Αθλητικά

19/12/2022 - 20:31

Πάνω από 20 θαρραλέοι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας στην Αμαλή


Πάνω από 20 θαρραλέοι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας συναντήθηκαν το πρωί της Κυριακής στους πρόποδες της Αμαλής, με το θερμόμετρο να φλερτάρει με τους 20 βαθμούς Κελσίου και ποδηλάτησαν μέχρι την κορυφή της Αμαλής. 250 μέτρα ψηλότερα, σχεδόν μία ώρα αργότερα και μόλις 6 χιλιόμετρα μακριά απ το σημείο εκκίνησης, στην Παναγία της Αμαλής, περίμεναν κι άλλοι φίλοι-μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, με τις οικογένειες τους. Μικροί και μεγάλοι κεράστηκαν γλυκά, μελομακάρονα και κουραμπιέδες από το Ζαχαροπλαστείο "Γαρδένια" και το παραδοσιακό τσάι του Πο.Συ.Λέσβου φτιαγμένο με τη μυστική συνταγή του Μπάμπη Αράπη, παρακολούθησαν τον τερματισμό του αγώνα ορεινού τρεξίματος "Amali Trail & Run" και τις βραβεύσεις των νικητών. Αμέσως μετά συγκεντρωθήκαμε γύρω από ένα νεαρό πεύκο στο χώρο της Παναγίας Αμαλής και το στολίσαμε με Χριστουγεννιάτικα οικολογικά στολίδια. Απίστευτη η χαρά των παιδιών στο στολισμό του πραγματικού δέντρου, πολύ σωστό το μήνυμα για οικολογικά στολίδια και ιδιαίτερα μεγάλη η σημασία στον στολισμό δέντρου πάνω στο βουνό, που δεν κόπηκε και δεν κατέληξε σε κάποιο σαλόνι!

Ευχαριστούμε το Ζαχαροπλαστειο "Γαρδενια" που συνέβαλε σημαντικά στην αναπλήρωση των καμένων θερμίδων μετά την απαιτητική ανάβαση, καθώς και τους μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Θερμής για τα οικολογικά στολίδια που ετοίμασαν για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ορεινής Ποδηλασίας Λέσβου.
Στην επιστροφή μας περίμενε λίγο ακόμα ανάβαση και 2 απ' τα ιστορικότερα μονοπάτια του βουνού. Μ' αυτό τον τρόπο, ολοκληρώσαμε για 12η φορά την επετειακή βόλτα που κάνουμε κάθε χρόνο προς τιμήν του βουνού της Αμαλής στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού.

Μοιράσου το άρθρο!