Αθλητικά

04/07/2020 - 17:00

Σάββατο 4 Ιουλίου - 3ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας

Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός οργανώνεται στη Νήσο Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020. Πρόκειται για τον 3ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΓΕΡΑΣ, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 5:00 μ.μ. από την πλατεία του Μεσαγρού.

Ο αγώνας συνδιοργανώνονται από τον πολιτιστικό σύλλογο "ΕΙΡΗΝΗ" Μεσαγρού, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Σύνδεσμο Πολιτισμού Αθλητισμού & Τουρισμού Νήσου Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Υποστηρίζεται από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου), την Ελληνική Αστυνομία, το Σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών Νήσου Λέσβου και πολλούς εθελοντές. 

Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων γίνεται από την «LESVOS RIDE».

Κατά τη διάρκεια του 3ου ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΓΕΡΑΣ θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικές διαδρομές 23 χλμ. και 37 χλμ., οι οποίες θα διασχίζουν τα εκπληκτικά τοπία της Γέρας, τους ασύλληπτης ομορφιάς ελαιώνες, τους εντυπωσιακούς γεωτόπους που περιλαμβάνονται στα μνημεία του ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO και τα παραδοσιακά χωριά της Γέρας.

Οι διαδρομές έχουν ονομαστεί προς τιμήν δύο νέων παιδιών του Μεσαγρού, τον Κιμούρη Παναγιώτη, από τον οποίο πήρε το όνομά της η διαδρομή των 23 χλμ "KIMOURIS ROUTE 23 km" και από τον Καμάτσο Γιώργο από τον οποίο πήρε το όνομά της η μεγαλύτερη διαδρομή των 37 χλμ, η οποία ονομάστηκε "KAMATSOS ROUTE 37 km".

Μετά την έναρξη του αγώνα στην πλατεία Μεσαγρού, η διαδρομή θα ανέβει προς Καριώνα για Τούμπα και στη συνέχεια προς Μηλιές και Κάστελο προς Πέτρινο Στύλο. Θα κατέβει από Σορόκο στην Αγριομέλισσα και Νίτσα και η μικρή διαδρομή των 23 χλμ τερματίζει στην πλατεία του Μεσαγρού. 

Οι αθλητές της μεγάλης διαδρομής των 37 χλμ θα συνεχίσουν προς  Πλακάδο, Παλαιόκηπο και θα ανέβουν για Αλιγαρωπή, Ακγαθερό, Καλικάβενα και κορυφή Παλιόκαστρου, όπου και θα κατηφορίσουν στη συνέχεια για τερματισμό στην πλατεία Μεσαγρού 

Κατά την διάρκεια του ποδηλατικού Μαραθώνιου Γέρας, στην αυλή του σχολείου Μεσαγρού θα πραγματοποιηθούν ποδηλατικές αθλοπαιδιές για παιδιά 8 έως 14 ετών.

Καθόλη τη διάρκεια των αγώνων θα ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου της ΓΓΑ.

Η δράση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

Μοιράσου το άρθρο!