Αθλητικά

21/05/2013 - 05:38

Συμμετοχή Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης στο Cesme Spring Trophy

Συμμετοχή Ιστιοπλοϊκού  Ομίλου Μυτιλήνης στο Cesme Spring Trophy

Ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης (Ι.Ο.Μ.) με τη συμμετοχή του σκάφους Selana στη β’ φάση του Cesme Spring Trophy, που διοργανώνει η μαρίνα του Cesme κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ο αγώνας διεξήχθη το διήμερο 18 και 19 Μαΐου στη βόρεια περιοχή ανοιχτά του Cesme με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς σκαφών από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χίου και τον Α.Ο. Αιγαίου.


Από αγωνιστικής πλευράς επικράτησαν μέτριας έντασης, μεταβλητοί άνεμοι, που διατήρησαν το ενδιαφέρον των αγωνιζόμενων και συνέβαλαν στο να αναδειχθούν νικητές τα σκάφη, που εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αλλαγές του ανέμου. Το σκάφος Selana (Salona 42) από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης με κυβερνήτη το Γ. Μαλακό κέρδισε τις εντυπώσεις κατακτώντας την πρώτη θέση στη κατηγορία του. Μετά τον αγώνα ακολούθησε opening party στη μαρίνα του Τσεσμέ για την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό. Κατά τη δεύτερη μέρα η σχετική άπνοια που επικρατούσε δε βοήθησε στο να διεξαχθεί ο αγώνας, παρόλο που η επιτροπή έδωσε δύο φορές αναβολή, προκειμένου η ένταση του ανέμου να επιτρέπει την εκκίνηση της ιστιοδρομίας.


Γενικά, η διοργάνωση στέφθηκε από επιτυχία και διοργανωτές και συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού για τη τελευταία φάση του κυπέλου, που θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Ιουνίου. Στο πλαίσιο της κοινής συνεργασίας του Ι.Ο.Μ. με τη μαρίνα του Τσεσμέ και τη μαρίνα Μυτιλήνης, θα διοργανωθούν αγώνες και στη Μυτιλήνη το β’ δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου με συμμετοχές από ομίλους των νησιών του ανατολικού αιγαίου και των τουρκικών παραλίων.
 

Μοιράσου το άρθρο!