Αθλητικά

12/04/2019 - 18:47

Σε ποιες Κοινότητες ο Δήμος Λέσβου "παίζει μπάλα" σε χλοοτάπητα Fifa Quality

Ευτυχώς υπάρχουν και καλές ειδήσεις για όλους όσους αγαπάνε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ποδόσφαιρο στα χωριά της Λέσβου

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Εργοτεχνική Λέσβου», υπέγραψαν σήμερα το πρωί τη σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου των γηπέδων  ποδοσφαίρου των Τοπικών Κοινοτήτων Μήθυμνας, Πέτρας, Μανταμάδου και Κάτω Τρίτους, προϋπολογισμού 639.690,46 € (με ΦΠΑ), που χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Κατσαρό, στα παραπάνω γήπεδα ποδοσφαίρου που σήμερα είναι χωμάτινα και χρησιμοποιούνται από τα παιδιά και τους αθλητικούς συλλόγους της κάθε περιοχής, θα τοποθετηθεί πιστοποιημένος συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς προδιαγραφών Fifa Quality σε όλη την επιφάνεια του αγωνιστικού χώρου, άλλα και περιμετρικά και θα ακολουθήσει η γραμμογράφηση.

Η συνολική επιφάνεια των γηπέδων που θα τοποθετηθεί ο συνθετικός  χλοοτάπητας και στα τέσσερα γήπεδα είναι  20.900 τ.μ.

Επίσης, θα κατασκευασθεί δίκτυο αποστράγγισης ομβρίων περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, ενώ θα γίνει και εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου για την διαβροχή του συνθετικού τάπητα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η εκτέλεση του έργου θα ξεκινήσει άμεσα.  

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, δήλωσε σχετικά: «Με μεθοδικότητα και συνέπεια επενδύουμε στην ανάπτυξη του Λεσβιακού αθλητισμού μέσα από την ουσιαστική αναβάθμιση πολλών και ποικίλων αθλητικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρο το νησί. Το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής που στοχεύει στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν για άθληση, συνεχίζεται και εντείνεται».

 

Μοιράσου το άρθρο!