Αθλητικά

18/03/2012 - 21:24

Σούπερ Αιολικός με ψυχή πήρε"διπλό" μέσα στο Μενίδι

yle="text-align:justify;">Ένας Αιολικός από τα παλιά με μια ψυχωμένη εμφάνιση επί 90 λεπτά, πανηγύρισε την πιο σημαντική του νίκη (μέχρι την επόμενη) μέσα στο Μενίδι επί του πρωτοπόρου Αχαρναϊκού, πλησιάζοντας πλέον σε απόσταση βολής και βάζοντας φωτιά στην κορυφή της βαθμολογίας του 9ου ομίλου στο Περιφερειακό.


Ο Αιολικός κατέθεσε ψυχή στο Μενίδι, μαεστρικά στημένος από τον Δημήτρη Σπανό, που βρήκε τις απαντήσεις στα προβλήματα που του δημιούργησε η απουσία λόγω τιμωρίας του Βούρου, παίρνοντας το ρίσκο να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επίσημο ματς με σύνθεση ανάγκης στην αμυντική γραμμή (Βουργουτζής και Καπταγιάννης ακραίοι μπακ) και αφήνοντας αναγκαστικά στον πάγκο έμπειρους ποδοσφαιριστές όπως ο Διονυσάτος και ο Χατζηκυριάκος.


Ο Αχαρναϊκός είχε διάθεση και πήρε στο ξεκίνημα τα ηνία, λόγω και του μουδιασμένου ξεκινήματος του Αιολικού, όμως στη συνέχεια οι παίκτες της ομάδας της Μυτιλήνης ανέβασαν ρυθμό, πήραν το χώρο του κέντρου και δημιούργησαν μια σειρά από καλές ευκαιρίες.


Μουστόγιαννης αρχικά σε τετ α τετ (19'), Αποστολίδης στη συνέχεια (21') και Ζώνας με ανάποδη κεφαλιά (32'), έφτασαν κοντά στο 0-1. Όμως ήταν γραφτό το γκολ του Αιολικού να το πετύχει ο Σταύρος Τσουλάκος με ψύχραιμο πλασέ στο 37ο λεπτό, έπειτα από καταπληκτική κάθετη πάσα του Μίχου, "παγώνοντας" την καυτή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί του Αχαρναϊκού.


Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Χριστόπουλου (42') και χρειάστηκε η καταπληκτική επέμβαση του Αθανασόπουλου, ένα λεπτό αργότερα σε τετ α τετ του Κοκόλη για να παραμείνει το 0-1. Ο Τσουλάκος με τη σειρά του απώλεσε τεράστια ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα δύο γκολ στον Αιολικό, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.


Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Ο Αιολικός έδωσε χώρους στον Αχαρναϊκό και ταυτόχρονα βαρύτητα στην αμυντική του συμπεριφορά, προσπαθώντας να χτυπήσει στις κόντρα επιθέσεις. Όμως, σε μια φάση από το... πουθενά στο 69ο λεπτό, η ομάδα του Μενιδίου κέρδισε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Λαναράς, με τον Αθανασόπουλο να πέφτει στη σωστή μεριά και την μπάλα τελικά να σταματά στο δοκάρι του Αιολικού.
Το φινάλε ήταν αγχωτικό, με τον Μιχαλάκη να αστοχεί από πλάγια θέση (77') και να ζητά πέναλτι σε ανατροπή του εντός περιοχής (88') με τον Μάνταλο πάντως (σωστά) να δίνει συνέχεια στο ματς. Ο Αχαρναϊκός δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα όμως να πετύχει την ισοφάριση, με αποτέλεσμα ο Αιολικός να πανηγυρίσει μια παλικαρίσια νίκη μέσα στο Μενίδι, κάνοντας ένα τεράστιο βήμα στη μάχη για την άνοδο.
Καλή η διαιτησία του Μάνταλου από το Σύνδεσμο Αθηνών.

Συνθέσεις

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Μουζάκης, Χριστόπουλος, Μανάλης (46' Καλαμιώτης), Μαγγίνας (80' Δημάκης), Μωυσιάδης, Αθανασόπουλος, Κοκόλης, Νταβαρίνος, Καλλέρης, Μπίρης (52' Φελέκης), Λαναράς

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Αθανασόπουλος, Βουργουτζής, Καπταγιάννης (46' Ντζιμάνης), Ζώνας, Αποστολίδης, Κάρδαρης, Μίχος, Καδής, Τσουλάκος, Μουστόγιαννης (89' Χατζηκυριάκο), Μουρατίδης (77' Μιχαλάκης)

Πηγή: Sportλesvos.gr

 

------------------

Βαθμολογία:

Μοιράσου το άρθρο!