Αθλητικά

21/02/2019 - 19:41

Πλήρη δικαιώματα ένταξης στον ερασιτεχνικό αθλητισμό για τους πρόσφυγες - Τι σημαίνει για την COSMOS F.C. LESVOS

Π

ραγματοποιήθηκε  στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ η Εκπαιδευτική Ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με αντικείμενο την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος ASPIRE (Activity, Sport and Play for the inclusion of Refugees in Europe) που αφορά στην προσαρμογή και την κοινωνική ένταξη των προσφύγων μέσω του αθλητισμού.


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε για τη σημασία του προγράμματος αλλά και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει η πολιτική ηγεσία προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα έκανε γνωστό ότι στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, υπάρχει διάταξη η οποία προβλέπει πλήρη δικαιώματα ένταξης στην αθλητική δραστηριότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού για όλους όσοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα με άδεια διαμονής σε ισχύ, ή είναι κάτοχοι βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για την άδεια διαμονής και κυρίως για πολίτες τρίτης χώρας ή ανιθαγενείς, που διαμένουν στη χώρα είτε ως δικαιούχοι διεθνούς προστασίας είτε ως αιτούντες διεθνούς προστασίας.

 

Οι νομοθετικές πρωτοβούλιες του Υφυπουργού  καθώς ανοίγει ο δρόμος για την  ομάδα COSMOS F.C. LESVOS ( η ομάδα προσφύγων - μεταναστών τη Μόριας Λέσβου) να συμμετέχει στην  αθλητική δραστηρίοτητα σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Αξίζει να τονιστεί ότι πρόσφορα από την ομάδα COSMOS F.C. LESVOS o Αιολικός απέκτησε τον ταλαντούχο Φράνσις Καλόμπο.

Μοιράσου το άρθρο!