Αθλητικά

28/06/2012 - 02:19

Πλατανιάς Χανίων - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 3-0

Δεν τα κατάφερε η ΑΕΛΚ  στα Χανιά, ηττήθηκε από τον Πλατανιά με 3-0 αφήνοντας πίσω το όνειρο της ανόδου στη Superleague έχοντας όμως καταφέρει να πετύχει το στόχο της δηλαδή την είσοδό της στα Playoffs.

Η ομάδα μας μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι έχοντας μάλιστα κι ένα καλό σουτ με το Μανούσο νωρίς ωστόσο ο Πλατανιάς ήταν καλά οργανωμένος ανασταλτικά και με την ψυχολογία του γηπεδούχου σε ένα κατάμεστο Μάλεμε ευτύχησε να βρεθεί μπροστά στο σκορ με το σουτ του Δημήτρη. Είχε προηγηθεί βέβαια η φάση που έκρινε τον αγώνα με το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής στον Τραορέ και την κόκκινη κάρτα που του έδειξε αφήνοντας την ΑΕΛΚ με 10 παίκτες. Στην εκτέλεση του πέναλτι ο Ναζλίδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Το 1-0 υπέρ του Πλατανιά ήταν το σκορ του ημιχρόνου.
Με 10 παίκτες και με το εις βάρος της σκορ η ΑΕΛΚ μπήκε να διεκδικήσει την ισοφάριση όμως το 2-0 ήρθε πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με αυτογκόλ του Μήτση κι ενώ είχε μια καλή ευκαιρία με τον Ταραχούλσκι  λίγο αργότερα για να μειώσει το γκολ του Μαρτσάκη έπειτα από σέντρα του Μαραγκουδάκη ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική το Σάββατο στις 7 το απόγευμα η ΑΕΛΚ θα αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης σε έναν αγώνα που θα γράψει τον επίλογο στη φετινή επιτυχημένη πορεία της ΑΕΛΚ μας αφού ο στόχος των Playoffs που είχε τεθεί από την αρχή της χρονιάς επετεύχθη.

 

 

-----------------------

 

Τα Χανιά πανηγυρίζουν από σήμερα την άνοδο του Πλατανιά στην ανώτατη επαγγελματική κατηγορία, επίτευγμα που καταγράφεται για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Η νίκη του Πλατανιά στο Μάλεμε επί της Καλλονής με 3-0, σε συνδυασμό με την επιβολή της Παναχαϊκής στην Καλλιθέα (2-1), έστειλε την ομάδα της Κρήτης στη Σούπερ Λίγκα, μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθούν τα πλέι οφ ανόδου.

 

Την τελευταία αγωνιστική, ακόμη και αν η Παναχαϊκή νικήσει και ο Πλατανιάς ηττηθεί δεν αλλάζει τίποτα, αφού στην ισοβαθμία υπερέχουν οι Κρήτες, που μετρούν δύο νίκες επί του πελοποννησιακού συγκροτήματος στις μεταξύ τους αναμετρήσεις των πλέι οφ.

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Πλατανιάς 11, Παναχαϊκή 8, Καλλιθέα 7, Καλλονή 5.

Μοιράσου το άρθρο!