Αθλητικά

08/03/2015 - 17:13

Πολύτιμη νίκη παραμονής ...Καλλονή - Πανιώνιος 1 - 0

style="text-align: justify;">Ο Πετρόπουλος «καθάρισε» για δεύτερο διαδοχικό ματς για την Καλλονή, η οποία ήταν κακή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Πανιώνιο (1-0), αλλά χάρη σε ένα ξέσπασμα προς το φινάλε έφθασε στη νίκη. 
 
Τον Ιανουάριο «φλέρταρε» με τον Πανιώνιο, αλλά κατέληξε στην Καλλονή. Ο Πετρόπουλος «έπαιξε» γερά για τους «κυανέρυθρους» στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όμως τελικά δεν έγινε «γάμος» και τα έφερε έτσι η ζωή, με τον 29χρονο φορ να πληγώνει (78') σήμερα (1-0) την ομάδα της Νέας Σμύρνης στη Μυτιλήνη. 
 
Ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι, αλλά σπατάλησαν τις ευκαιρίες που του έκατσαν και μετά από ένα λάθος διώξιμο του τερματοφύλακα τους, του Παπαδόπουλου ο φορ των γηπεδούχων βρήκε την ευκαιρία να στείλει στην μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και σκόραρε έδωσε τη νίκη στην ομάδα του για δεύτερο συνεχόμενο ματς (1-0 και με τον ΠΑΣ). 
 
Με αυτό το αποτέλεσμα οι «σαρδέλες» μοιάζουν να έχουν εξασφαλίσει την κατηγορία, αφού πλέον έχουν 34 βαθμούς, ενώ δεν μπορεί να ειπωθεί το αντίθετο και για τους ηττημένους, που παρέμειναν στους 28. 
 
Το ματς 
 
Οι δύο ομάδες ήθελαν να φύγουν με τους βαθμούς από την αναμέτρηση, ώστε να διατηρηθούν σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Πανιώνιος «καιγόταν» πιο πολύ για τη νίκη και έπαιξε πιο επιθετικά από την αρχή της αναμέτρησης, αν και ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να αφήσει στον πάγκο κάποιους από τους θεωρητικά βασικούς του παίκτες, τον Κολοβό και τον Ιμπαγάσα. Τον πρώτο τον έβαλε ο 46χρονος τεχνικός στο 67ο λεπτό, καθώς έπρεπε να φρεσκάρει την ομάδα του, που έπαιξε την Πέμπτη ημιτελικό Κυπέλλου με παράταση (και πέναλτι) κόντρα στον Ηρακλή. 
 
Θα μπορούσαν κάλλιστα οι φιλοξενούμενοι να ήταν μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Γιάννου δεν έκανε καλή κεφαλιά στο 5’, αν και ήταν σε πλεονεκτική θέση, ενώ στο 29’ ο Μπακασέτας έκανε ωραίο σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε ελάχιστα δίπλα από εκεί που θα έπρεπε. 
 
Στο δεύτερο μέρος και πάλι ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά, κλείνοντας μέχρι τα μέσα του δεύτερου μέρους την αντίπαλη ομάδα στην εστία και μέχρι εκείνο στο σημείο η εικόνα του ματς ήταν σαν να έπαιζαν οι «κυανέρυθροι» στο γήπεδο τους. Η ομάδα της Μυτιλήνης είχε πολύ παθητικό ρόλο και μετά το 65’ ξύπνησαν οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου. Στο 75’ μπήκε και ο Ιμπαγάσα στην αναμέτρηση, αλλά αυτές οι δύο αλλαγές (μαζί με του Κολοβού) δεν βοήθησαν τον Πανιώνιο. Πιο πολύ μπέρδεψαν τους φιλοξενούμενους. 
 
Αυτό όμως το μικρό χρονικό διάστημα ωστόσο αποδείχθηκε αρκετό για την Καλλονή για να πάρει το απόλυτο από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τον Πετρόπουλο να πετχαίνει το γκολ στο 78ο λεπτό. 
 
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Στεφάνοβιτς, Κριπιντίρης - Φούντας, Ρισβάνης
 
Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αντέγιο, Κριπιντίρης, Μαρσέλο Άλβες (46΄ Στεφάνοβιτς), Καλτσάς, Μίνγκας, Τσαμπούρης, Γιορέντε, Πετρόπουλος (81΄ Ναβάρο), Μανούσος (59΄ Λεοζίνιο), Χουάνμα.
Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Γιάννου, Κόρμπος (81΄ Μασούρας), Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Μπακασέτας (75΄ Ιμπαγάσα), Φούντας, Μπουμάλ (67΄ Κολοβός), Γκέζος.
 
sport-fm.gr
 
 
 
 
 
H  ΠΑΕ Καλλονή για την απουσία των φιλάθλων στο σημερινό αγώνα τονίζει: 
 
Ζούμε ίσως στην πιο παρθένα ποδοσφαιρικά περιοχή της χώρας, στη Λέσβο, εδώ όπου με αφορμή την Καλλονή ο φίλαθλος κόσμος κάθε ηλικίας γνωρίζει το ποδόσφαιρο όπως αυτό παίζεται στη λεγόμενη «κορυφαία κατηγορία».
Στη δεύτερη χρονιά της Καλλονής στη Superleague –και η πρώτη στο γήπεδό της μετά την περσινή περιπέτεια– ο κόσμος της αγκαλιάζει το ποδόσφαιρο, και στέκεται δίπλα στην ομάδα του με φίλαθλο πνεύμα. Όπως και πέρσι, όταν οι λιγοστοί αλλά πιστοί φίλαθλοί μας βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ αλλά και σε άλλες έδρες επιδεικνύοντας «διαγωγή κοσμιοτάτη» και πλησίαζαν τους φιλοξενούμενους φιλάθλους, αντάλλασσαν κασκόλ και φωτογραφίζονταν μαζί τους. Φέτος, στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο και η έδρα μας χαρακτηρίζεται μία από τις πιο κόσμιες του πρωταθλήματος.
Αυτό που επιτυγχάνεται σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας είναι σε κάθε αγώνα το ποδόσφαιρο να κερδίζει έναν ή και περισσότερους φιλάθλους. Ναι, μην αμφιβάλλετε πως υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις όπου το ποδόσφαιρο κερδίζει φιλάθλους! Αυτό συμβαίνει όχι γιατί το όρισε κάποιος φορέας ή το επέβαλλε με τον βούρδουλα κάποια δύναμη καταστολής. Συμβαίνει ανεπιτήδευτα, ως φυσική εξέλιξη αυτού που η Καλλονή θεωρεί και ονειρεύεται για το ποδόσφαιρο∙ ένα ποδόσφαιρο δίχως κάγκελα, αυτό που η ομάδα μας προσπαθεί να πετύχει μέσα από τη διοργάνωση κάθε αγώνα που φιλοξενείται στο γήπεδό της. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του εδώ.
Έχουμε την χαρά κ. Κοντονή να δημιουργούμε μία γενιά φιλάθλων που αυτή τη στιγμή διανύει την παιδική-εφηβική ηλικία. Δεν μας συνοδεύουν ορδές στρατευμένων οπαδών. Υπάρχουν μόνο φίλαθλοι που πρεσβεύουν αυτό που λένε οι ίδιοι «υποστήριξε την ομάδα του τόπου σου».
Αν απευθυνθείτε σ' αυτούς και τους ρωτήσετε, κ. Κοντονή, τι θα έκαναν αυτό το Σαββατοκύριακο, θα σας απαντούσαν πως θα πήγαιναν στο γήπεδο να δουν την Καλλονή. Το κάνουν άλλωστε σε κάθε αγώνα. Με τα ξερά όμως καίγονται και τα χλωρά. Ακόμα κι έτσι, το πρόβλημα δεν είναι πως κόψατε την μπάλα σε χίλιους, δύο ή τρεις χιλιάδες κόσμου. Το πρόβλημα είναι πως μπορεί να θεωρείτε πως βρήκατε τη λύση του προβλήματος.
Να είστε σίγουρος πως αυτό δε συνέβη. Το ότι καθαρίζετε εδώ και δύο αγωνιστικές τη φλούδα από το μήλο δε σημαίνει πως αυτό μέσα δεν είναι σάπιο. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είπαμε πως κερδίζετε χρόνο, αυτό το Σαββατοκύριακο είδαμε πως τον ξοδεύετε. Πατήσατε «παύση» στον χουλιγκανισμό λες και ο χούλιγκαν μέσα σε δυο Κυριακές θα αλλάξει.
Δεν χρειάζεται να σηκώσετε μανίκια κ. Κοντονή για να βρείτε τις λύσεις, τα πράγματα είναι πιο απλά και σε αρκετές περιπτώσεις πιο εμφανή:
 
- Εφαρμόστε τους νόμους και τις ποινές ώστε τα «σπασμένα» να τα πληρώνουν αυτοί που τα έσπασαν.
- Συλλάβετε τους ταραξίες και αφήστε τους δια παντός εκτός γηπέδου.
- Ψάξτε τον τρόπο να μην δημιουργήσετε άλλους και τιμωρείστε τους ηθικούς αυτουργούς όποιοι κι αν είναι αυτοί.
 
Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα μπορείτε να κάνετε για αρχή. Υπάρχουν σίγουρα κι άλλα πολλά και η Καλλονή θα είναι αρωγός για την επίτευξή τους. Άλλωστε στα δύο χρόνια παρουσίας μας στη Σουπερλιγκ έχουμε δώσει δείγματα γραφής προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε κάθε περίπτωση όμως μην χάνετε τον προσανατολισμό σας κ. Υπουργέ. Να θυμάστε πως για τον κόσμο είναι το ποδόσφαιρο, αλλιώς κανείς μας δεν θα βρισκόταν εδώ.

Δείτε βίντεο : το γκολ και οι φάσεις του αγώνα

Μοιράσου το άρθρο!