Αθλητικά

31/12/2011 - 21:07

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΚ.ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΑΙΟΛΙΚΟΣ 1-2 (Κύπελλο Λέσβου)

yle="text-align:justify;">

Νικηφόρα έκλεισε το 2011 για τον Αιολικό, που ξεπέρασε το εμπόδιο της Προοδευτικής Σκ. Καλλονής στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Λέσβου, νικώντας στο Στάδιο "Κώστας Κεντέρης" με σκορ 1-2. 

Ο Δημήτρης Σπανός είδε με ικανοποίηση τους παίκτες του να δημιουργούν ευκαιρίες και να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πάνω σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής που έπεφτε από χθες, που είχε όπως ήταν αναμενόμενο πολλές λίμνες, εγκυμωνώντας αρκετούς κινδύνους και προκαλώντας και ένα τραυματισμό (θλάση ο Κατσαρός).
Η ομάδα της Μυτιλήνης ξεκίνησε δυνατά το ματς και πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Άκη Μιχαλάκη στο 35ο λεπτό, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που τον ήθελαν και λόγω ρόστερ και λόγω εμπειρίας, φαβορί για τη νίκη. Ο Αιολικός κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά του πριν το ημίχρονο, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Θεαγένη Διονυσάτου στο 40ο λεπτό της συνάντησης, βάζοντας τις βάσεις για μια νίκη με "καθαρό" σκορ από το πρώτο ματς.
Στην επανάληψη, το μοτίβο του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Αιολικός είχε τον έλεγχο, ωστόσο η Προοδευτική ανέβασε μετά το 60' την απόδοσή της, παίζοντας πιο απελευθερωμένα και κυνηγώντας τις φάσεις και το γκολ που θα την έβαζε ξανά στη διεκδίκηση κάτι θετικού από την αναμέτρηση. Οι παίκτες του Μανόλη Εμαννουήλ κοίταξαν στα μάτια τον Αιολικό, μειώνοντας μάλιστα προς το τέλος και συγκεκριμένα στο 82ο λεπτό, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νερατζή.
Το τελικό 1-2 βρήκε τον Αιολικός με ένα προβάδισμα πρόκρισης, με τις δύο ομάδες να αναενώνουν το ραντεβού τους τρεις μέρες αργότερα και τον κόσμο που βρέθηκε στο "Κώστας Κεντέρης" να χειροκροτεί τους ποδοσφαιριστές.
 
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΚ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ: Βογιατζής,  Μπίρης, Τ. Δουνιάς, Μαγγανάς, Βαξεβάνης, Κατσαρός (60’ λ.τρ. Καψάλης), Μαραγκός, Καραμήτρος (55’ Κέρμπαλης), Σούβλατζης (46’ Νανίδης), Νερατζής, Στρ. Δουνιάς
 
ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Μπαντοτάκης, Βούρος (65’ Λαγουτάρης), Μουτζούρης, Αποστολίδης, Ντζιμάνης, Διονυσάτος, Καδής, Βουργουτζής Γ. Κάρδαρης (55’ Μ. Ελευθερίου), Μιχαλάκης (45’ Παπαδόπουλος),, Τσουλάκος
 
Πηγή: SportLesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!