Αθλητικά

22/05/2012 - 06:32

Τα "σενάρια" της τελευταίας αγωνιστικής για τίτλο, πλέι οφ, σωτηρία

Τρεις εκκρεμότητες έχουν μείνει ανοιχτές στη Φούτμπολ Λιγκ μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, από τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων στην αυλαία της κανονικής περιόδου, θα κριθεί ο πρωταθλητής, η τελευταία ομάδα που θα μπει στα πλέι οφ καθώς και η τρίτη που θα υποβιβαστεί.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τίτλο, η Βέροια έχει 72 βαθμούς και ο Πανθρακικός 70. Ο τελευταίος θα πάρει στα χαρτιά τους τρεις πόντους την Τετάρτη μιας και βάσει προγράμματος, θα αντιμετώπιζε τον Διαγόρα. Έτσι, όλα θα ξεκαθαρίσουν από τη συνάντηση του Πανσερραϊκού με τη Βέροια. Η «βασίλισσα» θα χάσει την πρωτιά μόνο σε περίπτωση ήττας. Αν αποσπάσει ισοπαλία, θα ισοβαθμήσει με την ομάδα της Κομοτηνής αλλά έχει το πάνω χέρι.

Στα πλέι οφ, αν ο Πιερικός, που έχει συγκεντρώσει 55 βαθμούς κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τη συνάντηση με τον Ηρακλή Ψαχνών, θα οριστικοποιήσει τη συμμετοχή του στην εξάδα αφήνοντας εκτός την Καλλονή και τον Πανσερραϊκό, που έχουν από 54. Η ομάδα από τη ΑΕΛ Καλλονής θα υποδεχθεί την Τετάρτη 23/05/2012  τον Πλατανιά και ο Πανσερραϊκός τη Βέροια. Σε περίπτωση που υπάρξουν ισοβαθμίες (διπλές ή τριπλή) όλες ευνοούν την Καλλονή. Αν, πάντως, ισοβαθμήσουν Πανσερραϊκός και Πιερικός, τότε υπερτερεί ο Πιερικός.

Τέλος, στο μέτωπο της σωτηρίας, ο Αγροτικός Αστέρας (31 βαθμοί) και ο Φωκικός (32 β.) θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την 14η θέση. Η ομάδα του Ευόσμου θα πάρει την Τετάρτη τρεις πόντους αφού επρόκειτο να αγωνιστεί με τον Εθνικό Αστέρα. Εδώ όλα θα κριθούν από τη συνάντηση του Φωκικού με την ΑΕΛ. Αν η ομάδα της Άμφισσας κερδίσει, μένει στην κατηγορία. Αν χάσει ή αναδειχθεί ισόπαλη με τους Λαρισαίους, θα σωθεί ο Αγροτικός Αστέρας.

novasports

Μοιράσου το άρθρο!