Αθλητικά

01/02/2011 - 07:17

ΠΡΟΚΡΙΣΗ Ν.Ο.Μ. ΣΤΗ Β’ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

01/02/2011 ώρα 07:20

Μεγάλης σημασίας πρόκριση για το μέλλον της υδατοσφαίρισης του Ν.Ο.Μ., πέτυχε η ομάδα των εφήβων του ιστορικού συλλόγου, κατά τη διάρκεια των αγώνων της Α’ Φάσης – Προκριματικής, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Polo κατηγορίας «ΕΦΗΒΟΙ 2011» (γεννηθέντες μετά το 1995), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28, 29 και 30 Ιανουαρίου 2011.

Οι αγώνες διεξήχθησαν με το σύστημα «τουρνουά ενός γύρου σε ομίλους» με τη μέθοδο “POOL” (ένας εναντίον όλων). Το σύνολο των ομάδων που συμμετείχαν από όλη τη χώρα, ήταν 56 (αριθμός ρεκόρ) και σχηματίστηκαν 11 όμιλοι των 5 ή 6 ομάδων. Ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης παίζοντας στον 3ο Όμιλο (Γ’ Αττικής, με 5 ομάδες), αντιμετώπισε κατά σειρά στο Κολυμβητήριο Γέρακα, τους συλλόγους: Χαϊδαρίου, Ηλυσιακού, Νηρέα Γέρακα και Ατλαντίδας Χαλανδρίου.

Τα πλήρη αποτελέσματα της ομάδας του Ν.Ο.Μ. ήταν:

Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – Α.Ε. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: 15 – 2 Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο.: 7 – 5 Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – Α.Ο. ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ: 4 – 11 Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – Α.Ο. ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: 9 – 8 Μετά τα τρία νικηφόρα αποτελέσματα της ομάδας εφήβων, ο Ν.Ο.Μ. μαζί με τον Νηρέα Γέρακα και τον Ηλυσιακό, προκρίθηκε πανηγυρικά ως δεύτερος του ομίλου στις 26 κορυφαίες ομάδες της χώρας και θα συμμετάσχει στην ημιτελική – Β’ φάση του πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί από 1 έως 3 Απριλίου 2011. Μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων, η τελική βαθμολογία του 3ου Ομίλου διαμορφώθηκε ως ακολούθως:
  1. Νηρέας Γέρακα, 8 βαθμοί,
  2. 2. Ν.Ο. Μυτιλήνης, 6 βαθμοί,
  3. Ηλυσιακός, 4 βαθμοί,
  4. Ατλαντίδα Χαλανδρίου 2 βαθμοί,
  5. Χαϊδάρι, 0 βαθμοί.

Στον πρώτο αγώνα κόντρα στο Χαϊδάρι, ο Ν.Ο.Μ. δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, αφού η ομάδα των δυτικών προαστίων ήταν πολύ αδύνατη και η επικράτηση ήταν εξαιρετικά άνετη και καθολική από το πρώτο οκτάλεπτο, γεγονός που απεικονίζεται ανάγλυφα στο ευρύ σκορ.

Ο δεύτερος αγώνας με αντίπαλο τον Ηλυσιακό, ήταν κρισιμότατος και με δεδομένο ότι θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση, προδικαζόταν να εξελιχθεί σ’ ένα μεγάλο ντέρμπυ. Ωστόσο ο Ν.Ο.Μ. ξέφυγε από την αρχή στο σκορ και έφτασε να προηγείται με 6 – 2, δείχνοντας μία ελαφρά ανωτερότητα στα «σημεία». Τελικά ο Ν.Ο.Μ. επικράτησε μάλλον ευκολότερα του αναμενομένου, αν και οι παράγοντες του Ηλυσιακού διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα για τη διαιτησία, θεωρώντας ότι αδικήθηκαν σε κάποιες στιγμές του αγώνα, με αποτέλεσμα να αποβληθούν τόσο ο έφορος όσο και ο προπονητής της ομάδας του Ζωγράφου.

Στον τρίτο αγώνα με το «γηπεδούχο» Νηρέα Γέρακα, ο Ν.Ο.Μ. θα μπορούσε να σταθεί πολύ καλύτερα και να διεκδικήσει ακόμη και τη νίκη, από έναν αντίπαλο που δεν παρουσιαζόταν πανίσχυρος και με μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, έστω κι’ αν υπερτερούσε στις λεπτομέρειες και ήταν μια καλά «δουλεμένη» ομάδα. Ωστόσο, οι έφηβοι του Ν.Ο.Μ. προδόθηκαν από τη δική τους άσχημη εμφάνιση στο πρώτο οκτάλεπτο, όπου βρέθηκαν να χάνουν αδικαιολόγητα με 5 – 0. Αν και στη συνέχεια ισορρόπησαν και στάθηκαν σαν ίσοι προς ίσους, ήταν πλέον αργά και δεν υπήρχε περιθώριο για ανατροπή του σκορ.

Ο τελευταίος αγώνας με αντίπαλο την Ατλαντίδα Χαλανδρίου, αν και φαινόταν διαδικαστικού χαρακτήρα, έκρυβε πολύ μεγάλες συγκινήσεις για το τέλος, όπου αποδείχθηκε περίτρανα ότι τίποτα δεν κρίνεται «στα χαρτιά», αλλά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Η ομάδα του Χαλανδρίου, έχοντας ηττηθεί με δύο γκολ διαφορά (9 – 7) από τον Ηλυσιακό, τον οποίο ο Ν.Ο.Μ. κέρδισε επίσης με δύο γκολ διαφορά, ζητούσε τη νίκη με τρία γκολ διαφορά, ώστε στην τριπλή ισοβαθμία που θα προέκυπτε, να περνούσε με καλύτερη διαφορά τερμάτων, μαζί με τον Ηλυσιακό (ο οποίος είχε μηδενική διαφορά τερμάτων), αφήνοντας το Ν.Ο.Μ. εκτός πρόκρισης. Ο αγώνας ήταν για γερά νεύρα και εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό θρίλερ μέχρι το τέλος, αν και στην αρχή φάνηκε ότι η επικράτηση του Ν.Ο.Μ. θα ήταν σχετικά εύκολη, αφού συνεχώς προηγείτο με ένα ή δύο γκολ διαφορά. Η ανεξήγητη όμως χαλάρωση των παικτών της Μυτιλήνης στις αρχές του 3ου οκταλέπτου, έφερε το ματς στα «ίσα», δίνοντας ψυχολογικό αβαντάζ στους παίκτες του Χαλανδρίου, οι οποίοι κατάφεραν και γύρισαν το παιχνίδι, προηγούμενοι με 8 – 6. Ευτυχώς για το Ν.Ο.Μ., που στον αγώνα αυτό αντιμετώπισε lesvosnews.net πολύ εχθρική διαιτησία, η Ατλαντίδα δεν κατάφερε να πετύχει το ένατο  κρίσιμο τέρμα με παίκτη παραπάνω, που θα της έδινε την επιθυμητή διαφορά των τριών τερμάτων που χρειαζόταν για την πρόκριση. Αντίθετα στην κόντρα επίθεση ο Ν.Ο.Μ. μείωσε στο ένα γκολ, στη συνέχεια «ανεβάζοντας στροφές» ισοφάρισε και στο τελευταίο λεπτό μαζί με την πρόκριση στην ημιτελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, «έκλεψε» και τη νίκη από το Χαλάνδρι, που αρκέστηκε σε μία πολύ καλή εμφάνιση, κόντρα σ’ έναν «θεωρητικά» καλύτερο αντίπαλο. Οι έφηβοι του Ν.Ο.Μ., χρειάστηκε στα τελευταία λεπτά να επιστρατεύσουν όλη τη σοβαρότητα, την αυτοπειθαρχία και την αυτοσυγκέντρωση που δεν έδειξαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, προκειμένου να καταβάλλουν έναν αντίπαλο, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν ήταν του επιπέδου τους.

Η συγκεκριμένη αποστολή του Ν.Ο.Μ., έγινε με την ηθική και υλική συμπαράσταση του μεγάλου χορηγού της ομάδας τα τελευταία χρόνια, της NEL LINES”, χωρίς την πολύ σημαντική αρωγή της οποίας, η αποστολή αυτή θα ήταν ανέφικτη.

Με την ομάδα εφήβων του Ν.Ο.Μ. που προπονεί ο Γιώργος Δάλλας με έφορο polo το Στρατή Μανιατέλλη, αγωνίστηκαν οι αθλητές: Γιώργος Παχός (τερμ.), Αχιλλέας Οικονόμου (τερμ.), Αλέξανδρος Αλαμανέλλης, Μάρκος Πίτσιος, Κωνσταντίνος Κυριάκης, Στράτος Πάντας, Άγγελος Μανιατέλλης, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Γιώργος Κρικλάνης, Ανατόλ Λαγκαδάς, Νίκος Μαϊστρέλλης, Άγγελος Μανίκας, Στρατής Ματαρέλλης, Διονύσης Παντελής.

Μοιράσου το άρθρο!