γιονάν Γκαρσία και ο Λεοζίνιο έπαιξαν ωραία το ένα-δύο «τρυπώντας» την άμυνα των Θεσσαλονικέων και ο τελευταίος έκανε το 0-3.
 
Η συνέχεια ανήκε στον Μίροσλαβ Στοχ. Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και αφού στο 51’ είδε τον Σιδεράκη να αποκρούει το σουτ του, στο 57’ βρήκε δίχτυα με τρόπο που μοιάζει με το πρώτο γκολ της Καλλονής, μειώνοντας σε 1-3.
 
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 61’ έβγαλε... συστημένη σέντρα για τον Γιάννου, ο οποίος αντί να σουτάρει μέσα απ’ την περιοχή προτίμησε να πασάρει στον Κάτσε που αστόχησε και από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, λόγω και των αρκετών αλλαγών που έγιναν από πλευράς Καλλονής.
 
Το 1-3 έμεινε μέχρι το τέλος κι έδειξε ότι οι Μυτιληνιοί δεν έχουν διάθεση να παίξουν τον ρόλο του κομπάρσου στο νέο πρωτάθλημα, ενώ ο Στέφενς μάλλον θα πρέπει να προβληματίζεται για τις... ρεζέρβες του.
 
Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Γιώργος Μανούσος έκανε δηλώσεις στην κάμερα του OTEsport3.
 
«Στόχος είναι να παραμείνει η ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται στην κατηγορία» σημείωσε ο αρχηγός της ομάδας μας και σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων για την ΑΕΛΚ μας και κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί. Πρέπει να παλεύουμε για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι».
 
Η αποστολή της ΑΕΛΚ θα επιστρέψει τη Δευτέρα το πρωί στο νησί μας και θα ξεκινήσει την προετοιμασία της για τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό τη Δευτέρα 19 Αυγούστου στις 21:30 στο ΟΑΚΑ.
 
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Λόπεθ, Κατσικάς, Σπυρόπουλος (46΄ Τζανδάρης), Γκαρσία, Κωνσταντινίδης (26’ λ.τ. Γιάννου), Κάτσε, Πέλκας, Αθανασιάδης (46’ Στοχ), Νέτσιντ.
 
ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ (46’ Σιδεράκης), Χωριανόπουλος (80’ Γιουκαρής), Αναστασιάδης (89’ Βάλιος), Πίντο (80’ Μάρτινς), Μαρσέλο (89’ Βλαστέλης), Ποντάνι (89’ Λαμπρόπουλος), Φαρία (80’ Γκάζιν), Μανούσος (75’ Μάρκος ντο Σάντος), Λεοζίνιο, Γκαρσία (80’ Σιλιγαρδάκης), Καζάζης (67’ Γάλας).
 
a-sport.gr

 

Μοιράσου το άρθρο!