Αθλητικά

15/09/2013 - 20:11

«Ρίζωσε» τις νίκες στη Ριζούπολη! Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ Καλλονής 1-3

yle="text-align: justify;">Η Καλλονή συνεχίζει το υπέροχό της ταξίδι στις νίκες! Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα της Καλλονής. Κέρδισε εκτός έδρας (γήπεδο Ριζούπολης) τον Απόλλων Σμύρνης. Τρίτη νίκη  σε 4 παιχνίδια, φτάνοντας τους 9 βαθμούς, έχοντας μαζί με τον Ολυμπιακό την καλύτερη άμυνα, παρόλο που δεν έχει δώσει κανένα παιχνίδι στην έδρα της.

Τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο με τα γκολ των : 53' Μανούσος, 64' Λεάντρο και 75' Μαρσέλο. Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να ήταν μέτριο και να παίχτηκε κακό ποδόσφαιρο αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η Καλλονή πήρε "φωτιά"... είχε ουσία και κέρδισε καθαρά 3 ακόμη πολύτιμους βαθμούς.   Ο Απόλλων Σμύρνης μείωσε στο 90΄ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Πετρόπουλο.

Δηλώσεις Μαντζουράκη μετά το τέλος του αγώνα Απόλλωνα Σμύρνης- Καλλονή με τελικό σκορ 1-3:
"Κάναμε καλό ξεκίνημα, παίξαμε καλή μπάλα. Αν και μέχρι το 35' ήταν καλύτερος στα σημεία ο Απόλλωνας, στο β' ημίχρονο αφήσαμε την ταυτότητα μας. Το μυστικό για θετικό αποτέλεσμα είναι οι καλοί παίκτες οι οποίοι παίζουν ωραία και το απολαμβάνουν".

 


Αναλυτικά
Στο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες έδειχναν «φοβισμένες», κάνοντας και οι δυο παιχνίδι κέντρου, με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αρκετές διακοπές στο παιχνίδι, αλλά και τον τραυματισμό του Μπλάζεκ, με τον Αλέκο Βοσνιάδη, να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο 40ο λεπτό, και να είναι αναγκαστική.

Στο πρώτο μισό της αναμέτρησης οι δυο ομάδες είχαν 3 καλές φάσεις για να πετύχουν κάποιο γκολ.

Η πρώτη εξ' αυτών ήταν για την «Ελαφρά Ταξιαρχεία» με τον Πετρόπουλο να είναι αρκετά δραστήριος και να απειλεί με μια κεφαλιά στο 27ο λεπτό, όμως ο Σιδεράκης ήταν αρκετά σταθερός, και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα.

Η επόμενη φάση ανήκε για την Καλλονή, όταν ο Μανούσος βρέθηκε φάτσα με το τέρμα στο 41ο λεπτό, όμως το σουτ του 26χρονου μέσου της Καλλονής, αποκρούστηκε από τον Τζόρβα.

Λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Έγκον έπιασε ένα σουτ λίγο έγω από την περιοχή του Σιδεράκη, και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Καλλονής.

Στην επανάληψη οι δυο ομάδες δεν θύμιζαν σε τίποτα το πρώτο μέρος, παίζοντας πολύ απελευθερωμένα, δημιουργώντας συνεχώς φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες, και το παιχνίδι απέκτησε έναν τρελό ρυθμό μπροστά από τις δυο εστίες.

Σε μια από αυτές, η Καλλονή ευτύχισε να ανοίξει το σκορ, στο 54ο λεπτό με τον Μανούσο, όταν έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Ποντάνι.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να απαντήσουν άμεσα, όμως το γκολ που πέτυχε ο Πετρόπουλος στο 58ο λεπτό, ήταν μη γενόμενο, καθώς ο επιθετικός του Απόλλωνα, υποδείχθηκε σε θέση offside.

Η Καλλονή όμως, όχι μόνο δεν δέχθηκε γκολ στην πίεση των γηπεδούχων, δημιουργούσε φάσεις συνεχώς, και ευτύχισε να διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Λεάντρο Πίντο.

Ο 19χρονος Βραζιλιάνος αμυντικό, από τα 45 μέτρα και από πλάγια θέση, εκτέλεσε ένα φάουλ-βολίδα, με την μπάλα να αλλοιώνεται σε σώμα αμυντικού, και να καταλήγει στα δίχτυα του Τζόρβα, κάνοντας το 0-2 για τους φιλοξενούμενους, μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού από τους 600 φίλους της που βρέθηκαν στη Ριζούπολη.

Στη συνέχεια, και ενώ η ψυχολογία των φιλοξενούμενων ήταν στα ύψη, στο 77ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος μέσος της Καλλονής Μαρσέλο, «κρέμασε» τον Τζόρβα, κάνοντας το 0-3, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «νεοφώτιστων».

Το μόνο που κατάφερε η «Ελαφρά Ταξιαρχεία» ήταν να μειώσει με πέναλτι του Πετρόπουλου στο 90ο λεπτό, με την Καλλονή να έχει έντονα παράπονα από την απόφαση αυτή του διαιτητή.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, ήταν η πολύ καλή πρώτη εμφάνιση με την φανέλα της Καλλονής του Χουάνλου ο οποίος πήρε φανέλα βασικού, αλλά και το ντεμπούτο του Περόνε, ο οποίος αγωνίστηκε για 10 λεπτά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Καλλονή (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο Πίντο, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Μαρσέλο(77' Σιλιγαρδάκης), Φαρία, Λεοζίνιο(81' Περόνε), Χουάνλου, Μανούσος, Καζάκης(71' Γκάσιτς).
Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Καρμπος(55' Φαρινόλα), Αλβαρεζ, Γκουελα, Μπλαζεκ(40' Μίγκας), Εγκον, Πετρόπουλος

 

πηγη: pamesport.gr

Ερασιτεχνικό βίντεο με τους πανηγυρισμούς φιλάθλων της Καλλονής στην Ριζούπολη (Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΕΛΚ Αττικής)

 

Μοιράσου το άρθρο!