Αθλητικά

31/10/2015 - 21:33

Πλατανιάς - Καλλονή 2-1 και... διαιτητικά λάθη (βίντεο)

Ροκ ματς στα Περιβόλια με τον Πλατανιά να παίρνει στο τέλος τη νίκη με 2-1 επί της Καλλονής στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League. 
 
Ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα ήταν το παιχνίδι, αλλά στο τέλος χαμογέλασαν οι γηπεδούχοι με τέρμα του Γιακουμάκη στο 84’ που προήλθε από λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή Σπάθα, καθώς θεώρησε ότι ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων βρήκε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής. 
 
Το σκορ άνοιξε ο Μπαργκάν στο 5’ για την ομάδα της Μυτιλήνης, αλλά ήταν σε θέση offside, ενώ ο Ανγκούλο ισοφάρισε στο 17ο λεπτό. 
 
Το ματς 
 
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης έμοιαζε να έχει μικρό προβάδισμα ο γηπεδούχος Πλατανιάς έναντι της Καλλονής. Οι μεν είναι σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό, καθώς είχαν δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα (με Πανθρακικό και Παναιτωλικό), ενώ πήραν και ψυχολογία από την καλή εμφάνιση στο Καραϊσκάκη που συνδυάστηκε με το 2-2 στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. 
 
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία στα τελευταία πέντε ματς, μαζί με το Κύπελλο και την Τετάρτη έχασαν με 4-0 από τον Αστέρα. Παράλληλα, είχαν να σκοράρουν 298 λεπτά. Αλλά αυτός ο… βραχνάς τους έφυγε μόλις στο πεντάλεπτο. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε ένα «δώρο» της άμυνας των γηπεδούχων, με τους Μπανανά, Σελίν να μπερδεύονται και τον Μπαργκάν να πασάρει στον Γεωργίου που νικήθηκε από τον Σωτηρίου και ο πρώην παίκτης της Βέροιας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ήταν σε αντικανονική θέση. Λίγο νωρίτερα ο Γκνιάτιτς είχε δώσει στο πιάτο την μπάλα στον Μανούσο, αλλά ο Έλληνας επιθετικός δεν μπόρεσε να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του. 
 
Η επόμενη καλή στιγμή ήταν για τον Πλατανιά και συνδυάστηκε με γκολ, όταν στο 17’ ο Γκνιάτιτς που δεν πατούσε καλά έως τότε έκανε ωραία σέντρα και με κεφαλιά ο Ανγκούλο έφερε το ματς στα ίσα. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε πολύ ανοιχτό, είχε αρκετές καλές στιγμές για τις δύο ομάδες, με τις περισσότερες να είναι για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος. Αν και η καλύτερη ήταν για τους Χανιώτες στο 38’ όταν ο Γιακουμάκης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Γουνδουλάκης αστόχησε από πολύ καλή θέση. 
 
Το ξεκίνημα της Καλλονής ήταν ανάλογο του πρώτου μέρους, όμως η αντίδραση του Πλατανιά διαφορετική, καθώς απάντησε ανεβάζοντας ταχύτητα, ενώ έχασαν αρκετές καλές ευκαιρίες. Όπως με τον Κουλιμπαλί στο 57ο λεπτό και τη διπλή (με Γιακουμάκη-Γουνδουλάκη) τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι με έντονο τρόπο καθώς ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Κουλιμπαλί η μπάλα. 
 
 
Η Καλλονή «επέστρεψε» στη διεκδίκηση της νίκης από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και μετά, ύστερα από μια μεγάλη… κοιλία που έκανε και το παιχνίδι έγινε ρώσικη ρουλέτα. Ο Μανούσος έχασε μια καλή ευκαιρία και οι δύο ομάδες από τη στιγμή που έγιναν οι αλλαγές χρειάστηκαν κάποιο χρόνο να προσαρμοστούν και ουσιαστικά δεν υπήρξε κάποια καλή στιγμή έως το 83’ όπου και ήρθε η αποβολή των φιλοξενούμενων και το γκολ των γηπεδούχων. Ο Χογκ έδιωξε με το σώμα και με τα πόδια ύστερα από το σουτ του Γιακουμάκη, αλλά ο Σπάθας υπέδειξε λανθασμένα το φάουλ και την κόκκινη. Λίγα δευτερόλεπτά μετά ήρθε το 2-1 για τους γηπεδούχους μετά την εκτέλεση φάουλ του Ανγκούλο, το ασταθές διώξιμο του Δαύκου που μπήκε αντί του Χογκ στο ματς και την προσπάθεια του Γιακουμάκη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
 
 
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπάθας (Πειραιά), βοηθοί οι Φαντόπουλος (Πειραιά) και Ζησιμόπουλος (Πειραιά), ενώ τέταρτος ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας).
Κίτρινες: 39' Βάντερσον, 47' Μπανανά, 90'+2 Μουνάφο, 90'+3 Ιτούα - 70' Μανούσος, 82' Γεωργίου
Κόκκινες: 80' Χογκ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν (73' Ιτούα), Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Γκουνδουλάκης (64' Ντίνας), Γιακουμάκης, Μιλούνοβιτς (64' Μουνάφο), Ανγκούλο.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Ούκα, Γιορέντε, Καλτσάς, Κλαντρούμπσκι, Γεωργίου (82' Δαύκος), Μπαργκάν (67' Μπουρούς), Σάμπα (75' Χατζηδημητρίου), Μανούσος.
 

Δήλωση Προέδρου ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ:

Ως πότε οι άνθρωποι της διαιτησίας θα διασύρουν την ίδια την διαιτησία; Ως πότε θα την ξεφτιλίζουν; Πέναλτι που δεν δόθηκε. Φάουλ και κόκκινη κάρτα που δεν ήταν. Γκολ-οφσάιντ του αντιπάλου. Κι όλα αυτά σε έναν αγώνα! Δε μιλάμε για τους προηγούμενους... Κύριοι της ΚΕΔ ξυπνήστε, γιατί σας έχει πάρει ύπνος βαθύς και επειδή δεν κάνετε κάτι για το ποδόσφαιρο τιμωρήστε με γιατί το δυσφημώ με τις δηλώσεις μου. Οι αρμόδιοι να αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι στο ίδιο το ποδόσφαιρο που εσείς οι ίδιοι τιμωρείτε. 

Νίκος Μιχαλάκης Πρόεδρος ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ

 

Δείτε  τις φάσεις και τα γκολ του αγώνα

sport-fm.gr / novasports.gr

 

Μοιράσου το άρθρο!