Αθλητικά

08/12/2014 - 07:50

Τα εισιτήρια της Καλλονής και... ο Ολυμπιακός! Γράφει ο ΕΡΜΗΣ

yle="text-align: justify;">Ξάφνιασε η ανακοίνωση της ΑΕΛ Καλλονής για τις τιμές αλλά και για τη διαδικασία προμήθειας εισιτηρίων για τον αγώνα της με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα κάποιοι την επέκριναν για την απόφαση της αυτή. Θα πρέπει όμως τα διάφορα θέματα που ανακύπτουν να τα βλέπουν σφαιρικά κι όχι μόνο από τη δική μας πλευρά, αυτή που συνήθως μας βολεύει. Και τι εννοώ.
Καταρχάς ας δούμε τα εισιτήρια ων 6 μέχρι στιγμής αγώνων της ΑΕΛ Καλλονής στον Ταρλά:
ΚΑΛΛΟΝΗ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ           1.856  
ΚΑΛΛΟΝΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 2.419
ΚΑΛΛΟΝΗ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1.098
ΚΑΛΛΟΝΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ            1.020
ΚΑΛΛΟΝΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ        941
ΚΑΛΛΟΝΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ            671  
Παρατηρούμε δηλαδή ότι οι φίλαθλοι του νησιού μας,  δεν στέκονται ή δεν ενισχύουν όσο θα έπρεπε μια ομάδα του νησιού μας που για πρώτη φορά τους δίνει τη δυνατότητα να βλέπουν εδώ στον Ταρλά! Κάτι δηλαδή που ήταν όνειρο πριν μερικά χρόνια!
Κι όμως, εάν εξαιρέσει κανείς τον  αγώνα πρεμιέρας με τον Εργοτέλη και με τον εμπορικό Παναθηναϊκό, τα εισιτήρια των επόμενων αγώνων ακολουθούν μια φθίνουσα πορεία, φτάνοντας να κόβει 671 στο τελευταίο της αγώνα στον Ταρλά! Έτσι και με τη λογική αυτή, στον αγώνα του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό και μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, ήταν ζήτημα εάν η ομάδα έκοβε 500 εισιτήρια! Άρα όσοι θα δώσουν το παρόν στον αγώνα αυτό, θα πρέπει να θεωρούνται οι πιστοί της οπαδοί! Ε λοιπόν δικαιούνται αυτοί οι άνθρωποι να επιβραβεύονται από την επιχείρηση ΑΕΛ Καλλονής δίνοντας τους το δικαίωμα της προτεραιότητας προμήθειας εισιτηρίου στον πλέον εμπορικό αγώνα της σαιζόν με τον Ολυμπιακό. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμποδίζεται κάποιος να δει μόνο τον αγώνα του Ολυμπιακού. Μόνο που θα πρέπει την επόμενη Δευτέρα να στηθεί «πουρνό-πουρνό» στα εκδοτήρια του Ταρλά.
Αντιλαμβάνομαι τις οικονομικές δυσκολίες που έχει ο καθένας μας. Αλλά και η ΑΕΛ Καλλονής δεν είναι μόνο ομάδα. Είναι μια επιχείρηση η οποία για να μπορέσει να παραμείνει σε τέτοιο επίπεδο δεν θα πρέπει να παίζει μπάλα μόνο μέσα στο γήπεδο! Θα πρέπει να έχει τέτοια οργάνωση αλλά και ανάλογη οικονομική δυνατότητα ώστε να διατηρεί 10-15 παίκτες με
Με βάση αυτό και δεδομένου πρώτον ότι της δίνεται το δικαίωμα του καθορισμού υψηλού εισιτηρίου στους λεγόμενους εμπορικούς αγώνες και δεύτερον ότι τα καθίσματα του γηπέδου είναι περιορισμένα, δικαιούται πιστεύω η ΑΕΛ Καλλονής να αντλήσει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα. Και παράλληλα να δημιουργήσει κίνητρα παρακολούθησης και μη εμπορικών αγώνων. Οι ομάδες στο εξωτερικό που λειτουργούν με υψηλό επίπεδο επιχειρηματικότητας, πέρα από τα εισιτήρια διαρκείας, κάνουν προσφορές μειωμένων εισιτηρίων ή και πακέτα εισιτηρίων για αγώνες που δεν θεωρούνται εμπορικοί.   
 Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι μια ομάδα δεν παραμένει στην κορυφαία κατηγορία με τα λόγια και τις φωνές. Θέλει οργάνωση και κυρίως ανθρώπους που να βάλουν το χέρι βαθειά στη τσέπη τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι φίλαθλοι θα παραμείνουν αμέτοχοι. Θα πρέπει να λοιπόν να συμβάλλουν κι αυτοί ουσιαστικά. Και τι πιο απλό από την αγορά ενός εισιτηρίου!

 

ΕΡΜΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!