Αθλητικά

04/12/2013 - 19:52

Πήρε τη «ρεβάνς» με 10 παίκτες! ΟΦΗ - Καλλονή 0-1

trong>Μεγάλη νίκη για την ομάδα μας μέσα στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ με 1-0 για την 1η αγωνιστική της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας! Μπράβο στην Καλλονή μας που αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 42'! (Η άτυπη "ρεβάνς" της Καλλονής που πριν μερικές μέρες ηττήθηκε στο Ηράκλειο με 3-1 από τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα)

Το τραγικό λάθος του Σήφη Δασκαλάκη στο 83ο λεπτό δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο από τον Βλάση Καζάκη, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά και χάρισε στην Καλλονή των 10 παικτών τη νίκη με 1-0 στο βροχερό Ηράκλειο. Σαφές προβάδισμα πρόκρισης η ομάδα της Λέσβου για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο επέτρεψε στον Ζε Εντουάρντο να έχει ελεύθερο ρόλο (εναλλασσόταν με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη σε ορισμένες περιπτώσεις), ωστόσο εκείνος δεν πήρε καλό βαθμό στο δημιουργικό κομμάτι. Στο εκτελεστικό, αντίθετα, λίγο έλειψε να πάρει... άριστα, αφού στο 21ο λεπτό επιχείρησε ένα πολύ δυνατό σουτ που εξουδετερώθηκε από τον Γιάννη Σιδεράκη.

Η Καλλονή είχε την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο (55%), αλλά με εξαίρεση ένα σουτ του Εμάνουελ Περόνε (από θέση οφσάιντ) δεν μπόρεσε να απειλήσει καθόλου την εστία του Σήφη Δασκαλάκη. Ο ΟΦΗ, από την πλευρά του, άγγιξε το γκολ στο 6ο λεπτό με τον Θανάση Παπάζογλου και στο 34ο με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη.

Η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση καταγράφηκε στο 42ο λεπτό. Ο Περόνε βρέθηκε στο έδαφος μετά από επαφή με τον Δασκαλάκη και ο Θανάσης Γιάχος τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, θεωρώντας ότι προσπάθησε να εκμαιεύσει το φάουλ, απόφαση που δέχθηκε αδιαμαρτύρητα ο Αργεντινός.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα, πάντως, κάθε άλλο παρά ευνοϊκά λειτούργησε για την ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο, η οποία δημιούργησε μόλις μία καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο και δέχθηκε γκολ από το πουθενά. Με τη συμπλήρωση 83 λεπτών αγώνα, ο Φαρία εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ και ο νεοεισελθών Βλάσης Καζάκης εκμεταλλεύθηκε την άστοχη έξοδο του Δασκαλάκη, χαρίζοντας μία πολύ σπουδαία νίκη στους φιλοξενούμενους.

MVP

Ο Γιάννης Σιδεράκης. Οι τρεις σημαντικές επεμβάσεις του στο πρώτο ημίχρονο κράτησαν το πολύτιμο μηδέν που χαρίζει στην Καλλονή σαφές προβάδισμα για μία ιστορική πρόκριση.

Αδύναμος κρίκος

Ο Σήφης Δασκαλάκης. Δέχθηκε γκολ σε μία, θεωρητικά, εύκολη φάση και "έκαψε" την ομάδα του.

Σχόλιο

Η προ τριών ημερών νίκη επί της Καλλονής στη Super League αποτέλεσε απλά μία ευχάριστη παρένθεση για τον ΟΦΗ, ο οποίος ναι μεν ήταν ελαφρώς δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά εξαφανισμένος στο δεύτερο, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω. Η Καλλονή, από την πλευρά της, αμύνθηκε πολύ σωστά (καλή δουλειά από τον Στρατή Βαλιό πάνω στον Θανάση Παπάζογλου), απειλήθηκε ελάχιστα και κατάφερε να αποδράσει χάρη στο γκολ του νεοεισελθόντα Καζάκη.

Οι συνθέσεις

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζορό, Τριποτσέρης, Βερόν (46' Κάλαϊτζιτς), Μακρής (70' Μακουκούλα), Κουτσιανικούλης, Ζε Εντουάρντο, Όγιος, Παπάζογλου.

Καλλονή: Σιδεράκης, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Περόνε, Χωριανόπουλος, Άλβες, Φαρία, Xoυανλού (81' Γάλας), Γκαρσία (72' Καζάκης), Μανούσος (46' Ποντάνι), Βαλιός.

contra.gr

Μοιράσου το άρθρο!