Skip to main content
|

Που θα παίζει του χρόνου η Καλλονή; Νέοι "μπελάδες"

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
3'

Γράφει : Στρατής Τσιντώτας / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Τον κίνδυνο να «ξεσπιτωθεί» και να αναγκαστεί να αγωνιστεί ξανά εκτός νησιού αντιμετωπίζει η Καλλονή την νέα περίοδο, λόγω του νέου αθλητικού νόμου στον οποίο περιλαμβάνονται μια σειρά από προϋποθέσεις για να αγωνίζεται μια ομάδα σε ένα γήπεδο. Την νέα, λοιπόν, περίοδο τα Στάδια στα οποία θα γίνονται παιχνίδια της Super League θα πρέπει να διαθέτουν – εκτός των άλλων – ηλεκτρονικό εισιτήριο και τουρνικέ τα οποία φυσικά δεν υπάρχουν στο Στάδιο Μυτιλήνης.
Και αν για το δεύτερο το κόστος δεν είναι και τόσο μεγάλο (γύρω στις 30.000 ευρώ), για την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου χρειάζονται περίπου 250.000 ευρώ, ποσό απαγορευτικό και για τον Δήμο και για την ΠΑΕ. Οι άνθρωποι της Καλλονής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι θα πρέπει ο Δήμος να μεριμνήσει άμεσα και να εγκαταστήσει όσα χρειάζεται ο Ταρλάς, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορεί να φιλοξενήσει παιχνίδια της Super League.


Μεγάλο το κόστος
Σε «μπελάδες» φαίνεται πως θα μπει η Καλλονή την νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς κινδυνεύει για μια ακόμη φορά να «ξεσπιτωθεί» και να δώσει τα παιχνίδια της μακριά από την Μυτιλήνη. Ο λόγος είναι οι νέες αυστηρές προϋποθέσεις που επιβάλλει ο νέος αθλητικός νόμος, να υπάρχουν στα γήπεδα όπου διεξάγονται τα παιχνίδια της Super League σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και εγκατάσταση τουρνικέ, τα οποία φυσικά δεν διαθέτει το Στάδιο Μυτιλήνης. Ηλεκτρονικό εισιτήριο σημαίνει κάρτα φιλάθλου και είσοδος στον χώρο μέσω συστήματος πιστοποίησης των στοιχείων του φιλάθλου. Ένα σύστημα που κοστίζει γύρω στις 250.000 ευρώ για να εγκατασταθεί, ενώ τα τουρνικέ είναι σύνθετες κατασκευές από μέταλλο και κρύσταλλο πού έχουν στόχο την ελεγχόμενη είσοδο σε χώρους μαζικής συνάθροισης, με το κόστος εδώ να μην  είναι ιδιαίτερα υψηλό αφού δεν ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Οι δυο αυτές απαραίτητες προϋποθέσεις έχουν φέρει «πονοκέφαλο» στους ανθρώπους της Καλλονής, καθώς το κόστος για την εγκατάστασή τους είναι απαγορευτικό για την ίδια την ΠΑΕ. Ο Αντιπρόεδρος, Κώστας Παπαδόπουλος, μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου» ζήτησε από τον Δήμο να προχωρήσει στην εγκατάσταση των παραπάνω συστημάτων, καθώς ο κίνδυνος να μην αγωνιστεί η ομάδα φέτος στο νησί είναι μεγάλος: «Ο νέος αθλητικός νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός και ξεκάθαρος. Τα γήπεδα στα οποία διεξάγονται παιχνίδια θα πρέπει να διαθέτουν τουρνικέ και σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου ώστε να μπορούν να ορίζονται παιχνίδια. Το Στάδιο Μυτιλήνης δεν διαθέτει τίποτα από αυτά και θα πρέπει ο Δήμος και το νομικό πρόσωπο που έχουν την ευθύνη να προχωρήσουν άμεσα στην τοποθέτηση αυτών των συστημάτων, διαφορετικά η ομάδα δεν θα αγωνιστεί εδώ».

Από την μεριά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Μιχάλης Ταμβακέλλης, διευκρίνισε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να γίνει μια τέτοια δαπάνη για τον Ταρλά: «Γνωρίζουμε το θέμα, αλλά επί του παρόντος ο Δήμος δεν έχει χρήματα και μάλιστα ένα ποσό τόσο μεγάλο για να διαθέσει για το Στάδιο Μυτιλήνης. Θα προσπαθήσουμε μαζί με τον δήμαρχο να πιέσουμε  την πολιτεία και το Υφυπουργείο Αθλητισμού να αναλάβουν εκείνοι το κόστος μαζί με άλλα 3-4 γήπεδα στην Ελλάδα, που έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς».


Η χρήση του γηπέδου των ΤΕΛ
Λύση στο θέμα με την χρήση του γηπέδου των ΤΕΛ δόθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά από συνάντηση που είχε ο Σπύρος Γαληνός με την διοίκηση της ΠΑΕ Καλλονής. Όπως αποφασίστηκε, το γήπεδο θα παραχωρηθεί στην ΠΑΕ μέχρι την λήξη της θητείας της Δημοτικής αρχής και σε αυτό θα αγωνίζεται μόνο ο Παλλεσβιακός και όχι και ο Αιολικός, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί και είχε δημιουργηθεί όλη αυτή η διαμάχη μεταξύ των δυο πλευρών. Έτσι η Καλλονή αναλαμβάνει ξανά την συντήρηση της αθλητικής εγκατάστασης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί και το σχετικό συμφωνητικό ανάμεσα στις δυο πλευρές, με όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία