Αθλητικά

24/04/2012 - 05:55

Παρελθόν ο Δ. Σπανός από τον Αιολικό - Δηλώσεις του πρώην προπονητή

yle="text-align:justify;">Τελικά η "φωτιά" που άναψε προχθές Κυριακλη στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, από τις δηλώσεις τόσο του προπονητή Δημήτρη Σπανού όσο και του ποδοσφαρισιτή Παναγιώτη Ζώνα και η σκληρή κριτική τους προς τους διοικούντες, δημιούργησε ντόμινο εξελίξεων στην ομάδα του Αιολικού.

(Ο Δημήτρης Σπανός στη Συνέντευξη Τύπου της Κυριακής  στάθηκε περισσότερο σε θέματα που άπτονται της διοίκησης, στην οποία αναφέρθηκε με σκληρή γλώσσα χαρακτηρίζοντάς τη ούτε λίγο ούτε πολύ απούσα από τα τεκταινόμενα στην ομάδα. Ο πρώην προπονητής του Αιολικού είχε  τόνισε πως πρόθεσή του είναι να χτυπήσει το καμπανάκι προς τους διοικούντες, να δράσουν προς όφελος της ομάδας σε αυτό το κρίσιμο χρονικά σημείο, πριν να είναι αργά και χαθεί ο στόχος που έχει θέσει για τον τίτλο και την άνοδο. Ο Δημήτρης Σπανός ζήτησε από τους παράγοντες να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα των ποδοσφαιριστών, μερικούς από τους οποίους -όπως ανέφερε- δεν είναι σε θέση πλέον να πείσει, ώστε να μην αποχωρήσουν πρόωρα από το σύλλογο εν μέσω της αγωνιστικής δράσης.)


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας συνεδρίασε εκτάκτως πριν από λίγη ώρα και οι αποφάσεις που πάρθηκαν, προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στον Αιολικό.
Ο προπονητής Δημήτρης Σπανός αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο, αφού η διοίκηση έλυσε τη συνεργασία της μαζί του, χρεώνοντάς του τις δηλώσεις εις βάρος της διοίκησης ως το μοναδικό λόγο του διαζυγίου.
Παράλληλα, κάλεσε σε απολογία τον Παναγιώτη Ζώνα, προκειμένου να δώσει τις εξηγήσεις του για τις χθεσινές δηλώσεις στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου. Ο ποδοσφαιριστής θα προσέλθει στο συμβούλιο με την επιστροφή της ομάδας από την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο Πειραιά.
Αναφορικά με τον Κώστα Χατζηκυριάκο, η διοίκηση αποφάσισε να τον τιμωρήσει με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής από τις υποχρεώσεις της ομάδας, λόγω της άρνησής του να συμμετάσχει στη 18άδα του χθεσινού αγώνα με αντίπαλο την Ολυμπιάδα Κερατσινίου.
Σε ότι αφορά, τον άνθρωπο που θα αναλάβει το δύσκολο έργο του κοουτσαρίσματος από τον πάγκο, αυτός θα είναι ο επί σειρά ετών αρχηγός του Αιολικού Θεαγένης Διονυσάτος.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΕΠΣ Αιολικός:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΕΠΣ Αιολικός, σε έκτακτη συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στις 23/04/2012 αποφάσισε τα εξής:
- Διακόπτεται η συνεργασία με τον προπονητή κο Δημήτριο Σπανό κατόπιν των δηλώσεων του μετά την λήξη του αγώνα με την Ολυμπιάδα Κερατσινίου. Καλεί τον ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Ζώνα την Πέμπτη 26/04/2012 προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις χτεσινές δηλώσεις του μετά την λήξη του αγώνα με την Ολυμπιάδα Κερατσινίου .
- Τιμωρεί τον ποδοσφαιριστή κ. Κώστα Χατζηκυριάκο με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής για άρνηση συμμετοχής του στην 18αδα του αγώνα με την Ολυμπιάδα Κερατσινίου .
- Την ομάδα αναλαμβάνει για τους επόμενους αγώνες ο αρχηγός της ομάδας κ. Θεαγένης Διονυσάτος."

 

Ο πρώην πλέον προπονητής του Αιολικού Δημήτρης Σπανός μίλησε αποκλειστικά στο sportlesvos.gr, μετά το αιφνιδιαστικό τέλος της συνεργασίας του με την ομάδα της Μυτιλήνης, τονίζοντας πως δεν κρατά κακία σε κανέναν.
"Σέβομαι απόλυτα την απόφαση της διοίκησης. Έκρινε ότι αυτό ήταν καλύτερο να γίνει, το αποδέχομαι και φεύγω σα φίλος. Θέλω να πιστεύω πως οι δηλώσεις μου αυτές θα λειτουργήσουν ευεργετικά για το σύλλογο, με αυτό το σκεπτικό τις έκανα χθες άλλωστε.
Εύχομαι οι ποδοσφαιριστές να μπορέσουν να πετύχουν το στόχο της ανόδου, έχουν δουλέψει πάρα πολύ σκληρά όλον αυτόν τον καιρό, το δικαιούνται και να ξέρουν ότι θα είμαι στο πλευρό τους και θα υποστηρίζω τις προσπάθειές τους. Μακάρι στο τέλος της χρονιάς, ο Αιολικός να πανηγυρίσει την άνοδο στη Γ' Εθνική." δήλωσε στο sportlesvos.gr ο Δημήτρης Σπανός.


Όπως ήταν φυσικό, ο πρώην πλέον κόουτς των Μυτιληνιών δεν ταξίδεψε μαζί με την υπόλοιπη αποστολή στην Αθήνα για τον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στον Ατρόμητο Πειραιά, ενώ θα παραμείνει στο νησί της Λέσβου τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή.

πηγη:sportlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!