Αθλητικά

31/01/2014 - 07:40

Προς δημοπράτηση το κολυμβητήριο Μυτιλήνης - Λύθηκε το πρόβλημα με τους τίτλους κυριότητας

yle="text-align: justify;">Σιδερένια παπούτσια θα πρέπει να βάλουν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε το Κολυμβητήριο της Μυτιλήνης, ο μοναδικός χώρος προπόνησης και άθλησης για τους αθλητές και συλλόγους υγρού στίβου, να λειτουργήσει μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Όπως είχε αναφέρει ο «ΔΗΜΟΡΚΑΤΗΣ» σε ρεπορτάζ στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, είχε εμφανιστεί μία απρόοπτη εμπλοκή στο ζήτημα των τίτλων ιδιοκτησίας του αθλητικού χώρου. Πιο συγκεκριμένα, εκκρεμούσε απόφαση αποδοχής του χώρου, από το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου, ώστε να γίνει και η τακτοποίηση της κυριότητάς τους.


Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού Κώστα Αστυρακάκη, η διαδικασία της αποδοχής των τίτλων ιδιοκτησίας έχει προχωρήσει, όπως και όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις.
«Έχουμε ολοκληρώσει όλες τις αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων, την Εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων, το Λιμεναρχείο, το Λιμενικό Ταμείο, κ.λπ. και σήμερα είμαστε στη φάση σύνταξης των τευχών δημοπράτησης, αναθέτοντας την εργασία αυτή σε μηχανικό του Δήμου μας.Υπολογίζω ότι το έργο θα δημοπρατηθεί σε 20 ημέρες περίπου.Ως γνωστόν αφορά στην υποστύλωση του Κολυμβητηρίου με μεταλλικό σκελετό, ο οποίος θα εξασφαλίσει τη στατική του επάρκεια και θα επιτρέψει την ασφαλή χρήση του από τη νεολαία και τους συλλόγους».


Όπως αναφέρει ο Κ. Αστυρακάκης, όταν προχωρήσει ο διαγωνισμός, ο ίδιος θα ζητήσει επίσημα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη Χρ. Καλογήρου να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις του αθλητικού χώρου. «Άλλωστε, και η μελέτη του Καθηγητή Σπυράκου, βάσει της οποίας θα πραγματοποιηθεί το έργο της υποστύλωσης, αναφέρει ότι οι εργασίες μπορούν να γίνονται παράλληλα με τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου.Θέλω να ελπίζω ότι η Χρ. Καλογήρου, θα επανεξετάσει το ζήτημα, εφόσον φυσικά διαπιστώσει ότι ο δήμος προχώρησε στο έργο της υποστύλωσης και ότι θα δώσει το πράσινο φως να ανοίξει το Κολυμβητήριο, δεδομένου ότι είναι ο μοναδικός χώρος προπόνησης και διεξαγωγής δραστηριοτήτων υγρού στίβου σε ολόκληρη τη Λέσβο»

 

πηγη: ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!