Αθλητικά

28/03/2019 - 21:46

Ποδηλατικοί Αγώνες Αγιάσου, το κορυφαίο ανοιξιάτικο αθλητικό γεγονός του νησιού!

Η

Αγιάσος γιορτάζει πολλές φορές το χρόνο. Κοντά στα μεγάλα πανηγύρια της Παναγίας, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, της Αγίας Τριάδας, του Προφήτη Ηλία και στο πατροπαράδοτο καρναβάλι της Αποκριάς, ήρθαν να προστεθούν η μεγάλη φθινοπωρινή Γιορτή του Κάστανου από το 2004 και οι ανοιξιάτικοι Αγώνες Ορεινού Αθλητισμού (Τρεξίματος και Ποδηλασίας) από το 2017.

Το ποδήλατο, τόσο ως τρόπος ζωής όσο και ως μέσον άθλησης, κερδίζει συνεχώς έδαφος στη χώρα μας.

Φέτος η νυφούλα του λεσβιακού Ολύμπου υποδέχεται για τρίτη συνεχή χρονιά τους Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας (4rd LESVOS ENDURO MTB), που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου 2019 στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον του ορεινού όγκου Ολύμπου (περιοχή προστατευόμενη από εθνικές και διεθνείς περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως Natura 2000, CITES, IBA κλπ), με σκοπό την καλλιέργεια και προώθηση στο νησί μας του ορεινού αθλητισμού, την ανάδειξη των σπάνιων φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, την τόνωση της τοπικής αγοράς και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Οι Αγώνες στηρίζονται τεχνικά από τη LESVOS RIDE και για την αρτιότερη διοργάνωσή τους συμμετέχουν το Αναγνωστήριο Αγιάσου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, οι Γιατροί του Κόσμου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου), εθελοντές και άλλοι φορείς.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 185 ποδηλάτες, εκ των οποίων 35 Λέσβιοι και 150 από την υπόλοιπη Ελλάδα και από το Εξωτερικό (Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Αγγλία)!! Πέρυσι οι συμμετοχές ήταν 106. Χρόνο με τον χρόνο

Τονίζουμε ότι ο Αγώνας αυτός είναι ο δεύτερος από τους έξι παρόμοιους Αγώνες (ENDURO) που προγραμματίστηκαν κατά το τρέχον έτος σε όλη την Ελλάδα. Έγινε ήδη ο Αγώνας της Ναυπάκτου και μετά από τον δικό μας ακολουθούν οι Αγώνες στο Βελβεντό Κοζάνης, στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, στο Βαλτετσίνικο Αρκαδίας και στον Παρνασσό.

Το γεγονός ότι σ’ όλη την Ελλάδα επιλέγεται ένα μόνο νησί, και μάλιστα η Λέσβος, για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου αγώνα επιβεβαιώνει τα φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και προοιωνίζεται ένα λαμπρό μέλλον για την ανάπτυξη της ορεινής ποδηλασίας στη Λέσβο με όλα τα ευεργετικά παρεπόμενά της. Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι ο θεσμός αυτός πρέπει να στηριχτεί από τους κατοίκους και τους ντόπιους φορείς τώρα που είναι στα σπάργανά του, ώστε σε βάθος χρόνου να αποδίδει ολοένα και περισσότερους καρπούς.

Το φετινό πρόγραμμα:

Την Παρασκευή 12-4-2019 και ώρα 5-8 μμ θα γίνεται εγγραφή και παραλαβή αριθμών από τους ποδηλάτες στο Επιμελητήριο Λέσβου στη Μυτιλήνη. Θα ακολουθήσει τεχνική ενημέρωση των αθλητών (8:10 μμ - 8:40 μμ) και πάρτι καλωσορίσματος στο ατμοσφαιρικό μπαράκι Μπέζα (Beja) στην καρδιά των Λαδάδικων στη Μυτιλήνη (9μμ).

Το Σάββατο 13-4-2019 το πρωί θα συνεχιστεί η εγγραφή και παραλαβή αριθμών από τους ποδηλάτες στο Επιμελητήριο Λέσβου στην Πλατεία Δημαρχείου Αγιάσου. Στις 2 μμ θα γίνουν οι δυο ειδικές διαδρομές στον ορεινό όγκο Ολύμπου και η μέρα θα κλείσει με πάρτι στις 8 μμ στο κουτούκι του Στρατή Λεβέντη στην Πλατεία Αγοράς Αγιάσου.

Την Κυριακή 14-4-2019 οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9 πμ και θα γίνουν τέσσερις ειδικές διαδρομές στον καστανιώνα της Αγιάσου. Στη 1 μμ θα ακολουθήσει σουβλάκι - πάρτι στην Πλατεία Δημαρχείου και η διοργάνωση θα κλείσει στις 2 μμ με την τελετή των απονομών.

 

agiasos.gr

Μοιράσου το άρθρο!